reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Obiecalam wkleić termometr:
BEZDOTYKOWY TERMOMETR TECH-MED TM-F03B dzieci w24h (2793035714) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

mamy taki od ponad roku i jestem baaardzo zadowolona! Przedtem mieliśmy o 30zl tanszy dotykowy i był do bani- zawsze cos innego pokazywal mimo ze kosztowal prawie 100zl:wściekła/y: Za to ten na podczerwień jest absolutnie niezawodny!:-) różnica w temp. 0,1stopnia przy pomiarach. Bardzo dokładny. Na początku sie go kalibruje i działa świetnie. Nie dotyka czoła więc nie budzi malucha, działa z dużej odległości i osobiście baaardzo polecam. Jedyna wada- cena.:sorry2:

reklama
Łóżeczko my mamy to "Radek VII z szufladą" - także polecam- zadowolona jestem i po 3 latach nic sie nie zepsuło. Drugiego malucha też wychowa;-)

Baldachim mamy z firmy której juz nie znalazłam na allegro, ale taki przypominający tiul, muślin czy coś..zamontowany do teraz i Julik zawsze go lubiła i nie niszczyła, ale to zależy od dziecka. Niektórzy zdejmują już po 3 miesiącach. U nas wisi non stop;-)

A mate my mamy taką- kupiłam używaną i w ogóle nie zniszczona była- teraz też jest ok, choć Juliś uwielbiała na niej leżec od początku:'
Tiny Love Mata edukacyjna Kick&Play Plac zabaw (2804617404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
MATA Edukacyjna TINY LOVE Kick Play Wyspa +GRATIS (2818740245) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nad matą rainforest też się zastanawiałam, ale wybrałam tamtą 3 lata temu.

Ostatnia edycja:
Iśku Moja Gosia nawet jak miała roczek i jej powiedziałam, że czegoś nie wolno to tylko popatrzyła, buźka w podkówkę i w bek. Nawet teraz najgłośniej się drze nie jak jej się krzywda dzieje, tylko jak coś jest nie po jej mysli:eek:

white lózeczka cudne!!! Ja się w nich zakochałam, ale nie potrafie zdecydować które ładniejsze:-D
jesli chodzi o zabudowane szczyty, to zasatanów się, gdzie chcesz to łóżeczko postawić, i czy bedziesz potrzebowała z tej strony mieć widok na dziecko.
U mnie by to akurat nie przeszkadzało, bo ja miałam małą bokiem do naszego łóżka. Ale z tego powodu podwijałam ochraniach od mojej strony, żebym mogła widzieć małą w nocy i jak płakała, to często tylko przez szczebelki głaskałam raczkę i samam nie musiałam wstawać.

Jeśli zdecydujesz się na pościel to wybierz wymiar 100/140, a nie przypadkiem 90/120. Ta większa starczy Ci nawet do 3-4 lat. Moja Gosia śpi już w dużym łóżeczku i ma nadal taką pościel.
Posciel na poczatku może być zbedna, ale prawdopodobnie w ciągu pół roku może się przydać. U nas ochraniacz o tyle się przydał, że Gosia bardzo w nocy zjeżdżała główką na szczyt łóżka i chciałam zeby nie obijała główką o szczebelki, tylko miała miękko.

Kołderkę mam z glucka na cieplejsze dni (wypełnienie tencell) i na zamówienie szyłam kołderkę puchową i puchową podusię z której zaczęlismy korzystać po ok. pół roku. Gosia jest zmarźluchem. Podusia jest płaskawa, więc ok. W TK Max widziałam ostatnio poduszki z termopianki i załuje, że nie kupiłam. może jeszcze będą jak odzyskam sprawność operacyjną, tj. wyzdrowieję:sorry2:

Aneta bo dziecko łatwiej opatulić kocykiem niż rożkiem, rożek nie przylega do malucha. Ja w poprzedniej ciży prawie nie użwałam rożków, a teraz kupiłam otulaczek, może bardziej się sprawdzi.

Pchła mata zdecydowanie Tiny!!! Jest wielofunkcyjna i dużo większa (114/106), jak Ci maluszek podrośnie, zrobisz z niej kolorowy koc do zabawy. A fisher bardzo malutki 75/75? Maluszki szybko rosną, bedzie pupką zjeźdzał na dywan...

my kupimy baldachim z Ikei, bo jest jak firanka, a zalezaloby mi zeby sluzyl tez jako moskitiera (lato, komary... nic przyjemnego dla dzidzi)

co do maty edukacyjnej to poczytalam opinie o obu
❤ Fisher Price, Rainforest, Melodies & Lights Deluxe Gym (Mata edukacyjna K4562) - Najlepsze dla dzieci
❤ Tiny Love, Mata edukacyjna Plac Zabaw - Najlepsze dla dzieci

no i rzeczywiscie ta Rainfoest malutka... nawet wczesniej na to uwagi nie zwrocilam...
to ja juz chyab nie mam watpliwosci ktora wybrac :-)

ja wczoraj kupiłam 5-cio pak bodziaków z krótkim rękawem po 24,90 zł, a jeszcze - 20% teraz w C&A jest obiżka na wszystkie dziecięceo 20%...chciałam kupić jakieś śpioszki,ale niestety wszystkie małe rozmiary wybrane, więc kupiłam tylko czapeczki i bodziaki...resztę chyba zacznę dopiero po nowym roku :-)

O!- znalazłampo nazwie, bo na allegro juz ich nie ma(?) Pokażę Wam pościel Julisi i przyszłej córy, która dostanie w spadku po siostrze- tylko ja mam ciut chyba mniejszy zestaw i odrobinę tańszy (choć i tak zbrodnia cenowa, ale mi się taki baldachim zawsze dla córuni marzył :-D fajnie, że będzie druga córa to przynajmniej posłuży jeszcze kilka lat:-)
MY SWEET BABY Miś z kokardką kremowy-14cz - MY SWEET BABY pościel dla dzieci i niemowląt

White- ta mata Tiny Love co pokazujesz opinie to ta "moja"- Pchełka wkleiła trochę inny model.:tak: Obie tiny bardzo kolorowe i to właśnie zwyciężyło jak ja wybierałam 3 lata temu między tiny love a rainforest, a skoro do tego jest większa to juz w ogóle ;)

Smile- te kawałki odstające maty, jak napisałaś- nie są groźne bo nie odstają w żaden sposób niebezpieczny- wszystko jest miękkie i full komfortowe dla maluszka, z resztą nie trzeba ich wcale zapinać- ja też na kocu kładłam matę ;)

Ostatnia edycja:
a ja mam matę z canpol babies, ogólnie firme uważam za beznadziejną :p sama nigdy nie kupiłabym nic z tej firmy ale mata jest super !!! :D
nie wiem jaki wymiar ma, ale ja kładłam na kocy bo dywanów my nie posiadamy :) można dopinac inne zabawki i połąki :)
teraz ma ją szwagierka a potem do nas wraca :)

a my mamy termometr bezdotykwoy, nie wiem jakiej firmy scano czy scanvo, kupiłam w smyku za jakieś 70 zł i sprawdza sie bardzo dobrze, kupiłam bo Maja nie dawała sdobie mierzyć takim elektroniczym.. a juz w pupie to zapomnijcie :D haha
na szczeście używam go rzadko ale nie ma jakiejś rozbieżności jakbym zmierzyła dwa razy pod rząd, my mamy opcje pomiaru w uchu i tam mierzymy, bo na czole to wiadomo ze w kazdym miejscu inna

a pościel kupuje tą http://allegro.pl/015-3-el-posciel-90x120-do-lozeczka-100-bawelna-i2785634286.html
dostałam używaną od znajomej i była praktycznie niezniszczona praniem mimo ze spało w niej dwoje dzieci, ja miałam jako zamienną i teraz ją zamówie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Izunia23 śliczne śpioszki!!! aż zapisałam sobie co to za firma bo widze na allegro że mają piękne rzeczy. :tak:

nad matą się jeszcze nie zastanawiałam...ehh mam już ochotę na jakieś zakupy :-D

dziewczyny a czy poleciłybyście jakiś nawilżacz powietrza???

Izunia23 śliczne śpioszki!!! aż zapisałam sobie co to za firma bo widze na allegro że mają piękne rzeczy. :tak:

nad matą się jeszcze nie zastanawiałam...ehh mam już ochotę na jakieś zakupy :-D

dziewczyny a czy poleciłybyście jakiś nawilżacz powietrza???

ja polecam najzwyklejszy na kaloryfer :D hehehe :D
kupiłam niedawno, bo mimo ze w sypialni prawie nie grzejemy, w nocy było bardzo suche powietrze, mnie az czasem nos bolał w środku :p
kupiłąm takie pojemniczki co wieszasz na kaloryferze a do środka nalewasz wode, różnica była juz pierwszej nocy.. :)

reklama
krolewnazmarcepana dziękuje!
My mieliśmy od dziadków ale trochę lipny i się zepsuł. Sąsiedzi grzeją i młody ma rurki ciepłe w pokoju i okropnie suche powietrze. musze coś pomyśleć

w ogóle przepraszam bo myślałam że jestem w wątku zakupowaym a nie wyprawkowym :sorry2:

Do góry