pieszczoszka1988
Jestem mamusią
my jedziemy tylko na dadzie 4 i jestem zadowolona 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
ja poki co jestem na samych zielonych pampkach ale chcialam jakies tansze kupic zeby mial na dzien po domku bo szkoda tych zielonych...musze zobaczyc jak sie beda u nas sprawdzaly te dady..... choc tez z drugiej strony wezme mniej chlonne pieluchy to i tez bede musiala czesciej wymieniac a tak jak moj teraz robi 1 kupe dzienni czasm co dwa dni to te siki mu rzadziej przebieram dopiero jak naprawde ma ciezka pieluche...wiez tez tych pileuch juz tyle nie idzie.....
Ja nie wiem jak wykonywanie żywności ma się do Sanepidu i ich zezwoleń. Poza tym US tez czyha na tych od ogłoszeń... Może się nie opłacić. Lepiej metodą pantoflową chyba - znajomy, znajomemu itp.
Sama ciasta kupuje u takiej pani - płace jej 30 PLN za blaszke i daje produkty, bo ona po sklepach nie ma siły latac. Blacha ciasta za 30 PLN, prąd, woda - nie wiem czy jej to sie opłaca, ale u nich duża bieda, mięso jedzą raz w tygodniu - i to tylko mężczyźni - dlatego też te ciacha tam kupuję...
Fajny sposób na dorobienie kasy - latasz po lumpkach, wyszukujesz co fajniejsze ciuchy, aukcje na allegro - legalnie, z podatkiem. Znam kilka osób, które tak zarabiają - nawet nie dorabiają. Wiele ciuszków na allegro to ciuchy z lumpków a nie "prawie jak nowe, załozone tylko raz"![]()

A, zapomniałabym, chciałam Was zapytać o radę. Ostatnio z kasą u nas krucho ( budowa nieustanna...) i muszę dorobić, szukam jakiegoś zajęcia w domu i tak doszłam do wniosku, że z racji tej, że lubię piec i ponoć nieźle mi to wychodzi (no skromna to ja nie jestempomyślałam, że można by było dać ogłoszenie i piec domowe ciasta ??? Co sądzicie o moim pomyśle??? Ma to sens, czy nie ma co się za to zabierać? A może macie inny pomysł jak dorobić trochę grosza?