reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

wrzesień 2012 ;)

AXARAI ty ładniutko wygladałas:))ja taka spasła :/
MERLIN tak to już jest...jak ja przypomne ze nas od grzeszników wyzwano bo my bylisy po cywilnym a chcieliśmy ustalić date chrtu to odechcewa sie chodzić do kościoła:/na szczescie ten proboszcz już na emeryturze ale to się pamięta bo i przez niego w ciągu 2 tyg.trzeba było zorganizować slub bo inaczej chrztu by nie było...

reklama
no głupia nie bedę i dwa razy temu mojemu nie bedę przysięgać :wściekła/y: w urzędzie naprzysięgałam i niech mu lepiej wystarczy :tak: bo żeby pod ołtarz z nim isc to on będzie musiał sie na starać że ho ho a i oszywiście brylant gigant mi kupić milion kwiatów i oświadczyć sie jeszcze raz !!! :laugh2:

Widać polityka prorodzinna Tuska już zadziałała hehe :-p

A tak na poważnie, to zła jestem, że nas te zmiany nie obejmą.
Fajnie by było mieć roczny płatny macierzyński.

nooo ja to niestety musze kombinować coś jeszcze z pracą ceny z nianie są takie że normalnie nie wiem czy sens do pracy isc skoro całą pensje miałabym niani oddać a żłobki ...hymmm strach sie bać :-(

KasiaP no to jak to załatwialiście? Tam gdzie my chrzcimy, to ksiądz chciał takie zaświadczenie od ich parafii, że mogą byś Chrzestnymi.
Patrysia jak słoń wyglądałam, a jak założyli mi te białe pończoszki (pogrubiające nawiasem mówiąc) to już w ogóle:-D

Co do pocenia to owszem jest to tez objaw braku wit d3 ale tez niekoniecznie czasami taka uroda po prostu tak jak u dorosłych jedni sie nie poca a inni bardzo ,co do smokow butelkowych to ja w sobote w butelkach wymieniałam wszystkie i juz kupiłam takie od 3-6 mała sie nie krztusi pije ładnie tyle ze troche szybciej:-pCo do ciezarnych to mam wrazenie ze ostatnio wiecej dzieci w moim otoczeniu sie rodzi tz rodzina znajomi i czesto bardzo jest to trzecie a nawet czwarte dziecko co kilka lat temu było rzadkoscia:-)

o jej a myślalam,że to tylko u mnie taki wysyp ciezarnych:) jak kiedys moglam policzyc na jednej rece olezanki ,ktore maja dzieci tak teraz te ktore nie maja:)
Merlin-co do pocenia to chyba faktycznie moze miec za malo wit. D ,ale jeśli chcesz jutro mamy szczepienie to zapytam piediatre i wam napisze:)
Nagapalma-ja posypuje sypana albo cynamonem...ale jesli wolisz rozpuszczalna to tez mozesz tylko ja troche rozdrobnij...ciasto polecam bo zrobienie go to 15min tylko trzeba w lodowce troche potrzymac a do kawy pyyychaaa:)

hejo :)

o bosze mojego dziecia opetalo znow od rana drze buzke. i to znowu kolka chyba. no sil mi brakuje juz. ile mozna? :wściekła/y: ale kurde powiem Wam ze podejrzewam ze moga zabki isc bo odkad odkryl ze ma raczki to tak namietnie wcina prawa ze szok az se maline zrobil :szok: w sumie idziemy do lekarza 29.11 to dopisze kolejne 'ale' do calej listy :-)

mialam Wam odpisac i doopa nie pamietam no skleroza jeszcze gorsza niz w ciazy :p

co do pocenia: Oli ma mokra glowke z tylu jak jest u mnie na reku dlugo a tak to nie. buzia tez mu sie nie poci.
ach jaka dzis bylam 'mila' a wiec oznajmilam wszystkim co mi daja cudowne rady typu 'placze bo glodny' zeby spiep.rzali od mojego dziecka i od jego wychowania gdzie pieprz rosnie od wychowania ma rodzicow a od rad forumowe ciotki :-pno miny bezcenne :D

reklama
Do góry