reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

bez dwoch zdan, cc

ale oni w tym naturalnym kraju nie stosuja ani zadnych lutein, duphastonow, nospy, usg jest raz, w 19 tyg, no chyba , ze ciaza mnoga to sa trzy
ciaza jest ciaza od 22 tygodnia, bo tylko wtedy , tak mi tlumaczyla teraz polozna , mozna ew dziecko ratowac
natura, natura, natura...wie co robi podobno
wiec i porod, chociazby pieciorakowy powinien byc silami natury, jak nasze matki jaskiniowe
beda tak przekrecac dziecko, az w koncu obydwa beda lezec tak, zeby mogly sie rodzic naturalnie'
cc to ostateczna ostatecznosc, wynalazek diabelski:-D

reklama
k.a.j.a a nie zastanawiałaś się nad tym aby wrócić na poród do Polski? wiem,że niektóre dziewczyny mieszkające na stałe zagranicą tak robią. Tutaj raczej nie ma problemu z cc przy ciąży bliźniaczej(przynajmniej u mnie w szpitalu)

a i jeszcze apropo durnych położnych:wściekła/y: tak mi się przypomniało
w weekend byłam u kuzynki w odwiedzinach bo 4tyg temu urodziła córkę. Opowiada mi jak to była u nich położna środowiskowa i jakie to jej mądrości prawiła:eek:
jak usłyszałam co ta baba jej nagadała to myslałam że z krzesła spadnę:szok: otóż zdziwiło mnie po co A zakłada jeszcze małej przez cały czas niedrapki? a ona na to że położna kazała bo dziecku do 3miesiąca nie obcina się paznokci bo same mają odpaść:szok: i potem wyrosną nowe:eek:
Zdębiałam jaka niewiedza panuje jeszcze w niektórych ośrodkach:confused2:

Ostatnia edycja:
no wlasnie u mnie '"wrocic" to pojecie dosc wzgledne, bo ja nie jestem polski obywatel..mieszkam tu cale zycie
co prawda, juz mi ktos mowil, ze na karte ubezpieczeniowa europejska, albo prywatnie, ale chyba mi sie nie chce kombinowac, za duze ryzyko przy dwojce, tu jednak troche smieci, ale znane smieci

no wlasnie u mnie '"wrocic" to pojecie dosc wzgledne, bo ja nie jestem polski obywatel..mieszkam tu cale zycie
co prawda, juz mi ktos mowil, ze na karte ubezpieczeniowa europejska, albo prywatnie, ale chyba mi sie nie chce kombinowac, za duze ryzyko przy dwojce, tu jednak troche smieci, ale znane smieci
a to całkiem inna kwestia na stałe mieszkać:-) to walcz nogami i rękami o cc:-)

reklama
Kaja jak będziesz potrzebowała wspólnika (do zabójstwa położnej) to szybkie info i jestem ... a potem poszukamy jakiejś grupy wsparcia:-)

Aisha fajny pomysł:-)

Cytryna
tylko dobrze pilnuj tych siuśków ... co by Ci się ostatnia przygoda nie powtórzyła ;-):szok:

Do góry