reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

Ja przy Izie miałam Hipp mają super zapach ale pielęgnacja wg. mnie standard (cena dość wysoka) bez rewelacji.
Teraz używam Ziaji i jestem zadowolona.
A jak mocniej przesuszy jej się skórka to krem Balneum i już:)

reklama
Ja na początek to minimum wiadomo pupa chusteczki lub woda przegotowana i waciki a do ciałka Johnson Baby z serii Bed Time lawenda bratowa miała, dostala taki zestaw do testowania i rewelacja bo dziec rzeczywiście lepiej spał po kapieli i nasmarowania z JB

Myslę,że starczy mleczko do ciała i płyn do kapieli ew. szampon oliwka jak dla mnie za tłusta.

Jak by co to będziemy zmieniać, gdyby nas uczuliło wyjdzie w praniu

ja to minimalne minimum zakupilam :-D

ciekla parafina z apteki za ok 4zl
mydelko bambino 2 zl
do pepka oscenispet
patyczki do uszu
i jakis krem na mroz chyba tzreba zkaupic do buziaka

i z kosmetykow tyle ! :rofl2:

Cortinka też ciekawa jestem z tą parafiną?

ja wczoraj kupiłam dla małej płyn do mycia, krem na odparzenia i balsam i to tyle z kosmetyków będzie, jeszcze kupie ten specyfik do przemywania i już:))

a ja póki co nie kupuje kosmetyków bo siostra zdeklarowała się wszystkie kupić. To mama dwójki dzieci więc ma jakieś sprawdzone i oddam się jej doświadczeniu. Wiem tylko, że do mycia pupy będę używać tak jak kasiadz zwykłej ciepłej wody :) swojego czasu opiekowałam się synem koleżanki i praktycznie zawsze tego używałam przy jego przewijaniu i wiem, że to najlepsze rozwiązanie a jak się pojawia duuuuża kupa to z tyłeczkiem maluszka pod kran i pupa idealnie czysta. Chusteczek nawilżających to używałam przy nim wyłącznie z konieczności np. na spacerze i to głównie to przemywania rączek ewentualnie delikatnie buźki :)

siostra też poleca ten sposób mycia przy zmianie pieluszki

Qrka ja też tak chciałam ale u mnie (wada domków) czeka się na ciepłą wode;/ zanimzleci to naprawdę kilka minut mija;/
zachęciłyście mnie i będę się starała jakoś to zgrać wszystko:)

reklama
bella myśle, że spokojnie dasz radę, maluszek jak chwilkę poczeka na ciepłą wodę (jeszcze bez rozbierania) to nic mu nie będzie a lepiej myć pupcie ciepłą wodą z miseczki niż chusteczką, która może i dobrze myje i nawilża przy tym ale sama w sobie jest zimna i dzieciątku nie bardzo to pasuje a z ciepłą wodą od razu przewijanie przyjemniejsze :)

Do góry