reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

wstawiłam pierś do piekarnika, i miała się piec 25 minut. W czasie kiedy piekarnik zaczął pikać na mnie, ja zmieniałam Lusiakowi pampers. Później się powygłupiałyśmy i przyszłam na neta, a cycek się piekł i piekł i piekł, aż cycek wysechł na wiór z lekkim nalotem sadzy na wierzchu :/

reklama
Witaj Ael tesknilam
Iwasku wspolczuje chrostek...mam nadzieję że szybko przejda
Fasolko ślicznie lucja je co chcialas od niej radzi sobie:-) a co mialas miec dobrego na obiadek pochwał sie Ja jadlam kluski z serka homogenizowanego.

Mam pytanko kiedy zoltko dac kiedy gluten czy moxe jesc zwykly biszkopt?bo ja jadlam a ona taak na mnie patrzyła...

Witaj Ael tesknilam
Iwasku wspolczuje chrostek...mam nadzieję że szybko przejda
Fasolko ślicznie lucja je co chcialas od niej radzi sobie:-) a co mialas miec dobrego na obiadek pochwał sie Ja jadlam kluski z serka homogenizowanego.

Mam pytanko kiedy zoltko dac kiedy gluten czy moxe jesc zwykly biszkopt?bo ja jadlam a ona taak na mnie patrzyła...

Gluten 5-6 miesiąc, żółtko jeśli nie występowała reakcja alergiczna u rodziców, po ukończeniu 7 miesiąca pół żółtka co drugi dzień. Biszkopta możesz Amelce już podawać, najlepiej lekko rozmoczonego by dobrze przeżuła.
Amelce powoli możesz rozszerzać dietę :-)

Fasolka haha cóż skleroza nie boli :p

Ja na drugie dziecko to sie zdecyduje jak Paweł zacznie zarabiać 3 tysiaki albo wygramy w totka...

witam laski :*
jestem dumna z siebie następny dzień za mną :) dziś nie czuję nadgarstków i poduszeczek u stóp :-( masakra ... eh ...
no widzę że moje tęsknienie wróciła - Ael kochana witaj ponownie i mam nadzieję,że już nie będziesz uciekać od nas ..

Uuu ale mi smakanarobiłas Fasolko;) To trzeba zaczaj jeszcze raz albo kupić cos na mieście. Może tak miało być;)

Fifciu skoro lekarz powiedział ze jest ok to ok:) Pisałam juz że moja siostra miała podobna sytuację. Mała zaq nic nie chciała leżeć tylko łazić więc ją w 8 lib 9 m-cu wkładała w chodzić i tamta szalała jak zła. Teraz ma 10 lat i rehabilitacje na stawy biodrowe dlatego jestem wyczulona. Jak zajdziesz w ciąże ro raczej do pracy nie wrócisz:)

Atanku ja w 5 m-cu dawałam żółtko bo tak mi lekarz kazał.

no widzę że moje tęsknienie wróciła - Ael kochana witaj ponownie i mam nadzieję,że już nie będziesz uciekać od nas ..

Haha ucieknę i będziesz mnie z lassem gonić :-D

Witam moje Drogie Kobietki :**
Co tam slychać??? Długo mnie nie bylo, więc nadrobiłam tylko troszeczkę :tak:

No napisała Madziulka :-) :*

Atanku z resztą jak dobrze pisze Iwasek, lepiej niech Ci pediatra powie co i jak, wszelkie informacje nt żywienia dzieci na necie są umowne, a to lekarz widząc dziecko zadecyduje kiedy podawać jedzenie inne niż mleko.

reklama
Jak mój M przejdzie przez ten gorszy okres to będzie zarabiał koło 3 tys. wiec nie powinno być problemów z utrzymaniem :tak:

Atan ja biszkoptów nie daje bo dostępne w sklepach biszkopty mają całą tablice Mendelejewa w sobie... sama chemia.... ja kupowałam ciasteczka dla niemowląt albo sama piekłam cisto biszkoptowe.

Co do żółtka to ja zaczęłam dawać raz na kilka dni jak mały miał 5 i pół miesiąca. Daje już też mleko krowie ale to tylko dlatego że u małego nie występuję żadna reakcja alergiczna i mały wszytko ładnie przyswaja. Jeśli Amelka miała już jakieś uczulenia to lepiej z tym poczekaj.

Pyscku
oj bo to pierwsze dni... z czasem jak wpadniesz w rytm będzie lepiej :*

Iwasku widziałam kiedyś podobny filmik też taki zmontowany ze zdjęć :-D teraz nie mogę znaleźć ale jak znajdę to pokażę :-)

A do pracy kiedyś wróce, a teraz i tak muszę siedzieć dwa lata w domu więc mam czas na drugie dzieciątko! Później pewnie teściowa z dzieciakami zostanie - a dokładnie z młodszym bo starszego do pracy zabiorę :-p

Zresztą każdy ma swój sposób na życie, ja zawsze marzyłam o dzieciach z małą różnicą wieku i to chce zrealizować!

Co do sytuacji są też dzieci które nie wstawały a mają krzywe nogi i są na rehabilitacji - córka mojej koleżanki na przykład... nie ma reguły tutaj...

Madziulek witaj!! :*

A filmiki takie znałam!
http://www.youtube.com/watch?v=YBwUORi93nY&feature=related

I jeszcze jedno że dziewczyna balon połknęła i brzuch jej urósł ale nie mogę znaleźć...

Oooo to ten!

http://www.youtube.com/watch?v=g2Ftxu_yqto

Ostatnia edycja:
Do góry