Hej!
Kasiu, na in-gender zalecają 50 mg cynku dziennie - taka dawka nie tylko polepsza parametry spermy ale łykana przez M sprzyja też poczęciu chłopca :-) Ty też możesz łykać taką dawkę gdyż cynk zmniejsza uszkodzenia komórek jajowych.
natusia, też myślę, że to nie zaważy na relacjach synka ze mną, nawet jeśli teraz Krzysiu świata poza tatą nie widzi ;-) Nocka była w porządku ale od 5 rano zaczęły się kolki - ból brzucha, płacz, zaśnięcie na kilka minut, wybudzenie, płacz i tak w kółko, czuję się wykończona brakiem snu i mam nadzieję, że jakoś przetrwam te 3-4 miesiące. Ty łykasz B-100 a jeśli tak to jak długo? Mierzyłaś prolaktynę? Pytam bo dość krótką masz FL ...no chyba, że @ nie wypadnie teraz ale coś tempka ostro zjechała w dół. A może zmierz sobie progesteron w 7 dpo?
nullka, czyli to ciąża biochemiczna była :-(, szkoda bo fajne O+12 Ci wyszło. Chyba faktycznie testowanie przed terminem czułymi testami może człowieka zdezorientować i narobić nadziei ...choć na pewno fakt bycia w ciąży biochemicznej jest pocieszający dla tych dziewczyn, które myślały, że w ogóle nie są w stanie zajść w ciążę. Kciuki za kolejny cykl, teraz na pewno się uda!
Tasha, też mam cerę mieszaną, no jasne, że się nada :-) Puder ma chyba uniwersalny odcień ale podkłady są w bardzo bogatej gamie kolorystycznej, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Siostra na pewno doradzi z odcieniem, podobno świetnie trafia. Hehehe, ale się uśmiałam z tego "z górki"

Co do kilogramów to od dłuższego już czasu ważę mniej jak przed ciążą a pochłaniam spore ilości kalorii, karmienie piersią to mega kuracja odchudzająca :-)
Ja byłam dziś z Kają na kontrolnej wizycie, waży już 4600 g (ale ma przyrost, od urodzenia leci na 85 centylu), lekarka mówiła, że córka się świetnie rozwija bo wodzi wzrokiem za kolorowymi obrazkami na ścianie, ona już od dawna wodzi wzrokiem i śledzi poruszające się wokół niej osoby :-) A mój kochany dwulatek nie dość, że zna już cyfry 1-10 i cały alfabet to zauważyłam, że potrafi już liczyć, przed chwilą np. policzył ile jest butelek z wodą mineralną :-) Dumna jestem z tych moich dzieciaczków.