reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tasha , wszystko zależy od pogody , narazie nie wyjeżdżamy . W tym roku wykupiłam dziewczynkom kolonie , trochę kasy poszło . Ja to mogę i w domu wypocząć a one niech jadą . Po miom urlopie jadą do Poronina , one jeszcze małe to muszę im zapewnić opiekę na całe wakacje a to niełatwe zadanie.
natusia , jeszcze nie wiem , czy u mnie ten cykl będzie starankowy .... w trakcie się chyba okaże

reklama
natusia i czarna to wygląda na to że we trzy rozpoczniemy cykl w podobnym czasie :-)
natusia u Ciebie tak samo pojechało w dół jak u mnie pare dni temu, ciekawe czy skoczy Ci w góre czy od razu @ dostaniesz?

Ja ubolewam bo w Chorwacji nie bede miała netu i nie bede mogła z Wami sie tu dzielić swoimi "rozterkami" i pytaniami, a najbardziej martwie sie że nie bede notowała na 28dni tempki a ja jak nie widze wykresu to nie wiele umiem odczytać. Wydrukowałam sobie z netu taką tabelkę na kartce i tam bede rysowała a po przyjeżdzie pouzupełniam wykres na 28dni.

.... ja juz jestem w domku, zostawilam mala w szkole, pozniej kawka u kolezanki a teraz... a teraz zaczynam dzialac, domek, pranie ( musze wykorzystac sloneczko), jak sie uda to skosze trawke i obiadek... i dzionek ucieknie w blyskawicznym tempie...

Kasiu to teraz u Was słoneczko a u nas deszcz dla odmiany. Od rana u nas pada

Dzieciaki zajmują sie jakos sobą a ja siedzę nad papierami bo chciałabym mieć ze 2 dni luźniejsze przed wyjazdem na ostatnie zakupy, pakowanie itp

Hej!

Kasiu
, na in-gender zalecają 50 mg cynku dziennie - taka dawka nie tylko polepsza parametry spermy ale łykana przez M sprzyja też poczęciu chłopca :-) Ty też możesz łykać taką dawkę gdyż cynk zmniejsza uszkodzenia komórek jajowych.

natusia
, też myślę, że to nie zaważy na relacjach synka ze mną, nawet jeśli teraz Krzysiu świata poza tatą nie widzi ;-) Nocka była w porządku ale od 5 rano zaczęły się kolki - ból brzucha, płacz, zaśnięcie na kilka minut, wybudzenie, płacz i tak w kółko, czuję się wykończona brakiem snu i mam nadzieję, że jakoś przetrwam te 3-4 miesiące. Ty łykasz B-100 a jeśli tak to jak długo? Mierzyłaś prolaktynę? Pytam bo dość krótką masz FL ...no chyba, że @ nie wypadnie teraz ale coś tempka ostro zjechała w dół. A może zmierz sobie progesteron w 7 dpo?

nullka, czyli to ciąża biochemiczna była :-(, szkoda bo fajne O+12 Ci wyszło. Chyba faktycznie testowanie przed terminem czułymi testami może człowieka zdezorientować i narobić nadziei ...choć na pewno fakt bycia w ciąży biochemicznej jest pocieszający dla tych dziewczyn, które myślały, że w ogóle nie są w stanie zajść w ciążę. Kciuki za kolejny cykl, teraz na pewno się uda!

Tasha, też mam cerę mieszaną, no jasne, że się nada :-) Puder ma chyba uniwersalny odcień ale podkłady są w bardzo bogatej gamie kolorystycznej, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Siostra na pewno doradzi z odcieniem, podobno świetnie trafia. Hehehe, ale się uśmiałam z tego "z górki" :-D Co do kilogramów to od dłuższego już czasu ważę mniej jak przed ciążą a pochłaniam spore ilości kalorii, karmienie piersią to mega kuracja odchudzająca :-)

Ja byłam dziś z Kają na kontrolnej wizycie, waży już 4600 g (ale ma przyrost, od urodzenia leci na 85 centylu), lekarka mówiła, że córka się świetnie rozwija bo wodzi wzrokiem za kolorowymi obrazkami na ścianie, ona już od dawna wodzi wzrokiem i śledzi poruszające się wokół niej osoby :-) A mój kochany dwulatek nie dość, że zna już cyfry 1-10 i cały alfabet to zauważyłam, że potrafi już liczyć, przed chwilą np. policzył ile jest butelek z wodą mineralną :-) Dumna jestem z tych moich dzieciaczków.

czesc dziewczyny :-)
u nas dzisiaj tez w miare ladna pogoda, zobaczymy na jak dlugo :-D

Nulka szkoda ze wam sie nie udalo, zycze aby wyjazd zaowocowal i zrobil wam niespodzianke w postaci II kreseczek :tak:

Natusia no dzielny chlopczyk z tego twojego synka, oby wszytko okazalo sie w jak najlepszym porzadku :happy:

Piranha a corcia jak zwykle przeurocza, i te duze oczeta, ach.... mozna sie rozmarzyc ogladajac te zdjecia ;-)

natusia, dzięki kochana! :-* Faza lutealna powinna trwać minimum 12 dni aby zarodek miał szansę na zagnieżdżenie się, gdy jest za krótka to wypada @ i zarodek usuwany jest zanim zdąży zagnieździć się w macicy. U Ciebie jest dopiero 8 dpo a tempka strasznie ostro zleciała w dół, pewnie zatem progesteron spadł i lada moment wypadnie @. Nadmiar prolaktyny powoduje zmniejszenie progesteronu (zaburza też owulację a czasem nawet powoduje cykle bezowulacyjne) a więc i skraca FL. Łykaj zatem koniecznie regularnie B-100 a najlepiej 2 x B-50. A nie myślałaś by zaatakować prolaktynę z grubszego działa i brać Bromergon albo droższy Dostinex?

Marzycielko
, dzięki! :-* U nas dziś pogoda fatalna, czuję się jakby była jesień bo jest dość chłodno, niebo zasnute szarymi chmurami i cały czas pada deszcz, nie cierpię takiej pogody.

Ja też nic nie rozumiem -łykam cały czas B-100 i faza lutealna mi sie skróciła (zawsze miałam 12 dni , ostatnio kilka razy 13 dni a w tym cyklu tylko 11 dni :-( ) Dlaczego tak się dzieje???

A ja cały czas siedze i dumam jaką metodę zastosować w tym cyklu :szok::baffled:

nullka, a może w tym cyklu było więcej stresu (skoro to cykl starankowy) a więc prolaktyna mogła bardziej poszaleć? Ty masz tak pięknie niskie pH i tak pięknie działają na Ciebie zakwaszające preparaty, że pewnie co nie wybierzesz to będzie dobrze :tak:

reklama
natusia, ja kiedy miałam 4 zapalenie piersi to też zaczęłam myśleć o bromku ale siostra mnie nastraszyła, że miała zawroty głowy oraz omamy dźwiękowe po 1 tabletce (wzięła na noc ale do pracy wstaje o 5 rano). A może spróbuj z Dostinexem? Niestety jest bardzo drogi ale podobno nie ma takich skutków ubocznych, zbija bardzo szybko prolaktynę i długo utrzymuje ją na niskim poziomie. Co do bromka to są osoby, które nie mają żadnych negatywnych skutków ubocznych, choćby nasza Noemi. Jeśli masz możliwość sprawdzenia PRL i spoczynkowej i pod obciążeniem to według mnie warto. Spróbuj jednak może z silniejszym lekiem gdyż nie wiem czy witamina B6 sobie poradzi a szkoda kolejnych cykli, wiele osób zachodzi w ciążę już w pierwszym cyklu z Bromkiem czy Dostinexem. Prolaktynę możesz sprawdzic choćby i jutro, można niby w dowolnej fazie cyklu ale lepiej w lutealnej gdyż wtedy jest odrobinę wyższa.

M ma dziś wolne i zabrał Krzysia na zakupy a Kaja śpi tuż koło mnie na leżaczku, rączki śmiesznie wyciągnęła w górę w geście "poddaję się" ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry