reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2012

reklama
Maly juz nosi wlasnie 4 i tak patrze ciagle czy sie gdzies nie pojawiaja jakies mega paki bo jak mialam taki karton 3 to mi naprawde na długo starczyly a oplaca sie kupic ja wtedy te 3 za 79.90 w carffour kupilam:tak: ja poki co jestem na samych zielonych pampkach ale chcialam jakies tansze kupic zeby mial na dzien po domku bo szkoda tych zielonych...musze zobaczyc jak sie beda u nas sprawdzaly te dady..... choc tez z drugiej strony wezme mniej chlonne pieluchy to i tez bede musiala czesciej wymieniac a tak jak moj teraz robi 1 kupe dzienni czasm co dwa dni to te siki mu rzadziej przebieram dopiero jak naprawde ma ciezka pieluche...wiez tez tych pileuch juz tyle nie idzie.....:rofl2:

Pieszczoszka ile ci a dobe wychodzi zmiany pieluch?????

Witajcie po kilkudniowej nieobecności. U nas wszystko ok, dziś byłam z Olą na szczepieniu, bidulka strasznie płakała. Zmykam doczytać pozostałe wątki. &&& dla choruszków, ząbkujących i wszystkich potrzebujących.

A, zapomniałabym, chciałam Was zapytać o radę. Ostatnio z kasą u nas krucho ( budowa nieustanna...) i muszę dorobić, szukam jakiegoś zajęcia w domu i tak doszłam do wniosku, że z racji tej, że lubię piec i ponoć nieźle mi to wychodzi (no skromna to ja nie jestem:) pomyślałam, że można by było dać ogłoszenie i piec domowe ciasta ??? Co sądzicie o moim pomyśle??? Ma to sens, czy nie ma co się za to zabierać? A może macie inny pomysł jak dorobić trochę grosza?

Ja nie wiem jak wykonywanie żywności ma się do Sanepidu i ich zezwoleń. Poza tym US tez czyha na tych od ogłoszeń... Może się nie opłacić. Lepiej metodą pantoflową chyba - znajomy, znajomemu itp.

Sama ciasta kupuje u takiej pani - płace jej 30 PLN za blaszke i daje produkty, bo ona po sklepach nie ma siły latac. Blacha ciasta za 30 PLN, prąd, woda - nie wiem czy jej to sie opłaca, ale u nich duża bieda, mięso jedzą raz w tygodniu - i to tylko mężczyźni - dlatego też te ciacha tam kupuję...

Fajny sposób na dorobienie kasy - latasz po lumpkach, wyszukujesz co fajniejsze ciuchy, aukcje na allegro - legalnie, z podatkiem. Znam kilka osób, które tak zarabiają - nawet nie dorabiają. Wiele ciuszków na allegro to ciuchy z lumpków a nie "prawie jak nowe, załozone tylko raz" :)

Ostatnia edycja:
Ja nie wiem jak wykonywanie żywności ma się do Sanepidu i ich zezwoleń. Poza tym US tez czyha na tych od ogłoszeń... Może się nie opłacić. Lepiej metodą pantoflową chyba - znajomy, znajomemu itp.

Sama ciasta kupuje u takiej pani - płace jej 30 PLN za blaszke i daje produkty, bo ona po sklepach nie ma siły latac. Blacha ciasta za 30 PLN, prąd, woda - nie wiem czy jej to sie opłaca, ale u nich duża bieda, mięso jedzą raz w tygodniu - i to tylko mężczyźni - dlatego też te ciacha tam kupuję...

Fajny sposób na dorobienie kasy - latasz po lumpkach, wyszukujesz co fajniejsze ciuchy, aukcje na allegro - legalnie, z podatkiem. Znam kilka osób, które tak zarabiają - nawet nie dorabiają. Wiele ciuszków na allegro to ciuchy z lumpków a nie "prawie jak nowe, załozone tylko raz" :)

No właśnie tego się obawiam.

Katasza, doczytałam, że też dzisiaj byłaś na szczepieniu. Kiedy masz kolejne? Nasza pielęgniarka była jakaś zakręcona dzisiaj, niby mówiła, że kolejne szczepienie 6 listopada a w książeczce wpisała 6 grudnia:crazy:

Witajcie Majoweczki i Majowiatka,
zycze Wam milego,spokojnego dnia.

My jestesmy juz w domku,bo nie bylo sensu zostawac na noc,zeby moc wyjsc dzis rano.Jestem rozzalona i zla,bo zrobiono pare badan i testow bez naszej zgody,a przedstawione badanie w spr.podejrzewanego refluksu odbylo sie i wygladalo inaczej,przez co oboje z mezem mamy podejrzenie ze Leo zostal po prostu wykorzystany w celu przebadania dzialania "nowosci medycznych".Legalnie nie podpisalismy zadnego dokumentu informacyjnego,po mimo ze procedura byla inwazyjna,z racji tego pojawil sie u nas na sali sam pan ordynator z 3 lekarzami i skorta pielegniarek,zeby sobie "d...y nie odparzyc" i zawilym jezykiem zaczal tlumaczyc zaistaniala sytuacje-wiedza ze popelnili blad,choc ze sprawy "legalnej" nie do konca,ale ze w czasie weekendu wydarzyla sie pewna sytuacja w tym szpitalu i media poszly w ruch,tak teraz musza jakos "wyjsc z twarza" z tych sytuacji.
Jako ze jednak wymeczyli Leo zakladajac mu sonde i zostawiajac ja,tak stwierdzilismy zeby zrobic datowanie "ph" w luku 6h,a nie 24h(to co mieli zarejestrowac sne/zabawe/placz/jedzenie, to sie odbylo).Moj maz stwierdzil,ze skoro to badanie ma byc ostatnia rzecza jaka sie odbedzie,reszta badan jest w normie i nic wiecej robic nie beda,to on chce miec syna w domu i nie bedzie czekal do rana.Wrocilismy wczoraj wieczorem i "tfu tfu tfu" nigdy wiecej do tego szpitala.To jest nasz rejonowy i do tej pory mialam zero zaufania do niego na kazdym innym oddziale wlacznie z e.r.,ale jako jedyny dobrze funkcjonowal na pediatri...az do zaistnialej sytuacji.Boli mnie to,ze pieknymi slowami i "martwieniem sie"(czyli straszeniem nas) zrobili sobie z Leo krolika doswiadczalnego.I jak ja moge miec zaufanie do kogokolwiek teraz?
Leonardo ma sie teraz dobrze,po tym badaniu wczorajszym "pelnym atrakcji" byl tak padniety,ze zjadl przed 21 i zaplakal dopiero po 6 na jedzenie,jadl przez sen i spi nadal.Teraz jest pod moja scisla kontrola(dziekuje lekarzom,ze takiego strachu mi napedzili),a jako ze S jest od dzis rana do jutra wieczorem w pracy(z pauza na krotka noc w domu),tak czeka mnie siedzenie w domu i opieka nad maluchami,czyli codziennosc.
Koncze i ide prasowac kolo lozeczka...

A, zapomniałabym, chciałam Was zapytać o radę. Ostatnio z kasą u nas krucho ( budowa nieustanna...) i muszę dorobić, szukam jakiegoś zajęcia w domu i tak doszłam do wniosku, że z racji tej, że lubię piec i ponoć nieźle mi to wychodzi (no skromna to ja nie jestem:) pomyślałam, że można by było dać ogłoszenie i piec domowe ciasta ??? Co sądzicie o moim pomyśle??? Ma to sens, czy nie ma co się za to zabierać? A może macie inny pomysł jak dorobić trochę grosza?

Dusia, ja też bym nie ryzykowała z ogłoszeniem, bo skarbówka tylko czeka na takich nieświadomie nieodprowadzających podatku. Tak jak radzi Flaurka, lepiej pocztą pantoflową.

Fiore, najważniejsze, że jesteście w domu a z Leo jest ok.

Dziewczyny po cc, mam do Was pytanie.
Czy Was też swędzi blizna??? Ja od kilku dni nie mogę wytrzymać, swędzi mnie straszliwie.

Pozdrowienia i miłego dnia.

&&&&&&& za potrzebujące.

A ja też używam pieluch DADA. Ostatnio założyłam na noc, bo chciałam zobaczyć, czy uczulenie Małej to nie za sprawą Pampersa Sleep & Play. Pieluszka zdała egzamin na 5. W dzień używamy tylko DADA. Pupa się nie odparza, są chłonne, może mniej miękkie, jak dla nas ok. PAMPERSA używamy na noc i na spacery, do lekarza, itd.

Suzi, &&&&&&&&&&&.

Tlenek węgla - cichy zabójca.

Ostatnia edycja:
reklama
suzi &&&&
ja uciekam do lumpka na jakies łowy dla malego . dobrze ze kolo domu jest;-)
musze kupic ta dade w koncu i spobowac ;-)

:****

annte mnie blizna nie swedzi :no:

Do góry