myszka_1405
Fanka BB :)
no wlasnie! wiec nie wiem o czym dziewczyny piszau as w szpitalu od 2010r znieczulenie jest bezpłatne...

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
no wlasnie! wiec nie wiem o czym dziewczyny piszau as w szpitalu od 2010r znieczulenie jest bezpłatne...

ale w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej, bo albo odwlekają ile się da, by nie dać bezpłatnego znieczulenia, albo nadal się płaci, na Madalińskiego nadal jest płatne, wiem bo moja przyjaciółka teraz rodziła

Witam się i ja
Pogoda cudna, wczoraj spędziłam pół dnia na spacerowaniu, tak dawno nie byłam u rodziców że aż wstyd (oni często nas odwiedzają) i przyjemnie tak połazić i powspominać stare dobre czasy :-) Dziś też planuję połazić.
Co do zzo, sama nie wiem czy się zdecyduję, bo już raz w życiu miałam znieczulenie takie (tzn silniejsze, ale sposób podania ten sam) i chyba trafiłam na złego anestezjologa, bo musiał się wkłuwać 3 razy (!!!!!!) i strasznie to wspominam. I obawiam się, że nastawię się że jednak chce, a potem się okaże że nie dostanę (nie wiem czy to jakiś 'standard' w krakowskich szpitalach, ale tylko słyszę o porodach gdzie, było za późno na zzo, a kobieta od dawna była na miejscu, wydaje mi się że to jakiś chory sposób na oszczędności, ale w takim razie po co piszą że jest możliwość bezpłatnego znieczulenia jak nie chcą dawać??)
majra, zgadzam się z Tobą, że to jest niesprawiedliwe...pamiętam jak rodziłam, leżałam z taką dziewczyną na pooperacyjnej (zakumplowałyśmy się), ja potem poszłam na salę prywatną, Ona na zwykłą, efekt był taki, że ja miałam wszystko od ręki, Ona musiała się prosić, a wypis ze szpitala zeszłam na dół dostałam od ręki, a Ona z dzieckiem i mężem czekała na korytarzu kilka godzin, to jest okrutnetak być nie powinno, bo niby w czym taka osoba jest gorsza?
![]()
tak czy inaczej, życzę Wam miłego dnia :-) dziś nam mija 16 lat odkąd jesteśmy razem, szmat czasu![]()

No nie, strasznie mnie wkurza takie dzielenie pacjentów, to, że nie płacisz nie oznacza, że masz być inaczej traktowana!!!!
. Może któraś z Was wie jaki to wygląda np. w Ujastku, albo w Żeromskim???

to juz w ogole koszmar by ktos za mnie mial podejmowac taka decyzje