reklama
Dzień Dobry, Dziewczyny!
Udało mi się zapisać na wczesniejszą wizytę z NFZu 15.10 ! ;-)
Już tam prowadziłam pierwszą ciążę i było ok. Powiedzcie mi, dlaczego ja mam większe zaufanie do skromniejszych wizyt z funduszu od prywatnych, wypasionych gabinetów?
Udało mi się zapisać na wczesniejszą wizytę z NFZu 15.10 ! ;-)
Już tam prowadziłam pierwszą ciążę i było ok. Powiedzcie mi, dlaczego ja mam większe zaufanie do skromniejszych wizyt z funduszu od prywatnych, wypasionych gabinetów?

Mdła ja w pierwszej ciąży miałam atak wyrostka (to był pewnie 6-7 tydz.) ale jeszcze o tym nie wiedziałam, lekarze nie zrobili testu, tylko narkoza i zabieg
potem jeszcze przez pomyłkę podłączyła mi pielęgniarka kroplówkę sąsiada z łóżka obok (nie wiem co to było) ale jak tylko się zoriętowałam to ją mi oddłączyli. Też całą ciążę się martwiłam czy z dzieckiem będzie wszystko ok
lekarze mnie uspokajali że gdyby coś się miało stać to by się stało podczas zabiegu (czytaj: straciłabym tą ciążę) a jeżeli ciąża się utrzymała to będzie wszystko ok. Póżniej się tylko zastanawiałam czy oni tak mówili żeby uspokoić mnie czy siebie.
Na czszęście mam zdrową córę.
Co do owoców i warzyw to do pracy wzięłam dziś do jedzenia: banana, jabłko, kiwi i 3 ogromne marchewki :-)
mam nadzieję że mi to wystarczy
Ja jutro rano wizytuję, wczoraj zrobiłam badania, ale odbiorę je jutro przed wizytą, nie będę miała czasu na analizowanie ich czy aby wszystko jest ok.;-)
Iownka ja też chodzę na NFZ , ale ja to mam ogólnie takie podejście, że jeżeli płacę skąłdki zdrowotne to przecież mi się należy opieka medyczna.
Na czszęście mam zdrową córę.
Co do owoców i warzyw to do pracy wzięłam dziś do jedzenia: banana, jabłko, kiwi i 3 ogromne marchewki :-)
mam nadzieję że mi to wystarczy

Ja jutro rano wizytuję, wczoraj zrobiłam badania, ale odbiorę je jutro przed wizytą, nie będę miała czasu na analizowanie ich czy aby wszystko jest ok.;-)
Iownka ja też chodzę na NFZ , ale ja to mam ogólnie takie podejście, że jeżeli płacę skąłdki zdrowotne to przecież mi się należy opieka medyczna.

Ostatnia edycja:
A ja sprobowalam NFZtu teraz ale mimo wszystko zdecydowalam sie na prowadzenie ciazy u mojej gin prywatnie. Tylko u niej jakos pewnie sie czuje. A to chyba wazne w ciazy... nawet bardzo!
A ta na NFZ mila byla,ale zadnych badan nie zlecila,zasugerowala ze moze po takich przejsciach powinnam prowadzic ciaze u takiego jednego lekarza,co u nich w przychodni przyjmuje tylko niestety prywatnie. Ze niby on tez w szpitalu pracuje a ona nie i ze ona mi nie odmawia prowadzenia ciazy bo przeciez oczywiscie na NFZ mi sie to nalezy ale jednak sugeruje sie zastanowic...
Jakos nie mialam ochoty tam wrocic...
A ta na NFZ mila byla,ale zadnych badan nie zlecila,zasugerowala ze moze po takich przejsciach powinnam prowadzic ciaze u takiego jednego lekarza,co u nich w przychodni przyjmuje tylko niestety prywatnie. Ze niby on tez w szpitalu pracuje a ona nie i ze ona mi nie odmawia prowadzenia ciazy bo przeciez oczywiscie na NFZ mi sie to nalezy ale jednak sugeruje sie zastanowic...
Jakos nie mialam ochoty tam wrocic...
minervaa
Fanka BB :)
Iownka ja też chodzę na NFZ , ale ja to mam ogólnie takie podejście, że jeżeli płacę skąłdki zdrowotne to przecież mi się należy opieka medyczna.![]()
No właśnie u nas w Polsce to nie jest tak kolorowo. Płacimy składki a później jak jesteś w ciąży to czekasz na pierwszą wizytę miesiąc (w moim przypadku) albo lekarz Cię przyjmie ale nie ma miejsc żeby prowadzić Ci ciążę (koleżanka tak miała dwóch lekarzy w przychodni przyszpitalnej jej odmówiło - jedynych dwóch przyjmujących)
ja mam to samo. Wczoraj coś zrobiłam w domu bo mi przeszło o 10! Pierwszy raz od dwóch tygodni. A jak nie męczą mnie wymioty to ból głowy:/Piszecie sporo o mdlosciach.Ktos pisal,ze to patologia ciazy.Ale z tego co sie orientuje to nieprawda.To wynik dzialania hormonow(HCG,progesteron,estrogen).Niektore kobiety w ogole nie maja(a ja zielenieje z zazdrosci kiedy o tym slysze), inne miewaja w pierwszym trymestrze a inne...coz....zdarza sie i przez cala ciaze.Mnie osobiscie sie zdarzylo.Nie jest to powodem do niepokoju(o zgrozo!) dopuki wyniki sa ok i kobieta sie nie odwodni.Dla mnie dzien bez wizyty w WC jest dniem straconym.Jezeli mi przejdzie do 11:00 to dzien zaliczam do udanych
![]()
Apropo przeczuć w pierwszej ciąży byłam przekonana że będzie dziewczynka i była...... a teraz na początku miałam że będzie dziewczynka a teraz nie wiem sama...
Życzę miłego dnia
Póki co jestem zapisana na 15.10 w NFZie i zobaczymy jak będzie, pójdę tam już z wynikami badań.
A jak będzie nie OK, to dwa dni później mam wizytę w tym Medicoverze, gdzie nigdy do końca nie wiem, czy coś mam w pakiecie, czy mi nie każą zapłacić.
Dziewczyny, czy w 9tym tygodniu jest szansa, że będzie widać już dzidziusia na państwowym USG?
A jak będzie nie OK, to dwa dni później mam wizytę w tym Medicoverze, gdzie nigdy do końca nie wiem, czy coś mam w pakiecie, czy mi nie każą zapłacić.
Dziewczyny, czy w 9tym tygodniu jest szansa, że będzie widać już dzidziusia na państwowym USG?
minervaa
Fanka BB :)
Póki co jestem zapisana na 15.10 w NFZie i zobaczymy jak będzie, pójdę tam już z wynikami badań.
Na pewno będzie widać, nawet nie coś ale dzidzię! Ja też jestem na NFZ zapisana i prywatnie już byłam i nie wiem co wybiorę...
reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Dzień dobry,
Spaaaaać mi się chce.
Kaja przestań wąchać skarpetki sportowców!!!
Ja nie wiem co to za fetysz
Iownka powinno być już widać co nieco.
Ja w pierwszej ciaży też nie widziałam potrzeby chodzić prywatnie, ale po tel i próbie umówienia się na pierwszą wizytę okazało się, że prawie 2 miesiące musiałam czekać. Lekarz co prawda fajny, ale ilość odwoływanych wizyt była wielka, sprzęt z epoki kamienia łupanego. Nie wiem jak on cokolwiek mógłby na tym widzieć. Dlatego poszłam prywatnie i zostałam.
Spaaaaać mi się chce.
Witam z bieguna. Dalej pada, szaro i buro.. Ale poki co jakby nie mdli...za mocno. I chwala Bogu bo mamy w hotelu piec druzyn hokejowych i wszyscy..smierdza potem, czuje normalnie ich skarpety... Bleeeeee
![]()
Kaja przestań wąchać skarpetki sportowców!!!
Ja nie wiem co to za fetysz

Iownka powinno być już widać co nieco.
Ja w pierwszej ciaży też nie widziałam potrzeby chodzić prywatnie, ale po tel i próbie umówienia się na pierwszą wizytę okazało się, że prawie 2 miesiące musiałam czekać. Lekarz co prawda fajny, ale ilość odwoływanych wizyt była wielka, sprzęt z epoki kamienia łupanego. Nie wiem jak on cokolwiek mógłby na tym widzieć. Dlatego poszłam prywatnie i zostałam.
Podziel się: