reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

ailatan - 150zł to jest dobra cena. 200zł to już dużo, ale 150zł to tak przeciętnie. Poszukaj jeszcze może na forach o lekarzach
Ranking Lekarzy - oceń swojego lekarza, poznaj opinie innych

akurat uważam, że lepiej na czymś innym zaoszczędzić, ale być pod dobrą opieką i czuć się bezpiecznie. Wiem, że nie każdy się z tym zgodzi, ale ja wyznaję taką zasadę. Mam niestety tak złe doświadczenia z lekarzami z NFZ z różnych dziedzin, że teraz naprawdę mało gdzie chodzę nie prywatnie (mam na myśli córcię, bo ja oprócz ciąży prawie w ogóle nie korzystam z pomocy lekarzy).

Korba - musimy założyć grupę wsparcia psychicznego lub psychologicznego - nie wiem ;-). Myśli się kotłują różne, ale... dzieciątka doczekać się nie mogę. Z córką tak nie miałam, ale to chyba dlatego, że ciągle siedziałam w pracy i nawet nie miałam czasu, żeby myśli zebrać. Teraz z kolei nic nie robię tylko myślę, co w obecnym stanie nie jest moim mocnym punktem :).

reklama
ailatan-ja jestem z okolic opola lubelskiego,nałęczowa.Bartusia rodziłam na Jaczewskiego w Lublinie, teraz wybieram się na al. Kraśnickie.
Natis-mojemu Bartusiowi odgięciowo wstawiała sie główka w kanał rodny, szyjka wogole mi się nie skróciła, widocznie mam za wąski kanał rodny, a dziecko było duże. Chciałabym urodzić naturalnie, ale chyba ze względu na moje i dziecka bezpieczeństwo lepsza byłaby od razu cesarka.

ailatan prywatnie takie sa niestety ceny, ja juz kilka razy pisalam ze za usg i wizyte płace 150zł we wro.

Motylek tak myślałam ze dlugo bo duzo wpisów masz :) Ja tam tez kiedyś buszowałam ale klimat sie spierniczył :/

Wiki wazyla 4190 i tez było cc a rok temu miałam jeszcze raz cięta blizne po cc bo miałam w niej endometrioze.
Lekarz pytał się na wizycie kiedy było CC więc mówie ze ponad 2,5 roku temu a on ze ok, ale jak przypomniałam o endo to juz troche inaczej. Ale zobaczymy jak teraz bedzie. Myślę że nastepna wizyta bedzie jeszcze za wczesnie na określenie u mnie sposobu rodzenia. Ale mam inny problem... mam ''ataki'' bolu kregosłupa, takie ze jak leze na plecach to wstać nie moge, taki ucisk nad lewym posladkiem czasami na środku :/ Schylić się jest mi trudno bo mam wrazenie ze cos mnie blokuje :/ Nie wiem co to

U mojego lekarza bym płaciła 100zł, ale on nie robi w Warszawie USG, ale chyba jak przyjadę raz na jakiś czas do rodziców te 100km to w sumie nic się nie stanie, przecież USG nie robią codziennie, a on jest sprawdzony :) Wczoraj u tego innego też 100zł płaciłam, ale on ma negatywne opinie. Właśnie dzwonimy z moim Jarkiem wszędzie i pytamy.

ewelina - ja pochodzę z małej miejscowości na trasie Warszawa-Lublin - z Ryk :) Pewnie nie kojarzysz :) Tam właśnie przyjmuje ten mój ginekolog, ogólnie też stamtąd jest, w Warszawie ma gabinet prywatny, ale nie robi tam USG, tylko w Rykach i w Lublinie robi :( Jak nie znajdę nikogo innego sprawdzonego to po prostu zostanę u niego.

Natis musza przyznac ze sporo przytylas w pierwszej ciazy i mnie zamurowało
ja mniej wiecej waze 68 - 70 kg.. na dzien dzisiejszy 75 a łudziłam sie ze w ciazy do 15 kilo przybedzie mnie ;o..

mama wikusi wiec uwazasz ze nie bedzie zbyt pozno skoro pierwsza wizyte bede miec okolo 12 tygodnia ciazy ?

ailatan-wiem gdzie są Ryki. Byłam kiedyś u lekarza w Nałęczowie który chyba jest z Ryk,ale nie pamietam nazwiska,młody,bardzo przyjemny, przyjmuje w Luxmedzie w Nałęczowie. Gdzie zamierzasz rodzic?

witam :). ailatan ja na Twoim miejscu zostałabym u tego - znasz go , masz do niego zaufanie , a to jest najważniejsze. Przypuszczam , ze w Warszawce taniej nie znajdziesz :(. Ja płaciłam ostatnio 80 z usg i byłam właściwie zaskoczona , ze tylko tyle. Wiecie ja też mam nastroje dziwne , ale wiekszość czasu się złoszczę. Jakoś wszystko mnie wkurza dookoła. Je żeli chodzi o upodobania smakowe to mnie ciągnie do słodkiego strasznie. Gadają , ze to na dziewczynkę. Mój synek chciałby brata i powiedział , ze jak bedzie jeszcze jedna dziewczyna w domu to zwariuje :) Mąż mówi podobnie :) A ja tam mogę mieć kolejną córeczkę :). Temat wagi w ciąży to drażliwa sprawa. Chciałabym w końcu przytyć tak książkowo - nie więcej niż 12 kg , niestety do tej pory kazda ciąża to było 20 kg. na plusie :laugh2:.

reklama
Mam zamiar wyszukac moze jakies cwiczenia i dobra diete aby dzidzius mial wszystko a zeby mi w boczki nie szło :no:
to moja pierwsza ciaza a mam 23 lata.
wiec mam nadzieje i juz sie modle ze po wszystkim szybko wroce do poprzedniej wagi lub nawet mniej.. :tak:
Jesli chodzi o platnosc u lekarza za usg i same wizyty to nie ma czasem u Was ze lekarz prowadzacy schodzi z ceny skoro przez 9 miesiecy bedziecie do niego latac ;x..

Do góry