reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

u mnie wpierw obiadek wychodzil ok 12 teraz sie poprzestawialo ze juz 13-14 :tak: moze faktycznie flaurka spróbuj o innej porze bo moj jak je o ok 16-17 deserek to tez srednio zainetersowny jest zje ale chyba juz mysli o kolacji ;-)a ty dajesz łyzke tego glutenu tylko ?? moze zmieszaj ze swoim mlekiem ( no chyba ze juz tak robisz ;-))

reklama
Natalko - ja teraz robie mu łyzke kaszki mannej tej z Bobovity w mleku mm - i zjedzenie tego czegos (o ile da rade calość) zajmuje mu 15 minut, wsrod wielorakich odgłosow obrzydzenia. Fakt, ze dzis byl wyjatkowo spiący, a o kaszce przypomnialam sobie o 17. Jutro dostanie rano - okolo 9, bo od 12 do 15 sie spacerujemy - jak wracam to tylko cyc i on spi (zazwyczaj:)

no to spróbuj innej pory dnia ...a faktycznie dziecko spiące to dziecko niezadowolone i tez zapewne mu nie w glowie jedzenie było :tak:a jesli nie to zmieszaj z wlasnym mlekiem moze jak poczuje znajomy i ukochany smak to zje bez problemu ;-)

Flaurka, u nas jest tak ze rano daje cyca, potem przed pierwsza drzemka troche jabluszka, albo jabluszko z marchewka, potem cyc a po drugiej drzemce obiadek, wychodzi roznie ale zazwyczaj tak miedzy 15 a 16, potem juz tylko cyc do rana :) moj wcina wszystko az mu sie uszy trzesa, tylko ze u nas nie kaszka na obiad ale warzywko, dynia narazie albo dynia z ziemniaczkiem.
jutro mam zamiar dodac pol lyzki pierwszej kaszki z glutenem do 100ml jabluszka

moj je tak:
5 mleko
8 mleko z kaszka
11 mleko
14 obiadek
17 mleko
20 mleko z kaszka

i taki plan mamy codziennie, bo musze przyprowadzam i odprowadzac Xav do szkoly wiec wiem przynajmniej ze mi piszczec nie bedzie jak musze gdzies wyjsc

moja je:
2 -3 cyc
8 cyc
jakiś biszkopcik,chrupki,coś do pomemłania ;-)szt.1
11 cyc
ok 16 zupka 130 ml + cyc
ok 18 deserek + kaszka pszenna
21 - 22 cyc
i dalej nic ,aż do 2 :-D:-D:-D:-D

ja swojej daję ,bo mojej nic nie jest .Jadła już piegusa odrobinę ,ciasto drożdżowe ,chałkę ,kajzerkę ,kotleta mielonego ,więc i biszkopty je :-D:-D:-D
Dużo osób podaje biszkopty jako gluten i też jest dobrze .;-)
Musisz trochę potestować ,bo każde dziecko inne.
W biszkoptach są jajka ,ale przerobione ,a wprowadzenie jajka jako jajka w czystej formie to później zrobimy zgodnie z zaleceniami naszego lekarza.;-):-):-)

reklama
Dziewczyny jak ja czytam ile Wasze dzieci jedzą to w szoku jestem to mój chyba jest niejadkiem
8 cyc
10 pół słoiczka obiadku nawet nie całe pół
12 cyc
14cyc
16 ze 20ml kaszki na mm lub pół słoiczka deserku
19 cyc i spanko
Nie jest za mało ..?? Wasze dzieci jedzą cały słoiczek na raz??

Do góry