moncia110
Fanka BB :)
Dotkass Wszystkiego najlepszego i wielu lat w miłości i szczęściu... :-) Co do szpitali i znieczulenia, to w okolicy gdzie mieszkam są dwa. W tym co ja rodziłam o znieczuleniu można zapomnieć bo nie podają go nawet za pieniądze, jedynie w przypadku cc i to wtedy kiedy sa przeciwwskazania do znieczulenia ogólnego (czyli narkozy) . Osobne sale porodowe są ale oczywiście płatne lub po znajomości w innym wypadku tz boksy oddzielone od siebie przeszkloną ścianką(bez drzwi). Natomiast po remoncie szpitala wszystkie sale dla pacjentek są jedno lub dwu osobowe z łazienkami za darmo. W drugim szpitalu z tego co wiem to też znieczulenia nie podają (nie wiem czy można kupić) natomiast podają bezpłatnie tz gaz rozweselający. Co do osobnych sal porodowych i poporodowch to za wszystko trzeba płacić. W obu szpitalach za poród rodzinny sie płaci. No jest też prywatna klinika( u lekarza do którego chodzę) i tam to już full wypas... znieczulenie, rodzisz w pozycji w której chcesz( nie ma łóżka porodowego) jeśli chcesz rodzić w wannie lub basenie to też bez problemu, no i możesz mieć przy sobie bliskich(nawet kilka osób) Po kilku godzinach jesli nie ma przeciwwskazań możesz iść do domu(opieka pediatryczna i szczepienia dla dziecka odbywają sie u Ciebie w domu) Niestety wszystko to kosztuje grubą kasę i pomimo ze maż mnie namawia raczej nie skorzystam bo te pieniążki wole przeznaczyć na potrzebne rzeczy dla dziecka.