reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha najwazniejsze ze "to cos" od niego szybciutko ucieklo. Ty masz chlopca i narzekasz na jego psoty, ja mam dziewczynke i tez psoci. Ja uwielbiam jak dzieci psoca.... ale kazdy psot ma swoja granice, a w sensie nieszkodliwym dla otoczenia to sama przyjemnosc, poki jeszcze male bo pozniej.... ja bym chciala jeszcze cos popsocic a juz nie moge, za stara jestem :) Dzieciaczki spia????

reklama
Kasiu, fakt, że psotki bywają na swój sposób słodkie gdy nie przekraczają pewnych granic :-) Właśnie M poszedł usypiać Krzysia (coś mi się wydaje, że sam też się uśpił :-D) a Kaja sobie kima w leżaczku ...ale coś się już wierci więc pewnie zaraz "wolność" mamusi się skończy ;-) A może to Twoje rozkojarzenie z okularami to wina wysokiego (czyt. ciążowego :-)) progesteronu? ...ten hormon właśnie powoduje tego rodzaju "atrakcje" ;-), normalnie nie mogę się już piątkowego poranku doczekać, tak bardzo bym chciała by Ci (a także Mamie, Kindze i innym naszym staraczkom-weterankom) się udało.

Piranha... obys byla dobra wrozka :-), tylko cos mi sie nie chce wierzyc. sprawdzilam poprzedni cykl ( nie pelny) i tam temp tez byla moze z dwa dni wysoka a pozniej poleciala sobie w dol. Boje sie tego piatku i tej nie pewnosci. No ale co ma byc to bedzie. Dupek to moj przyjaciel od kilku dni tak wiec moze.....

Napisalas jak to M poszedl usypiac Krzysia, oj ja tez pamietam takie czasy. Tatus polegl, otulony przytulankami a coreczka sie bawila, ale byla tak cichutko, ze ja siedzac na dole bylam w 100% pewna, ze spia razem.

Ostatnia edycja:
natusia, jak już będziesz w ciąży to będziesz się z niej cieszyć bez względu na płeć dziecka, zobaczysz! A im szybciej się postarasz o dzieciątko tym mniejsza różnica wieku będzie i być może tym lepszy kontakt złapią ze sobą dzieci ...a na koniec dodam, że ja mam przeczucie iż będziesz mieć córeczkę, możemy się nawet założyć :-D Co do owulki to testuj dalej, tempka leci w dół więc może szykuje się drugie podejście więc będzie drugi pik LH :tak:

Kasiu, mam dobre przeczucie! :tak: ...a nawet jak się nie udało (tfu tfu) to Twój organizm doszedł do ładu hormonalnego, M łyka śniadanka i kolacyjki więc to tylko kwestia krótkiego czasu.

Kasiu, mam dobre przeczucie! :tak: ...a nawet jak się nie udało (tfu tfu) to Twój organizm doszedł do ładu hormonalnego, M łyka śniadanka i kolacyjki więc to tylko kwestia krótkiego czasu.

....ja caly czas sobie powtarzam i wiem, ze jestem coraz blizej mojej fasolki. Jesli nie ten to kolejny, ale zawsze malymi kroczkami do przodu, az w koncu osiagne swoj cel.

natusia, ano rytm ma ale tylko w przypadku kolejności (czyli jest mleko, bajeczka a potem spanie), gorzej w przypadku godziny ;-) ...zapewne psuje to m.in. fakt, że raz w dzień przyśnie a raz nie, do tego czasem jest to o 15 a czasem za Chiny nie chce wtedy się zdrzemnąć a okrutnie ziewa i przysypia o 17-18, muszę coś z tym faktycznie zrobić (np. obciąć drzemki dzienne a wieczorem wcześniej kłaść spać o stałej porze). Smutki precz a owulka może się szykuje skoro tempka spada, rób testy i koniecznie sprawdź tempkę rano. Z naszymi kciukami MUSI się udać, zobaczysz! Najważniejsze by synek miał rodzeństwo, też bym się na Twoim miejscu nastawiła po prostu na chłopczyka a potem na USG będą się lały strumieniami łzy z zaskoczenia :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki fajnie sie z wami klika ale ja uciekam pod prysznic, na dworze tylko 12 stopni, no i nastala jesien!!!! Wode z basenu zaczelam spuszczac, ale zrobilam na ogrodzie wielka powodz.... deszcz i moja woda... zabawki plywaly. Musialam zakonczyc, moze cos wsiaknie i jutro powtorka z rozrywki.
Zycze wam kolorowych snow, buziaczki i do jutra.

reklama
i ja już jestem.....

mąż mnie rano obudził zapachem kawy i podał mi ją do łóżka:) do tego pyszna muffinka i świeczuszka do zdmuchnięcia :) jak miło....... "marzenia są po to by o nich marzyć i je spełniać":happy:

Udanego dnia kochane moje...
ja zbieram się do pracy,potem bede swietować ciut.

Do góry