reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

pytanko :)
jakich łyżeczek do karmienia uzywacie????
szukam silikonowej/z silikonową końcówką ale płaskiej - mam z TT , ale ma mocne zagłębienie i się nie sprawdza
za to z Hippa jest płaściutka, ale plastikowa i S ciągle zadziera o nią ząbkami

My te z silikonową końcówką co Kasienka pokazywała, tt, a najczęściej te :
11szhb4.jpg

Cały dzień poza domem:) prababcia z pradziadkiem zadowoleni z wizyty A :)
Kupiłam małemu dwie małe zabawki drewniane- a mam zakaz kupowania :cool2:

W smyku już pajaców po 35zl nie ma, ja młodemu kupiłam 3pak w marks spenserze za 50zł gdyby któraś chciała to mogę się podzielić- sa gatunkowo super 9-12mies.

reklama
Wybylismy na zakupy ok 12 (Pe do pracy na chwilę) do Janek i dopiero ok 16.30 dotarliśmy. I powiem Wam, że dziecia mamy idealnego (dziś bo tatuś jest) 4 g i nie marudzila, jeździła w spacerowce w przednim humorze, wywalala kolejne zabawki... nawet szybkiego asiahunga udało nam się wrzucić na ruszt.
Smyk tam mały (stosunkowo) pajacow po 35 nie było więc nie pisałam, nie dzwonilam.
Dobra wiadomość to taka, że udało mi się kupić coś dla siebie do ubrania;-)
oprócz, oczywiście, rzeczy dla G:p

Mlodak napiszę dzięki serdeczne:-)

Fajnie masz z tym 'papa', qrcze taka rzecz a cieszy jak diabli:-)

Z tym "szukaniem nowych smaków" to Gocha Explorerka ostatnio wylizala podłogę w kuchni... pomimo stanowych "Gosiu, nie!" (chlup, chlup). ;-)

A my w końcu byliśmy w Wola Parku! Patrz a mogłyśmy się spotkać :p
a SMYK to tam chyba jeden z większych, nie? Tak mi się przynajmniej wydaje, że większy niż w Wola Parku... Ale w Wola Parku nie ma pajaców po 35 zł. W ogóle z przecen same małe rozmiary...

na razie nic mi się nie przypomina:)

mlodak patrzę na twój suwaczek i jak widzę, że Szymek skończy zaraz 8 miesięcy to nie mogę uwierzyć, że to już tyle czasu minęło odkąd zaczęłyśmy się masowo sypać :)

pytanko :)

jakich łyżeczek do karmienia uzywacie????
szukam silikonowej/z silikonową końcówką ale płaskiej - mam z TT , ale ma mocne zagłębienie i się nie sprawdza
za to z Hippa jest płaściutka, ale plastikowa i S ciągle zadziera o nią ząbkami

Najpierw używałam Rossmannowskich babydream, potem z IKEA a teraz zwykła metalową najlepiej wychodzi. Metalowa kupiona w LIDLu, z zestawu dla dzieci, mała, z króliczkiem na rączce.

A i obiecałam zdać relację z opieki taty nad dzieciem. Poradził sobie na medal. Najwięcej obaw miał odnośnie usypiania, bo to mu nie wychodzilo. Ale po kapaniu i nakarmieniu mała się wtulała i zasypiała. Tylko w łózku a nie w łóżeczku. Dzieć nakarmiony, wykapany, zabawiony więc jak panowie chcą to potrafią :) Już mi nie powie że on nie potrafi :p

A i wyszło ile moje dziecko je w nocy - nawet 100 ml nie wydoiła. Czyli budzi się nie z glodu a z chęci pocyckania mamy.....

Super, że mąż zdał egzamin na 5! :)

Rysica idę oglądać twoje fotki i podziwiam twoją cierpliwość że chciało ci się skanować tyyyleee zdjęć :szok:

edit - Rysica myślałam że fotki są w galerii a to był ten link który usunęłaś :(

na fbk jest ;)

Kasienka to taka szczoteczka
2005-07-1175-a.jpg

agaundpestka byłam w smyku w mongolii i pajace były po 55 zygla

nie strasz mnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!

No my juz wróciliśmy kupiłam sobie 2 niby tuniki w Lidlu każda po 25 złociszy :-):-D i kapcie w rossmannie i patrzyłam za garnuszkiem fishera i nie było niestety :-:)-( pani powiedziała że ani jednej szt nie dostali na sklep :szok::baffled::no:

też mam taką szczoteczkę!!! Tylko zamiast zielonego różowe a zamiast niebieskiego zielone :D

My wróciliśmy na samo kąpanie, pojechaliśmy o 2 :p Dzieciaki super grzeczne, mama mówi, że częściej musimy sobie takie wypady robić, żeby ich z dzieciakami zostawiać ;)
niestety w kinie nie byliśmy, bo albo Hobbit była wcześnie albo za późno (ok 18-20)... Ale było fajnie, nawet na głupich zakupach :D Kupiłam sobie w KappAhl spodnie :D (kocham ich za duże rozmiary) a w LIDLu 2xfigi i biustonosz do kompletu - wszystko za 40 zł!!! A biustonosz SUPER i trafiony z rozmiarem w 10! kolor kompletu - taki jasny fiolecik, śliczny!!!!!
Ogólnie super dzionek, od dziś zaczynam ćwiczyć skalpel z Ewą Chodakowską :p ale to później, fajny film jest z Jackie Chanem ;P

Hej,
wyskoczyłam na zakupy do galerii. I kupiłam kotu jedzenie, nusi jedzenie (słoiczki z twarożkiem po 8 msc - niech stoją a za 2 tyg zaszalejemy moze :)) Pampersy w superpharm za 35 zł i na pocieszenie ze nie było pajaców za 35 zł w rozmiarze większym niz 74 kupiłam nuni 2 szt bodziaków na 86 cm za 20 zł. Z długim rękawem zapinane kopertowo. U mnie w smyku pajaców za 35 zł w ciul i jeszcze troche. Ale małe. Do 74. Pani ze smyka mówilA ZE 80 I 86 zeszły na poczatku wyprzedaży.

Alijenka sprawdziłam, rzeczywiscie nie ma już tej oferty na rosnet, przykro mi że nie zdążyłaś, pisałam jak ja kupowałam o tej promocji na bb.

Ja też zaszalałam dzis w galeri u nas i miałam zapowiedziane abym nic niuni nie kupowała, trzymałam sie planu tak że kupiłam sobie spodnie, żakiet, bluzeczkę i sweterek taki cieńki. Miałam jeszcze torebke sobie kupić ale to za pare dni, najważniejsze że już upatrzyłam sobie ;) Męzowi na pocieszenie kupiłam koszulę choć za wczorajsze nie powinnam bo nie zasłużył :dry:

Rysica też mamy tą szczoteczkę w tych samych kolorach co Wy

Waris ja widziałam tą promocję ale nie zauważyłam że to trzeba przez stronę rezerwować :-:)-:)-(

Rysica no ogólnie duży smyk ale nie mega;-)
Ano moglysmy ;-)

Waris co Ci zrobił miły Twój?;-)

Co to za szczoteczka do zębów?

Ja kupiłam Gosi w kappahl body na ramiaczka białe 3za2 z bio cotton za 40 zł. Na 74 rozmiar jutro przymierzę G.
Rajstopki 3 pary w smyku i skarpety. Kubek niekapek tt. I taką zabawkę fajną jakby uchwyty do zawieszania zabawek szt 24 można łączyć w łańcuch i gryzie się fajnie.
http://www.smyk.com/bright-starts-kolorowe-kolka-24-szt,p1052099853,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Żeby było śmiesznie, po ang jest napisane: nie łączyć w łańcuch dłuższy niż 30 cm, nie przypinac obustronnie itd. A po polsku: można zrobić długi łańcuch! Polskie dzieci są mądrzejsze i się nie duszą ... ;-)

MsMickey gdy dzwoniłam po 2 w nocy nie odbierał a miałam po niego pojechać, doczłapał się do domu o 3 w nocy, narobił rumoru i zgubił okulary ( później znalazły się w foteliku dla małej)

Toś Gochę obkupiła że hej. Wkleiłabyś jeszcze raz link bo cuś nie trybi.

JESTEM :-)

Impreza super!!! sniegu tyle napadalo ze taxi nie jezdzily :szok: i kolezanka po nas miala przyjechac ale nie dala rady pod gorke podjechac :szok: i drylowalysmy z buta w sniegu po kostki :-D niceeee :-D
Tak zabalowalam,ze przed 4 nad ranem zladowalam w domku :rolleyes2::cool2:

Ale wybaczcie nie jestem w stanie nadrobic od jutra postaram sie byc na biezaco dzis jeszcze zdycham :sorry2:

Poczytalam, nadrobilam ale nic nie odpisze bo padam. Moje dziecko postanowiło mnie dzisiaj wykończyć chyba bo szalał cały czas. Z oka go.spuscic nie wolno wiec zapitalalam za nim.

reklama
tak mi kopiuje

http://www.smyk.com/bright-starts-kolorowe-kolka-24-szt,p1052099853,zabawki-gry-dla-dzieci-p

generalnie bright starts takie kolka.

Waris no to należy mu się utrzeć trochę głowę. Rozumiem wkurzenie &&&&&

Mlodak no wiesz, tyle tu czytamy o ćwiczeniach na brzuchu itd, Szymek usłyszał i zapragnął pomóc mamusi:p

Sunshine super! Odpocznij i opowiedz jutro;-);-);-)

Już chyba trzeci raz usypiam Gochę. Budzi się, raz, ze w lozeczku i po przekreceniu na brzuch utknęła. No i mamci nie było w pobliżu... drugi, ze rozkladalam wersalkę i zaskrzypialo. No to już zabawa była, bo i pościel śmieszna i tata przyszedł i śmiechy chichy były. Teraz usypia przy mnie może w końcu na parę godzin usnie...

Ostatnia edycja:
Do góry