reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

reklama
U nas schemat dnia ostatnio jest taki:

7:30 (8:30 - zależy jak wstanie)- kaszka (po dodaniu mleka i kaszki wychodzi 210 ml)
11:00-12:00 - kaszka (zwykle ok. 120 - 150 ml tylko)
14:00-15:00 - obiadek, cały słoiczek chyba, ja mu tak na oko nakładam...
17:00 - kaszka (150 - 180 ml)
18:30 - deserek
20:00 - kaszka

Ostatnio zaczyna mi płakać w połowie jedzenia zupy, wyginać się, wyprężać... Nie wie - może dziąsła bolą, wczoraj jak mu je smarowałam maścią, to aż gorące były :-( generalnie zjedzenie zupy to u nas ostatnio lekka masakra, z deserkami nie ma najmniejszego problemu:baffled:

Co do nietolerancji mm... Flaurka, Krzysia po Nanie wysypało po ok. miesiącu dopiero... a mniej więcej po pół miesiąca zaczęły się kolki, najpierw sporadycznie, później codziennie. Zniknęły po zmianie mleka na HA właśnie (a jak się pojawiały to sporadycznie).

6-7 180ml mm
10-11 180ml mm
13-14 obiadek
17 180ml mm
18 deserek
20 180ml mm

kaszkę mannę kupiłam z nestle mały ogólnie jest wszystkożerny ale tej kaszki samej nie chce tzn zje ale z taką miną że masakra więc daję mu do deserku zazwyczaj.

Masakra - a moj je jak mu sie podoba;) Na pewno nie z zegarkiem w reku:) Tych cycow w ciagu doby to zjada z 8 - w nocy tylko sa 3 karmienia:)) Teraz leczę mu brzuszek - bo od wtorku po południu go bolal, wczoraj wieczorem dopiero wrocilo do normy, i zaczne mu dawać jednak obiadki, mysle, ze okolo 14. MM odstawiamy, bo chyba jednak źle na nie reaguje - dwa dni mial orkiestrę w brzuchu, z czego jeden dzien nie zrobil kupy, w drugi dzien zrobil ich 8. No i dwa dni był meeega placzliwy, jak nie on normalnie.
Z mm poczekam jeszcze kilka dni i dam mu jeszcze raz, by sie upewnic, bo go nie wysypuje a jednak brzuch go bolal i były jakieś histerie i zawirowania z kupami.

she ja teraz mu dawałam i zjadł więcej jak pół marchewka plus dynia ja tez sama robię ale przekładam do słoiczków i do lodówki , może się rozkręci z tym jedzeniem powoli
olisia jaki ten soczek dodajesz ?można by było dodać tego soczku do kaszki malinowej na mm??

I co lekarz powiedzial?

taaaa nic takiego co by mnie pocieszylo- powiedziala ze to jest nic, ze tym mam sie nie przejmowac, bo to sie poprostu mleko tam zbiera stad ta plamka biala- na co ja jej mowie ze mnie to boli za kazdym razem jak karmie- na co ona ze to jest za kazdym razem podrazniane jak on jest dostawiany- dala mi linolin salbe.

Ide zaraz na spacer- mlody mnie dobija a zwlaszcza to jego jeczenie!! jeczy poprostu za kazdym razem jak sie z nim nic nie robi!!! a trudno caly dzien z nim lazic i bawic- urok chlopcow.

My obiadek dajemy o 12tej a o 16,17 troche owocu z ta kasza manna a tak to big cyc ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak ja czytam ile Wasze dzieci jedzą to w szoku jestem to mój chyba jest niejadkiem
8 cyc
10 pół słoiczka obiadku nawet nie całe pół
12 cyc
14cyc
16 ze 20ml kaszki na mm lub pół słoiczka deserku
19 cyc i spanko
Nie jest za mało ..?? Wasze dzieci jedzą cały słoiczek na raz??

ja daje pol sloiczka obiadku, i po nim dokarmiam mlekiem, caly obiadek raz tylko zjadl

reklama
Flaurka - mój po Nanie kupę robił codziennie, al miał kolki. Po Bebilonie HA natomiast kupy były co 2-3 dni. Teraz się unormował i mamy w sumie 1 na dzień, z tym, że robi ją 3-4 razy po kawałku ;)

Do góry