reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha wiesz co mnie zaczęło zastanawiac??? Jakie produkty mleczne powinno się jeść jeśli mleko krowie należy do produktów słabo zakwaszających ??? Sprawdziłam dziś paskiem do Ph mleko z kartonu 3,2% i zabarwił się na niebiesko czyli Ph ok 7, natomiast włożyłam do zwykłej coca-coli i pasek mega żółty więc pewnie poniżej 4,4 ma Ph
Mam koleżankę która piła przed ciążą (w czasie ciąży zresztą też) hektolitry coli bo ona to chyba jest uzależniona od coli i urodziła... synka. Sama nie wiem już co jeść a co unikać np. chłopcy przynieśli dziś z ogródka 2 pojemniki malinek - ja patrzę a maliny należą do silnie alkalizujących ehhhhh

reklama
Truskafcia ja bym chciała zobaczyć twoje zdjęcia a nie wiem jak:-( dasz linka jeszcze raz albo napisz mi jak...:-p

Ewcik tulę Cię z całych sił, nie wiem co napisać myślę, że poprostu najlepszym lekarstwem dla Ciebie będzie kolejny Bobas, którego tak bardzo pragniecie...

Ja teraz w cyklu po antykach nie będę chodzić na monitoring, nie będę robić testów, tylko tempkę będę mierzyć a staranka też będą jak będzie ochota;-)

nullka z tego, co pisała pirania, to truskawki i maliny to jedyne owoce polecane w diecie dziewczynkowej

noemi ja ponad wszystko chciałabym być w kolejnej ciąży, zdrowej ciąży.. ale trzeba czekać.. no i nie wiadomo, czy się w ogóle uda, za którym razem :/

Ja w tej rozpisce co kiedyś Piranha podawała mam że maliny należą dosilnie alkalizujących a truskawki do słabo alkalizujących :baffled:

dzień dobry :)

chłopaki pojechali do babci, a ja pospałam i byczę się.

Noemi pracuję w szkole językowej, w administracji.
w ciąży z Matikiem byłam na 5ym roku studiów, nie pracowałam ;)
wyślę ci pw link do zdjęć ;)
Mama zaszalałaś wczoraj ;)
Piranha no to dzieciaki pięknie poszalały :D przykre, że rozstanie było takie smutne :( widać chłopaki sie polubiły :)
powodzenia w polowaniu na Nikosia ;)
Andziak prace Bartka zapierają dech w piersiach :) koniecznie rozwijajcie jego pasję :)
wiesz, wokół nas też sporo znajomych ma córki, młody często bywa "rodzynkiem" w towarzystwie. I ja nie ukrywam, miło by było gdyby Rybcia okazała się córą..ale realia są takie, że możemy się starać, zwiększać szanse, jednym się uda innym nie..chyba nie ma sensu zastanawiać się wiecznie czemu tak jest, bo to tylko nas będzie dołować ;) dla swojego dobra warto przyjmować to co nam daje życie i widzieć dobre strony, łatwiej się wtedy żyje ;)
No i my z D mamy silne przeczucie że Rybcia jest chłopcem, jak rozmawiamy to Misiek wiecznie pcha się na usta:-p
Kasia mam nadzieję że dobrze się już czujesz :)
Natusia korzystajcie ze wspólnego dnia :)
i ja się wzruszyłam jak pisałaś o domu ..ach cudnie :)
Axa współczuję tego upału, trzymaj się
Nullka noo my się zastanawialiśmy nad tym Nikonem ;) ale za drogi był wtedy dla nas :p
super, że dzień miło zleciał ;)
właśnie z tymi malinami to jakaś czarna magia, bo tak jak pisze Natusia są polecane przy diecie dziewczynkowej, a Piranha znalazła info że są silnie alkalizujące...i bądź tu mądry człowieku :p
Ewcik a dziękuję bardzo :) Mati rzeczywiście oczęta ma po mnie, tyle że dużo ładniejsze hehe

Miłego dnia!

Maz zniosl ubranka po chlopcach.Tyle jest niezniszczonych ze dokupie tylko kilka sztuk do szpitala i do lekarza.I tak do pol roku pasuja i dla chlopca i dla dziewczynki.
Masa tego jest. Teraz szukam lezaczka i maty jaka polecacie

Kasiu, dzięki kochana, jak tam zdrówko? A córcia niebawem będzie mieć rodzeństwo, wspomnisz moje słowa. Też tak jak Ewcik polecam produkty Neril: szampon oraz specjalny tonik do wcierania w skórę.

natusia, ale super czas spędziliście, normalnie się wzruszyłam. A może to spadek implantacyjny? :-) Trzymam jutro kciuki za drugi skok jak u Kingi!

nullka
, wyniki według mnie dobre :tak:, będziesz też sprawdzać progesteron w FL? Co do produktów spożywczych to oprócz zakwaszania ważna jest obecność Ca i Mg, dlatego m.in. polecane jest mleko, jednak plaster żółtego sera zawiera więcej wapnia jak szklanka mleka, ja jadłam sporo żółtego sera gdyż niemal codziennie na kolację były tosty :-), na śniadanie było zawsze mleko z płatkami. Cola strasznie zakwasza gdyż ma pH 2,5 ale ważne jest to by pić bezkofeinową i słodzoną słodzikiem a nie cukrem - kofeina i cukier sprzyjają poczęciu chłopca (cukier zmniejsza wchłanianie wapnia przez organizm). Na in-gender piszą, że z owoców można jeść truskawki i maliny więc tez zgłupiałam jak przygotowywałam tą listę alkalizujących i zakwaszających produktów :-)

Ewcik, jestem cały czas z Tobą myślami i zapewne los wynagrodzi Ci to (tak samo nullce i Kindze) piękną, zdrową córeczką.

Andziak, ja Ci polecam tego typu leżaczki LEŻACZEK BUJACZEK W2201 WIBRACJE! FISHER PRICE (2545691936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., bujają się niemal przy każdym ruchu dziecka, Krzysiu je uwielbiał a w takich na płozach nie chciał w ogóle leżeć, Kaja podobnie.

reklama
Do góry