reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

Tygrysek gdzieś pisałaś, że chcesz podawać gerbera, mam 1,3 opakowania do oddania, jedno całe nowe, drugie otwarte tydzien temu, więc jeszcze 2 tyg. da radę. daj znac, szkoda by sie zmarnowalo.
w duzych marketach jest wszędzie.

Future dzięki!

Wczoraj miałam problem z cyckami, Gorgusia miałam kilka gul, w zasadzie kwadrat miałam na całej piersi, masowałam aż do bólu i poszło mleczko. Za to dzisiaj kolejny problem, mam mniej mleka, ewidentnie bo mam bunt nienajedzony na cycku, ohhh

Dziewczyna jestem bardzo ciekawa co powie, mój też ma chrpowate policzki i chwilami czerwone, nie mam pomysłu, lekarz zwykły raczej to zlał.

Axa boskie zdjęcie :D moj to leniwiec wierzga jakby chciał odlecieć i tyle.

Dolores mój dzisiaj też senny, ale akurat mi się podoba, że zasypiał w dzien bez walki :D

Taycia a czemu boisz się na boczku go kłaść? mój sam sobie jeden bok obrał, ja go na plecki a on na boczek :D

Martusia ja podobnie jak Awersja, cieszę się ile miałam szczęścia u siebie w szpitalu, na jakich lekarzy trafiłam i jak szybko podjęli decyzję o cc.
I powiem Wam, że ostatnio jak czytałam tego newsa to zaczynam się bać kolejnego porodu.

Fajne te śpiworki, ale ja mam małą gondolę, chyba nie przejdzie niestety, a szkoda, jeździ w kombinezonie+koc

A dzisiaj moje dziecko zrobiło coś niemożliwego :D obsrało się na plecach leżąc na brzuchu :D nie wiem jak, ale autentycznie to niesamowite :) hahaha

reklama
hejo laski :)

czytalam o coreczkach Bonka i nie dowierzalam ze kobieta w ciazy blizniczej ma rodzic SN. drugi raz sie zagotowalam jak przeczytalam w jakim stanie jest druga z dziewczynek...

ja swoj porod wspominam niezbyt dobrze raz ze polozna byla okropna i tylko szukala okazji zeby mi powiedziec ze jestem gruba i ze dlatego na ktg nie zapisuje sie tetno malego ani ruchy. w sumie meczylam sie 10h, to bylo 3 wywolanie, 10h bez wod plodowych, zadne srodki na przyspieszenie porodu nie dawaly efektu a na koniec malemu tetno wariowalo i gdyby nie lekarka ktora sie wydarla ze natychmiast ma byc CC nie mialabym Oliwierka przy sobie. i tak urodzil sie lekko niedotleniony a w przeddzien mial oscylacje skaczaca [juz wtedy zastanawiali sie nad CC jak sie nie uspokoi tetno malego]. a ja dalej na stole sie telepalam juz zszywana i tylko lzy mi splywaly bo slyszalam najcudowniejszy placz w moim zyciu. a pozniej nie pamietam ale cos sobie kojarze ze mialam multum kroplowek: z glukoza [cukier 55 i spadal], nawadniali mnie, z oxy na skurczenie macicy, z przeciwbolowymi typu perfalgan, ketonal a ze bolalo jak diabli dostalam cos podobnego do morfiny i odlecialam. ale co mnie nie zabije to wzmocni :)

dziec mi sie rozchorowal, smarka, kaszle, w nosku rzezi, w gardziolku tez i jutro jedziem do pediatry. czekam az powiedza ze mam syndrom nadopiekunczej mamuski albo jakiego innego.

Wszystkiego najlepszego wszystkim maluszkom dzisiejszym i wczorajszym
Polisia ja też nie wiem o co chodzi zobaczymy jutro.
A moje dziecię to gada ile wlezie a śmieje się i to jak głośno widok takiego uśmiechu bezcenny aż się serce cieszy :-) a czy wasze dzieci maja łaskotki?

Martusia zdrowka dla młodego i jak masz w domu masc majerankowa to mu smaruj pod noskiem to mu w nocy lzej sie bedzie oddychało jak ma katarek:-)

Dziwczyna moja ma prawie wszedzie łaskotki a juz na stopkach to masakra:-D

Ja też co do następnego porodu to mam więcej obaw, co do ciąży to czuje że będę ją jeszcze inaczej przechodzić bo bardziej będe "ogarniać" to co się ze mną dzieje a w szczególności to że bije we mnie drugie serce nie będzie juz taką abstrakcją;-) Wydaje mi się że będę porostu bardziej świadoma, a co do porodu to jak teraz sie nie bałam i w pełni ufałam lekarzom tak przy drugim chyba osiwieje z nerwów..:no:

Z Artura robi się mały cwaniak, już wie że jak się bedzie darł ( nie chodzi o płacz) to dostanie to co chce, a najczęsciej ostatnio nie wie do końca o co mu chodzi więc drze się dla przyjemności i wytrenowania rodziców. W ogóle ostatnio jego drzemki trwają 30 min i koniec. Parodia:shocked2:

Martusia- zdrowia dla Synka!

Mój mały to komediant chce już spać i marudzi więc daję mu smoczka jest spokój po chwili sam smoczka wyjmuje i jest płacz wiec ja mu znowu smoka jest spokój a on sam znowu wyjmuje i w płacz a teraz jest na rączkach to gada i się śmieje

ma łaskotki pod pachami chichra się ze hej:-D
Martusia zdrówka dla synka
Dziewczyna moja robi to samo ze smoczkiem ale próbuje sobie włożyć sama i się wścieka:-D
Fasolka dokładnie:) Dzieć zweryfikują moje plany, jakby co spacerówka jest gotowa;-)

reklama
U mnie się śmieje nawet jak go przewijam albo zmieniam pieluszkę takie ma łaskotki. A ze smoczkiem to różnie bywa czasem nawet sam sobie podtrzymuje żeby mu nie wypadł

Do góry