reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

reklama
Mi lekarz powiedział w 14tc że na 80 % chłopak a w 21tc lekarz inny potwierdził ale u chłopaków to szybciej widać

chłopaka szybciek rozpozna, ale znowu czasem ejst ze powie ze dziewczyna bo siusiak jeszcze niewyksztalcony albo schowany i potem zdziwko bo coś wyrosło :p

z Maja wiedziałam w 18 tc na 100%, wcześniej lekarz mówił ze chyba

Mi lekarz powiedział w 14tc że na 80 % chłopak a w 21tc lekarz inny potwierdził ale u chłopaków to szybciej widać
no podobno, u nas w 16-tym mówił, że prawdopodobnie dziewczynka, a m-c później już wiedziałam na 100% :-)

my byłysmy na spacerku, taka śliczna pogoda, Ami wzięła rower ja aparat i obie wróciłyśmy szczęśliwe :-)

Dziękuję Dziewczyny za liczne odpowiedzi! :)

A kocyki są faktycznie śliczne... Chyba i ja się skuszę (pod warunkiem, że uda się je jeszcze dorwać ;))

Jak ja kocham Boże Narodzenie, już w listopadzie mam wszystko zaplanowane, co kiedy sprzątać, kiedy pierniki, co będę piekła co gotowała,a kiedy choinka:-D:-D:-D, już chcę grudzień, my prezenty robimy tylko domownikom, rodzicom i chrześniakom, no i wiadomo sobie i swoim dzieciom, jak bym chciała robić prezenty wszystkim to bum nie dała rady , mam 6ioro rodzeństwa, i jeszcze ich dzieci, zbankrutowałabym

Co do znieczulenia, rodziłam dwa razy i dałam radę bez i teraz też wolałabym sama. Równo rok temu miałąm robione żylaki na jednej nodze, znieczulenie w kręgosłup, od pasa w dół nic nie czułam, 6 godz leżenia na płasko, wiem ze podczas porodu dawka jest zupełnie inna ale chodzi mi o to co było po tym. W pon po południu miałam zabieg a dopiero w ptk czułam się w miarę dobrze, miałam chyba zespół popunkcyjny,, jak pochodziłam 15 minut albo posiedziałam dostawałam mdłości, strasznie bolała mnie głowa w okolicach czoła, do tego światłowstręt i jak sobie pomyslę że tak miałabym się czuć po porodzie i opiekować maluszkiem to dziękuję, wolę przy porodzie pocierpieć. Ale też nie znam nikogo osobiście kto miał znieczulenie przy porodzie i w sumie chciałabym wiedzieć jak to jest , czy warto czy nie, czy też mogę się tak później czuć jak po zabiegu, po co niepotrzebnie cierpieć.

Mamakruszynki u nas też nie było dzisiaj planowo prądu od 8 do 13.30

Dotkass kolejnych takich 16 lat i dużo więcej

no i Mama mi kupiła kocyk niebieski (niestety zostały już tylko różowe i niebieskie), a chciałam beżowy, stwierdziłam, że mimo iż mam przeczucie, że będzie dziewczynka to bezpiecznej będzie jak kocyk będzie niebieski, bo chłopca w różu nie bardzo widzę, a przecież przeczucia mogę mić mylne :confused2:, kupiła mi też beżowy komplecik ręczniczek i piłkę do ćwiczeń :-), ale mówi Mama, że pełno kobitek przy tych rzeczach (znając życie już dziś będą wszystkie przebrane)

jednak podjechałam do biedronki :-D kupiłam kocyk , śliczny i mięciutki. Bardzo warto za taką cenę!

a Młody mi przyszedł z przedszkola z takim kaszlem że szkoda gadać :baffled: a wczoraj nic mu nie było

Dorotko ja kupiłam różowy. Zrobimy wymianę jak coś ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny lekarz mi dzisaij zaproponował Badania prenatalne....tylko ze to koszt 200zł, mam sie skonsultowac z mezem i dac mu znac... troche duzo powiedzcie mi co to dokładnie jest i na czym polega....

Do góry