reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Dotkass ja jestem tutaj ok 5 lat, ale zwyczajnie nic nie wiem o porodach w Polsce bo nigdy tym sie nie interesowalam-u mnie w rodzinie brak dziewczyn wiec nie bylo kogo popytac i nikt nie rodzil jak dorastalam.

Z tym znieczuleniem to jakas makabra. Przeciez kazdy ma prawo je dostac i uwazam ze powinno byc bezplatnie!

Ja opisuje warunki z normalnego publicznego szpitala, gdyz zdecydowalam sie na opieke publiczna. Mam ubezpieczenie prywatne ale gdyby byly komplikacje mialabym ryzyko sporej doplaty, jesli przekroczony bylby jakis tam limit. Porody w szpitalach publicznych sa bardzo chwalone-oczywiscie mowie to co uslyszlam od paru kolezanek ktore rodzily, sama przekonam sie na wlasnej skorze w kwietniu.
Powiem wam, ze mam sporo obaw, nie dosc ze to moj pierwszy porod to na dodatek pierwsza wizyta w szpitalu tutaj i nie wiem czego sie spodziewac.

wiem, ze niedlugo moge isc na tak zwane zwiedzanie szpitala, gdzie pokaza mi sale porodowa i opowiedza jak to wyglada itp. jak ulozony jest szpital, poznac pielegniarki i wybrac sobie polozna.

zupelnie nie wiem jak wyglada ciaza i porod w PL wiec stad tyle moich pytan:baffled:

wiesz ze ile ludzi tyle opinii, ktoś trafi na gorszą opiekie ktoś na wspaniałą i no wiadomo ;]
jednak dla mnie to jest nienormalne co sie dzieje w polskich szpitalach i przychodniach.
także jak tak jest na codzien to i w czemu w czasie porodu miałoby byc lepiej. ehh

my sie poważnie zastanawiamy nad wykupieniem dla siebie i dzieci jakiegoś 'karnetu czy jak to sie nazywa do którejś z prywatnych placówek, korzystamy z wielu specjalistów więc chyba nam sie to opłaca

a tka mi sie jeszcze przypomniało jak tą 'porodówke oglądam, to tam kiedys mówili ze chyba 5 % kobiet w stanach rodzi bez znieczulenia, a u nas to chyba 5% rodzi ze znieczuleniem ;|

my chyba sie jutro wybierzemy do bonarki :D bo mi sie chce juz coś dla dzidzi kupić, chociaż ręczniczek albo śpioszkiii :D
mamakruszynki: moze przyjedziecie do bonarki na jakąś herbetke ? :D hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
my sie poważnie zastanawiamy nad wykupieniem dla siebie i dzieci jakiegoś 'karnetu czy jak to sie nazywa do którejś z prywatnych placówek, korzystamy z wielu specjalistów więc chyba nam sie to opłaca

to sie baaaardzo oplaca :-) my mamy abo rodzinny w Medicoverze, jakbym miala placic za wszystkie wizyty odzielnie...aaaa :no: to bylaby kosmiczna kwota!
a tak za dwie dorosle osoby i dzieci (niezaleznie od ilosci) placimy 110 zl miesiecznie

to sie baaaardzo oplaca :-) my mamy abo rodzinny w Medicoverze, jakbym miala placic za wszystkie wizyty odzielnie...aaaa :no: to bylaby kosmiczna kwota!
a tak za dwie dorosle osoby i dzieci (niezaleznie od ilosci) placimy 110 zl miesiecznie

a w krk chyba nie ma medicover, bo ja nie znalazłam, albo kiepsko szukam :D ale są inne różne
no na prawde raz nam proponowali z banku takie cos, ale nam sie nie opłacało, a potem sie okazało ze ja musze do neurologa, urologa, ginekologa jakbysmy wiedzieli to bysmy kupowali od razu

a w krk chyba nie ma medicover, bo ja nie znalazłam, albo kiepsko szukam :D ale są inne różne
no na prawde raz nam proponowali z banku takie cos, ale nam sie nie opłacało, a potem sie okazało ze ja musze do neurologa, urologa, ginekologa jakbysmy wiedzieli to bysmy kupowali od razu

jest jest, bylam tam nawet na wizycie z synem, gdy choroba nas zlapala w czasie pobytu w Krk :-)
Medicover : Placówki medyczne
3 centra w Krakowie sa :-)

ja przy wiki nie chcialam zneczulenia, balam sie go bardziej niz samego porodu.... :szok: jakos przeraza mnie rurka w kregoslupie, i mozliwe pozniejsze komplikacje po tym :baffled: ale wiem ze nawet jak sie zaplaci za zzo to pozniej wystarczy pismo i oddaja koszty, byla taka glosna akcja o tym ze nie mozna placic za porody i szpitale musialy zwrocic kase ale mowie tylko na wniosek pacjenta :-)
u mnie w szpitalu sie wycfanili i nie placilo sie za sale do porodow rodzinnych tylko za szkole rodzenia ;-)
ja placac za szkolke mialam dostep do tej wlasnie sali.... a do jednyki po porodzie to w moim przypadku wystarczylo poprosic i zrobic oczka ze shreka :-D dostalam bez dodatkowych oplat :blink:

reklama
Czesc dziewczyny :)
BYlam na bierzaco z Wami i przepadlam na jakis czas, nie sposob przeczytac i nadrobic wszystko ! jak sie czujecie? znacie juz plec dzidzi? :) ja ide na usg w piatek - genetyczne. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)
Wybralyscie sobie juz miejsce porodu? :)

Do góry