reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam wszystkich cztam was ale malo pisze bo nie mam kiedy;/
Pirhna Kaja slodka :)
ja dzis po wizycie tabletki jeszcze 2 tygodnie biore później odstawiam i mowi samo sie bedzie dzialo dziecko naciska juz glowka na szyjke .... w czwartek kolejne ctg bo dziecku cisnienie spada ;/

reklama
Natusia a w pracy tak ,że objadłam się arbuzem i najadłam raczków-cukierków:-D
była też 1 kawa i solarium ;))

wróciliśmy od znajomych...to znaczy od ich pas-wyjechali nad morze a ja się nią zajmuję-idę dać jeść,pić,pogłaskać za uchem ,pogadać ...no i pobiega z Bono..

spokojnego wieczorku babki:)

mężulo soczek ze świeżych owoców wycisnął, popijam, leżę i dobrze mi hihi

Mama dziękuję :)
ach te dzieciaki, ale zobaczysz, wrócą wytęsknione, wycałują, wykochają, opowieści nie będzie końca :)
Natusia nie nie, ja do pracy od 30 lipca chodzę ;)
Daria Kciuki za maluszka :)
Misia przede wszystkim SPOKÓJ, a zobaczysz jak szybko dwie kreseczki ujrzysz :)

chyba coś jeszcze miałam pisać...ale nie pamiętam:sorry:

aaaa dziś mi się tak niefajnie zakręciło w głowie, tylko raz, ale kurde nieprzyjemnie było, to może być z powodu Rybci?

Daria - ojej...uważaj na siebie i na maluszka...
Pirania - poradź coś kochana...do tej pory nie miałam pokarmu, ale dziś coś dziwnego się zrobiło, robią się twarde i zaczynają boleć...lekarz w szpitalu mi powiedział, że jeśli chcę karmić piersią to jedynie przez ściąganie pokarmu i podawanie go w butelce, bo malutka nie będzie potrafiła jeść z persi a musi szybko przybrać na wadze, więc zdecydowałam się na mleko modyfikowane i dostałam bromka, biorę go cały czas, dobrze toleruję, ale teraz nie wiem czy biorąc bromka powinnam jeszcze ściągnąć pokarm, czy odczekać a pokarm sam zniknie pod wpływem bromka...orientujesz się może??? bo trochę szukałam w necie, ale zdania są podzielone...ale jutro jadę z Sonią do pediatry, który jednocześnie jest naszym lekarzem rodzinnym to może zapytam czy odciągać i dalej brać bromka czy jak biorę bromka to nie powinnam odciągać...kurde, ale zaczyna boleć i boję się, żeby nie mieć takich kamieni w piersiach...
Natusia - proszę Cię bardzo, chcesz i masz; to moja Sonia dzisiaj:-) DSC00076.jpgDSC00075.jpg
na tym 1 zdjęciu trzymała łapkę pod głową:-)

Tasha ale prześliczna kruszynka, aż chce się ją wyprzytulać, ucałuj ją ode mnie! Ja na Twoim miejscu odciągałabym odrobinkę do uczucia pierwszej ulgi, dzięki temu laktacja z czasem zaniknie. Nierobienie niczego może doprowadzić do zapalenia piersi a odciąganie większej ilości będzie napędzać laktację.

Kaja waży już 5260g, pytałam o to niespanie w dzień to pediatra powiedziała, że taki "urok" mojego dziecka ;-)

Tasha-cud,miód i orzeszki!! ;-) moim zdaniem też mowinnas odrobinę ściągac,dla odczucia ulgi,nie napędzi ci to laktacji na pewno :tak:

Piranha,więc pozostaje Ci jedynie uzbroic się w cierpliwośc i wytoczyc całe jej pokłady...moja Laura też miała problemy ze snem,pisałam mawet tu dziewczynom,potrafiła w ciągu dnia spac tylko godzinkę (pozbierane wszystkie 15-minutówki) też niepokoiłam się że coś jest nie tak ale usłyszałam to samo co Ty, jej się uregulowało coś koło 3-4 m-ca tyle że kolek nie miała...

Czyli jutro trzymamy kciuki za wizytę Mamy, Patrysi i Martiki, skoki tempki u Kingi, Misi i Natusi oraz ładną tempkę u Kasi? Poprawcie mnie jak się mylę albo kogoś pominęłam bo skleroza u mnie rozpanoszyła się na całego ;-)

Jagienko, pojęcia nie masz jak mnie pocieszyłaś, wielki buziak dla Ciebie!

tasha popieram 100% dziewczyny. Koniecznie odciagaj ale tak jak radzi Piranha do poczucia ulgi...wiec tylko troche. Bo zeby Ci sie jakies zapaleńsko nie zrobilo!!!!!! Ja mialam ten problem wiec wiem co "mówie".
No a Córcia przekochana!!!!!!!!

Dziewczyny a mi dzis dzien minal leniwie...i to mega leniwie,..mialam prasowac a tylko naszykowalam rzeczy do prasowania, mialam poprac a tylko rozlozylam suszarke:))) to mega lenistwo.. No ale czasem i takie dni sa potrzebne..tak????

mama- jezdze autkiem..jeszcze nie wszedzie ale coraz odwazniej:)))))
co do dzieci...no wlasnie tak to jest. U nas dla odmiany chlopaki zaswirowani za tata..mama moze nie istniec..przynajmniej do pierwszego uczucia głodu:))))))

Ostatnia edycja:
reklama
Truskaffka no mama mi opowiada co wyczyniają wiec jestem na bieżąco..zobaczymy jak oni zaczną opowiadać..

Pirania dziękuję za &&&&& na jutro...a w piątek poproszę Was o mega!!! &&&&&&&&
mój tatko ma raka...w piątek ma mieć wycinanego guza.......

Czarodziejka cieszę się bardzo,że dajesz radę z autkiem..

Do góry