Dziekuje dziewczyny za opinie na temat kolyski. To moje pierwsze dziecko i nie mam pojecia czy powinna to byc kolyska czy lozeczko? Co jest najbardziej praktyczne i starczy na dluzej, jak myslicie? Moze od razu lepiej lozeczko? Ja nie mam zielonego pojecia, prosze o pomoc i przyklady

)))
Myslalam, ze kolyska moze byc latwiejsza opcja do usypiania(moi rodzice chwalili sobie kolyske). I apropos usypiania slyszalam wiele mam mowiacych o usypianiu suszarka

Wczoraj sie usmialam widzac ten film:
Usypianie dziecka suszarką do włosów - YouTube
Czy u was to dzialalo?
omg pchłaaaaa!! jeśli dziecku nic nie będzie (kolka czy cos) to never ale to never nie usypiaj dziecka w kołysce ani suszarką

moja córka przez pierwsze 7 miesięcy życia była po jedzonku brana zeby sie odbiło i odkładalismy ją do łóżeczka, wychodzilismy i 2 minuty dziecko spało
ale dobrze Ci radze nie próbuj takich metod usypiania dopóki sie nie przekonasz czy dzieciaczek będzie w stanie sam w ciszy zasnąć, bo jak przyzwyczaisz to będzie problem
no inna sytuacja jak dziecko nie bedzie chciało samozasypiać
my mielismy łóżeczko, choć chciałam kołsyke ale nie było miejsca i teraz tez nie mam na to i na to;/
kładlismy włąsnie małą w łóżeczku i to było super
gorzej było potem bo przerabialismy kołysanie, ciiiiiisianie, nucenie, śpiewanie i do dzis jest problem bo dziecko nie umie samo zasnąć, a to wszystko sie zaczeło jak jej zeby zaczeły wychodzic ;/
a do uspokajania polecam muzke dla bobasa lub jakieś fajne pioseneczki, puszczasz w tle i super
ja Bbym chciała taką kołyske jak są z coneco, ale nie wiem czy bede miała gdzie postawić.. jedynie zastanawiam sie nad tym bo będzie lato i wiosna i taką kołyske moge wziąść ze sobą na balkon i dziecię śpi na świezym powietrzu koło mnie i Mai