reklama
claudette
Fanka BB :)
kasia moja bez smoczka to ani rusz jeśli chodzi o zasypianie.. Ale do roku jej pozwalam ;-)
waris ja moją też powoli odstawiam, zdecydowanie grzeczniejsza jest po mm, uu musiałabym jej dawać chyba co godzinę, żeby nie marudziła.. mamy jeszcze ranne karmienie i popołudniowe jak wracam z pracy, no i w nocy coś tam cycka, ale to bardziej chyba dla bliskości niż jedzenia..
aylin ja płaciłam 100zł, normalnie jest 150zł. a odżywki może spróbuję skoro mówisz, że efekt fajny.. a cena, no cóż za pół roku to nawet znośnie..
waris ja moją też powoli odstawiam, zdecydowanie grzeczniejsza jest po mm, uu musiałabym jej dawać chyba co godzinę, żeby nie marudziła.. mamy jeszcze ranne karmienie i popołudniowe jak wracam z pracy, no i w nocy coś tam cycka, ale to bardziej chyba dla bliskości niż jedzenia..
aylin ja płaciłam 100zł, normalnie jest 150zł. a odżywki może spróbuję skoro mówisz, że efekt fajny.. a cena, no cóż za pół roku to nawet znośnie..
agaundpestka
Witam, młody śpi więc matka ma czas dla siebie
dziś przesiedliśmy się do spacerówki i jakoś tak dziwnie to już nie dzidziuś, a chłopaczek rośnie
mamy już 3 spacerówki
Dziś się z nim kąpałam i po tej jego radości w oczach obiecałam mu, ze schudnę i pójdziemy na basen w okolicach kwietnia. A miałam z niego taki ubaw w wannie, bo jak tylko moje piersi widział to rzucał się na nie do jedzenia 
Widzę, ze tu żółtko teraz więc i my musimy kupić sprawdzone jaja i mu dać.
Moja koleżanka też ją sobie chwaliła.\
Koleżanka odpisała - odżywka nazywa się Revitalash i kosztuje 330 zł za 3,5 ml. Mniejsza 2 ml 250 zł. 3,5 starcza na około pół roku
Waris
waris - zawsze możesz zamrozić.
Aylin tu nie chodzi o ilosc ale o to że zmieliła mu cały kawałek z tymi żyłkami i tłuszczykiem z wierzchu i to już nie jest samo chudziusie mięsko tylko takie z białymi kropeczkami. Kawałek bym zostawiła a reszte to tak jak mówisz - zamroziłabym
agaundpestka
Oczywiście jak ja mam chwile to tu cisza

Dziewczyny czy dajecie dzieciom makaron do zupek?? Jak tak to jaki?

Dziewczyny czy dajecie dzieciom makaron do zupek?? Jak tak to jaki?
kasia.natka
no cena niezłaKoleżanka odpisała - odżywka nazywa się Revitalash i kosztuje 330 zł za 3,5 ml. Mniejsza 2 ml 250 zł. 3,5 starcza na około pół roku

hahaha już to sobie wyobrażamWitam, młody śpi więc matka ma czas dla siebiedziś przesiedliśmy się do spacerówki i jakoś tak dziwnie to już nie dzidziuś, a chłopaczek rośnie
mamy już 3 spacerówki
Dziś się z nim kąpałam i po tej jego radości w oczach obiecałam mu, ze schudnę i pójdziemy na basen w okolicach kwietnia. A miałam z niego taki ubaw w wannie, bo jak tylko moje piersi widział to rzucał się na nie do jedzenia
![]()

aga ja dję na razie tylko gotowe słoiczki więc nic sama nie dodaję
Kasienka_
wysiadlam tyle napisalyscie a mnie dzisiaj od rana nie bylo ... nadrobie
a raczej nadrabiam 
nadrobilam i przepraszam ze nie na wszystkie posty odpowiadam
zazdroszcze basenu i krakowiaczkom i warszawiaczkom... my na basen niet bo ani ja ani maz nie umiemy plywac to raz a dwa jakos tak basen dla mnie to abstrakcja dla meza zreszta tez
Muńka Twoj maz no swietny jest
a zapytalas do czego bylaby Ci ta woda
??
Josie moze Jas potrzebuje po prostu mniej snu juz ??
Aylin z tym oszczedzaniem to ja tez jak zbieralam na slub za 300 zylam
i dalo rade a teraz maaaaasakra
ja z ta reklama zanim zajarzylam to musialam przeczytac ze ktos musial dwa razy to zaczelam myslec o co chodzi

Aylin Muńka za to ja wiem ile zje moj ale sa to takie porcje ze strach w oczach

waga mowi sama za siebie a prawie najmlodsze dziecko
Kasia.natka powiem Ci ze moj moze byc wykonczony do oporu i sam nie padnie, musi wiedziec ze ma isc spac ... na szczescie az tak tragicznie ze godzina usypiania a 20 minut spania nie bylo nigdy
u nas nocka srednia od 3 pobudki co godzine
(ja chyba oszalalam dajac ta minke) a dzisiaj bedzie pewnie podobna bo juz jeki 

zazdroszcze basenu i krakowiaczkom i warszawiaczkom... my na basen niet bo ani ja ani maz nie umiemy plywac to raz a dwa jakos tak basen dla mnie to abstrakcja dla meza zreszta tez
Muńka Twoj maz no swietny jest
Josie moze Jas potrzebuje po prostu mniej snu juz ??
Aylin z tym oszczedzaniem to ja tez jak zbieralam na slub za 300 zylam
ja z ta reklama zanim zajarzylam to musialam przeczytac ze ktos musial dwa razy to zaczelam myslec o co chodzi
Aylin Muńka za to ja wiem ile zje moj ale sa to takie porcje ze strach w oczach
Kasia.natka powiem Ci ze moj moze byc wykonczony do oporu i sam nie padnie, musi wiedziec ze ma isc spac ... na szczescie az tak tragicznie ze godzina usypiania a 20 minut spania nie bylo nigdy
u nas nocka srednia od 3 pobudki co godzine
Ostatnia edycja:
agaundpestka
U mnie ostatnio nocki też masakra nawet nie jestem w stanie policzyc ile pobudek, a już było tak pięknie
myślę aby oszukiwać go trochę wodą, bo on w sumie jeść nie chce, a na chwile tylko cyca do buzi. Powiedzcie mi mam butelki tt jakiego mu smoczka teraz kupić do wody? I mam nadzieje, ze w ogóle będzie chciał butelkę 

Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Claudette - No to trzymam kciuki, żeby zębolki wyszły
i żeby ładnie spała 
Może ja się nie znam, ale po co buciki?
a F&F ja też bardzo lubię! Teraz mąż kupił pajacyki 9-12 ale nie ma mowy, żeby je założyć teraz, topi się
a dokładnie to za długie są i za szerokie 
Bodziaki są fajne ale te "pojedyncze" bo te w 3pakach już gorzej...
Szymkowi kupuję F&F i nic się z bluzeczkami nie robi, super są
aaa i teraz mąż mu na jesień dwie piżamki kupił, świetnie się noszą i piorą 
getry F&F? chyba nie widziałam..... JA uwielbiam pajace, szczególnie cudne były truskaweczki dla newborn
teraz nosi 6-9 m-cy
Muńka, Ty chcesz, żeby miała stałą ilość a ja bym chciała, żeby moja jadła a nie żeby jej trzeba było na siłę dawać.....
"cześć szczypiorku"
podoba mi się
ja bym chciała, żeby Monika byłą szczypiorkiem 
Fajny dzionek
Ja sama z dzieciakami 
Nawet mnie nie denerwuj! To wychodzi mi o około 25 zł taniej przy tych 250 moich zdjęciach....

hmmmm, a może inny smoczek? Może kształt mu nie odpowiada po prostu? Może bardziej okrągły? albo bardziej płaski?? Bo ewidentnie ma potrzeb ę ciumkania czegoś....
przyklej ten od butelki, albo na gumkę recepturkę
tylko sam smoczek, bez butli 
U nas największy problem z zaśnięciem rano, ale też zależy od dnia, bo czasem w ogóle daną drzemkę ominie a czasem się męczy i męczy aż zaśnie, ale widzę wtedy, że jest zmęczona, a czasem patrzy na mnie wymownie, więc ją zanoszę do łóżeczka i od razu usypia...
Monika nie lubi kaszek bananowych... Dzisiaj całkowicie odmówiła kaszki mannej banany bio z HiPPa, samo mleko wrąbała całe...
Ja powoli od smoka odzwyczajam, jak widzę, że jest śpiąca to nie daję i czekam na efekty, też na spacerze jej nie daję- jak zaśnie to zaśnie, a na noc już dawno bez smoczka.
o mamo jaka cena!!! Natura mnie obdarzyła grubymi udami i grubymi rzęsami... sprawiedliwie???
To wyobraź sobie, że mojemu mężowi KUCHARZOWI ostatnio babeczka wcisnęła WOŁOWE mielone na kotlety........ czujesz??
Aga - pokaż spacerówki!!!! Wszystkie 3!!!!

Uwielbiam oglądać spacerówki 

A ja dzisiaj przeżyłam SZOK!!!!
Moje dziecko ząbkuje... STARSZE DZIECKO!!!
Szymek ma 4,5 roku a dzisiaj wyszła mu dolna STAŁA jedynka!!!!!! Tuż za mleczną! A mleczna się już przesunęła w przód, podniosła i się rusza!!!
Zgłupiałam, bo :
Po 1 - nie ZA WCZEŚNIE?????????
po 2 - czemu ZA mleczakiem a nie zamiast ?!?!?!
po 3 - czy mleczny sam wypadnie w najbliższych dniach skoro się rusza?? czy iść do dentysty???
po 4 - CO mu teraz dawać jeść?? normalne jedzenie? czy miekksze? czy twardsze??
Z jednej strony się popłakałam ze wzruszenia, a z drugiej jestem w szoku i nie wiem co dalej, kompletnie mnie to zaskoczyło!!!
RATUNKU!
Chyba będę musiała się przejść do dentysty z nim jak najszybciej..
Iwon - masz już w tej kwestii jakieś doświadczenia?? jakieś rady??
taaaakkk!! strasznie mi się te buciki spodobały, stopki wyglądają w nich ślicznie. Poza tym bardzo lubię rzeczy dziecięce z F&F, bo są dobre jakościowo i ładne.
Może ja się nie znam, ale po co buciki?
a F&F ja też bardzo lubię! Teraz mąż kupił pajacyki 9-12 ale nie ma mowy, żeby je założyć teraz, topi się
Bodziaki są fajne ale te "pojedyncze" bo te w 3pakach już gorzej...
Szymkowi kupuję F&F i nic się z bluzeczkami nie robi, super są
Super, moja ledwo mały słoiczek wciąga....I też muszę kombinować, żeby patrzyła do góry... aż się boję co będzie w foteliku do karmienia...Moja od wczoraj je duży słoiczek na obiad. Z końcówką ma problemy, ale wciąga.. Tylko cały czas ktoś musi być obok żeby patrzała do góry, bo bardziej intersuje ją fotelik i pasy niż mama z jedzeniem, więc głowa w dół zwrócona
Muńka mamy te same buciki. Mam jeszcze zimowe, takie różowe, włochate za kostkę.
Ja lubię pajace z f&f (mamy już rozmiar 9-12msc
) i getry mam i skarpetki i wszystko ok, ale np body nie bardzo. Rozciągnęły się okropnie
![]()
getry F&F? chyba nie widziałam..... JA uwielbiam pajace, szczególnie cudne były truskaweczki dla newborn
teraz nosi 6-9 m-cy
i to Wy macie też sukienkę z KappAhl prawda?? czyżbyśmy podobnie ubierały nasze maluchy??:-)
Ja też już jej w F&F kupuje na 9-12. Bodziaki też kupuję i jeszcze ani jedne się nie rozciągnęły, hmm...
jak ja bym chciała, żeby moja już miała stałą ilość tego co zjada, bo już głupieję od tego ile ona je. Nie mam pojęcia ile ciągnie jeszcze z UU, a obiadku zje tyle co kot napłakał. Nie wygląda na wygłodzoną (wręcz odwrotnie), ale i tak się boję, że czegoś jej będzie brakowało.
Muńka, Ty chcesz, żeby miała stałą ilość a ja bym chciała, żeby moja jadła a nie żeby jej trzeba było na siłę dawać.....
Muńka - moja wygląda na zabiedzoną. Pani pediatra wita ja słowami "cześć szczypiorku". I tez nie wiem ile zje. Nauczyłam się wykładac do jedzenia pół słoiczka i ewentualnie dokładam. Bo inaczej bym cześć nie zjedzoną wyrzucac musiała. I na razie jadła max 80 g obiadku i do 100 g deserku. A dzis mnie zaskoczyła. Za to nie je już od 12 a mi cycki zaraz pękną bo przyzwyczajone do opróżniania po 14....
"cześć szczypiorku"

Hej baby,
starszak wyemigrował do dziadka, chałupa posprzątana, M. w domu to się juniorem zajmie, a ja mam chwilkę na BB
Ja sobie właśnie wywołałam 100 zdjęć za 19 zł na gruperze![]()
Fajny dzionek
Nawet mnie nie denerwuj! To wychodzi mi o około 25 zł taniej przy tych 250 moich zdjęciach....
munka tez lubie f&f
kasia.natka odkladanie niespiacego jasia do lozeczka zawsze konczy sie tak samo: jak juz zaliczy wszystkei zabawki zaczyna sie krecic w lozeczku az sobie zablkuje noge miedzy szczebelkami i w ryk. ewentualnie nie zablokuje sie ale zacznie sie nudzic i w ryk. oczywiscie probowalam tez do pustego lozeczka klasc, ryk jest 5x szybciej. na niego po prostu nie ma sposbu, nie umie zasypiac :/
hmmmm, a może inny smoczek? Może kształt mu nie odpowiada po prostu? Może bardziej okrągły? albo bardziej płaski?? Bo ewidentnie ma potrzeb ę ciumkania czegoś....
Współczuję! Oby szybko przeszło!!!:-)
zmykam, bo aura migrenowa w natarciu i już nie widzę co piszę, no i zaraz dopadnie ból:-wściekła/y:
smoczka porzucil w 3 miesiacu sam. jak mu probuje dac to jeszcze bardziej sie wkurza. probowalam butelke z woda, ale wtedy problem taki ze jak tylko mu sie wysunie smoczek to zaraz jest wycie na nowo. nawet jak juz zasnie. a przeciez nie przykleje mu tej butelki na noc... wczoraj mi w nocy zaczal ssac bluzke. podsuwam mu nawet takie zabawki ktore maja jakies supelki zeby sobie possal bo chyba ma taka potrzebe, ale jakos nie moze sie przekonac
claudette u nas wozek nie dziala niestety. jedynie noszenie go uspokaja, ale jak go odkladam to na nowo zaczyna cyrki. ja czasem naprawde trace przy nim cierpliwosc i zostawiam go zeby sie wyplakal, bo mam ochote go rozszarpac momentamiale jest mi go strasznie zal ze sie tak meczy
probowalam usypiania 3-5-7 ale histeria byla taka ze tracil oddech i sie poddalam
claudette a ja zazdroszcze rzesstrasznie mi sie podobaja takie. a robilas pierwszy raz? nie niszcza sie?
przyklej ten od butelki, albo na gumkę recepturkę
Może spróbuj jeszcze? Może to przypadek??kurdę moja znowu zwymiotowała, dałam jej obiadek z połową żółtka o 14 i po 17 wypiła mleko, wzięłam ją na odbijanie a ta pawia puściła
chyba muszę zrezygnować z żółtka :-(, jeszcze popytam lekarza
u mnie problemy z usypianiem sa tylko w dzień. Czasem walcze godzinę aby pospała 45 minut. Więc odpuściłam. Zamęczam. Ćwiczymy podskoki, turlanki i jak pada dosłowanie na nos to odkładam do naszego łózka - że niby na momencik. Pada w 2-3 minuty
U nas największy problem z zaśnięciem rano, ale też zależy od dnia, bo czasem w ogóle daną drzemkę ominie a czasem się męczy i męczy aż zaśnie, ale widzę wtedy, że jest zmęczona, a czasem patrzy na mnie wymownie, więc ją zanoszę do łóżeczka i od razu usypia...
Młoda zjadła kaszke manne z bananem. Hmmm chyba woli od paskudztwa z paczki. Jutro bedzie z jabłkiem. O ile babcia sobie poradziBo my na hobbita wyjście mamy
Monika nie lubi kaszek bananowych... Dzisiaj całkowicie odmówiła kaszki mannej banany bio z HiPPa, samo mleko wrąbała całe...
kasia moja bez smoczka to ani rusz jeśli chodzi o zasypianie.. Ale do roku jej pozwalam ;-)
Ja powoli od smoka odzwyczajam, jak widzę, że jest śpiąca to nie daję i czekam na efekty, też na spacerze jej nie daję- jak zaśnie to zaśnie, a na noc już dawno bez smoczka.
waris - zawsze możesz zamrozić.
Koleżanka odpisała - odżywka nazywa się Revitalash i kosztuje 330 zł za 3,5 ml. Mniejsza 2 ml 250 zł. 3,5 starcza na około pół roku
o mamo jaka cena!!! Natura mnie obdarzyła grubymi udami i grubymi rzęsami... sprawiedliwie???
Wysłałam dzis męża na targ po cielecinkę dla małej to wrócił ze zmieloną cieleciną ze wszystkimi żyłkami czy tymi tłustościami które ja bym zwyczajnie odkroiłaPytam dlaczego
a on na to że pani go zapytała czy dla dziecka? on odpowiedział że tak i odpowiedziła mu że lepiej jak ja zmieli to wrzuci się kuleczkę na wodę i da dziecku i po problemie. Ale sie wkurzyłam bo wydał 30 zł a małej ugotowałam zubelek na jutro na obiad a resztę my bedziemy musieli zjeść
. wysłac chłopa na targ to mu wszystko wcisną ...
To wyobraź sobie, że mojemu mężowi KUCHARZOWI ostatnio babeczka wcisnęła WOŁOWE mielone na kotlety........ czujesz??
Witam, młody śpi więc matka ma czas dla siebiedziś przesiedliśmy się do spacerówki i jakoś tak dziwnie to już nie dzidziuś, a chłopaczek rośnie
mamy już 3 spacerówki
Moja koleżanka też ją sobie chwaliła.
Aga - pokaż spacerówki!!!! Wszystkie 3!!!!
A ja dzisiaj przeżyłam SZOK!!!!
Moje dziecko ząbkuje... STARSZE DZIECKO!!!
Szymek ma 4,5 roku a dzisiaj wyszła mu dolna STAŁA jedynka!!!!!! Tuż za mleczną! A mleczna się już przesunęła w przód, podniosła i się rusza!!!
Zgłupiałam, bo :
Po 1 - nie ZA WCZEŚNIE?????????
po 2 - czemu ZA mleczakiem a nie zamiast ?!?!?!
po 3 - czy mleczny sam wypadnie w najbliższych dniach skoro się rusza?? czy iść do dentysty???
po 4 - CO mu teraz dawać jeść?? normalne jedzenie? czy miekksze? czy twardsze??
Z jednej strony się popłakałam ze wzruszenia, a z drugiej jestem w szoku i nie wiem co dalej, kompletnie mnie to zaskoczyło!!!
RATUNKU!
Chyba będę musiała się przejść do dentysty z nim jak najszybciej..
Iwon - masz już w tej kwestii jakieś doświadczenia?? jakieś rady??
reklama
Rysica mojej córce wyszła 3 stała to mleczaka szybko usuwaliśmy,żeby stały nie rósł krzywo,ale to było 16 lat temu,ciekawe czy teraz też tak praktykują, może jak się rusza to sam niedługo wypadnie,ale lepiej iść do stomatologa.