reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

ello :-)

a u mnie druga noc z rzędu cała przespana bez żadnej pobudki :-):-D

kurde też bym się z Wami do kina wybrała, Aga daj znać jak było w kinie może się z Tobą wybiorę na następny raz :-)

Moja siostra ma latka, siostrzenica ma 1,5roczką córeczkę i raz w tyg spotykam się z koleżanką z którą rodziłam, ale brak mi takiej grupki dzieciaczków :)
Wiosna się zrobi i Was nawiedzimy- oczywiście jak busy do Was jakieś dojeżdżają :D no i nas będziecie chcieli :)
pewnie że Was chcemy :), a tym bardziej że u mnie jest gdzie spacerować lasy dookoła :) i mikroklimat :), a do tego pociągi nawet jeżdżą i to pośpieszne się zatrzymują nawet :baffled::cool::dry:
Dziewczyny, czym myjecie butelki?? zwykłym płynem do naczyń??
ja od początku myję butelki zwykłym płynem do naczyń

hej babolki - jak tam Wasze maluchy się mają?:) na fb widzę że zdrowo ale chyba niestety nie wszystkie tam jesteście....
Ponieważ nie będę nawet próbować nadrabiać co u Was , napiszę co u nas...
W sumie idziemy po prostu do przodu - oby tak pozostało:) Matylda rośnie chyba zdrowo, czuję już jej ruchy... są dużo słabsze niż ruchy wielu dziewczyn z majówkowego forum, ale myślę że może:
-to wina łożyska na przedniej ścianie
- taka uroda córuni
- wiele z dziewczyn jest ok 3 tyg bardziej zaawansowana ciążowo niż ja

W każdym razie mam nadzieję że wszystko ok - serducho bije, czasami dopplera podłączam dla uspokojenia się:) W piątek idziemy do Pani kardiolog na dodatkowe badanie serduszka Malusiej... Oby i tam wszystko było ok:)
A mama?
Mama od połowy stycznia na L4 i dobrze jej z tym.... :) kompletujemy wyprawkę i takie tam przyjemności:)
Jutro jedziemy po kołyskę do znajomych:) coraz bardziej dzieciowo mi:)
A brzuszek rośnie, dobrnął już do 109cm!!! na wadze +5,5kg póki co...
Zobacz załącznik 535325
ściskam Was mocno i się cieszę że takie dobre wieści nam tu przekazujesz i tak jak dziewczyny napisały nie porównuj się do innych ciążówek ja też miałam łożysko na przedniej ścianie i też mniej czułam ruchy niż inne dziewczyny !!!!

reklama
Witamy
Nanulika coraz ładniej Ci z tym brzuszkiem mimo zakrytej twarzy :-D

MsMickey niestety nie, mąz ma urodziny i stąd ten pomysł.

Kasienka różowe słonie i grochy już do mnie doszły, ślicznie dziękujemy :tak: - daj znać czy doszedł Ci przelew.

witam po koszmarnej nocy, nawet nie wiem ile razy się budziłam, ani o której mały trafil do nas do łóżka:dry:
żel na ząbkowanie ewidentnie mu dzisiaj przedawkowałam:sorry2:

MsMickey Muńka Rysica a wy to same idziecie do kina?! a ja myślałam, że kochane mamusie dzieci zabiorą tak jak Aga:-p;-) to nie szalejcie tam za bardzo, bo będę zazdrościć;-)

no same! jak dzieci o 21 ciągać :p
właśnie HATSZEPT??? dołączysz?

Jaasne, tylko czekaj, spakuję sobie moje kosmiczne trampki, żeby się przedostać do was z prędkością światła :-p

dawaj :D a jak nie to pożycz forda Anglia do pana Weasley'a :p i przyleć ;)

współczuję nocek tym niewyspanym, ja dałam Monice nurofen przez sen o 2 i spała do 7:30 i obudziła się w dobrym humorze :D chyba tak trzeba będzie robić póki ząbki nie wyjdą... Najgorsze, że u niej to długo trwa, Szymkowi dwa dni marudzenia i był ząbek, u niej - dłużej, co najmniej tydzień-półtora...

Monika śpi, Szymek mnie męczy o batona (wkurzyłam się wczoraj, że obiadu nie chciał jeść, a zaraz po tym jak wyniosłam talerz chciał batona :dry::wściekła/y: i powedziałam, że słodycze będą RAZ w tygodniu, w niedziele PO obiedzie).

Zaraz idę suszyć włosy

aaa - już po 4 treningu jestem (znaczy chodzi mi o wieczorny skalpel - wczoraj był 4) i już wcale mięśnie nie bolą :D a po skończeniu wczoraj skalpela nawet zasapana nie byłam (chociaż miejscami w trakcje jeszcze tak)

nadrabiam, nadrabiam i ciągle mnóstwo nowych postów przybywa :-)

u nas całe noce już śpimy , młody pokazuje pazurki jak czegoś chce , dalej tylko yyy,mmmm, ej i buuu, chyba nie spieszy mu się do gadania :-(

aylin - &&& za szybkie pojawienie się zębolków :tak:
młodak- spóźnione sto lat dla Szymusia !!!
msmickey- gratuluje pierwszego ząbka :-)
rysica- szacun :-) i wytrwałości w dalszym skalpowaniu :-)
sunshine - gratki dla Aurelki !!! a lekarz jak pisały dziewczyny totalny konował :no:
niespodzianka - u nas też pazurki pokazuje :tak: gratuluje ząbków i nowych umiejętności :-)
kasieńka - zazdroszcze tego rozgadania :-) i współczuje migren :-(
muńka - zwykły płyn do naczyń :tak: a tak w ogóle to muszę kupić nowe butelki bo mycie dr.browna zaczyna mnie męczyć :tak:

nanu - super wieści !! brzucholek cudny , aż marzy się znów mieć taki :-)

iwon - współczuje nocki :tak:
ja dziś spałam bardzo twardym snem ,jak mały domagał się smoka to Ł do niego wstał bo ja nie słyszałam :-) co za matka ze mnie :zawstydzona/y:

udanych seansów wszystkim kinującym :-D:-D

hej dziewczyny!
nie bylo mnie bo w pracy zaczela sie powazna robota i juz nie mam czasu siedziec na bb:/ wracam z pracy kolo 14 i bawie sie z mikrusem, i tak do 19, a pozniej znow praca 2-3h i spac. no wiec ogolnie bedzie mnie mniej:-(

cos tam czasem poczytalam, teraz nadrobilam 3 ostat nie strony, widze ze umawianie na calego :)

kasienka niezla mialas przygode z pajacami. mam nadzieje ze pod okiem nie masz siniaka

kasia.natka wspolczuje upadku z lezaczka ale my to tez przezylismy juz i nic sie nie stalo. a wczoraj mi mlody prosto na nos spadl siegajac z siadu po zabawke do przodu, i tez strasznie plakal, musial go nosek mocno zabolec... no ale nie da sie uniknac wypadkow

Zaza chodź z nami;-)

Goch ma takie strupki za uszami, gdzieś czytałam, że to może byc wstęp do alergii. A wiem, czym to się może skończyć.

moj te strupki mial chyba ze 2 miesiace. nie wiedzialam od czego ale tez nic mu nie ograniczalam z pokarmow, jadl i nadal je to co zwykle. i przeszlo. juz z miesiac chyba nie widzialam strupkow. jedyne co to smarowalam mu czasem oilatum soft i mylam za uszami tym szmponem oilatum. do lekarza nie poszlam nawet bo pewnie od razu by bylo azs i nie wiadomo co jeszcze i mleko odstawic i gluten i sratatata:baffled:

Dzień dobry!

A propo trampek - dziewczyny widzie wiosna!!! Wczoraj na spacerze widziała dziewoję w trampkach! :-D

LUBIE TO!!!! Moje 10 par trampek juz sie niecierpliwi w szafce na buty. oraz piekne rozowo-kremowe balerinki z zary kupione na wyprzedazy:-D

maly mi sie naprawil, spi super, a do tego rozgadany od trzech dni ze szok. no i kiwa sie na czworaka, i siad ma juz pewny, obraca sie na wszystkie strony siegajac po zabawki i probuje z siadu na czworaki wstac.
no to tyle, caluje was!

Hej,

u nas ciąg dalszy, chociaż w nocy już było lepiej.. Za to w dzień dała po południu popis i przez godzinę płakała i się nie dała uspokoić w końcu zasnęła, a jak wstała to ją nakarmiłam i po tym dałam calcium i mi zwymiotowała :confused2:

nanu super wieści i brzusio cudny! Matylda? Miała być Lenka! ;-)

Muńka my myjemy płynem do butelek i smoczków z NUK i wyparzamy co jakiś czas.

Muńka,MsMickey,Rysica,Aga,Waris ależ Wam kina zazdroszczę, ciekawe kiedy ja się wybiorę, bo u nas to zawsze coś :dry:

Aylin a gorączka na pewno od ząbków? Skoro mówisz, że objawów dziąsłowych brak... :sorry2:

kifisi u nas dzwiękowo podobnie, totalnie ma w nosie sylabizowanie póki co :-p Lekarka powiedziała mi, że pewnie jak skończy 8miesięcy to zacznie, zobaczymy :sorry2:

Rysica
buziak dla Moniki! I nie szkoda Ci jej faszerować tak tym nurofenem? :sorry2: Trochę dziwię się, że wolisz dziecko nafaszerować żeby samej się wyspać.. No ale nie mój interes :happy2: A i gratulacje wytrwałości, sama się zabieram i jakoś kiepsko mi idzie póki co:zawstydzona/y:

zaza zapomniałam ostatnio dopisać, że obiadki je ładnie i nie ma żadnych alergicznych reakacji, póki co tylko owoce..

dzień dobry :-)

Kasia na pewno nic jej się nie stało... Sergiusz spadł z kanapy na brzuch właśnie, a dokładniej na kolanka i misia pewnie też kolankami walnęła stąd ten huk - u nas był podobnie - skończy się najpewniej na siniakach:happy2:
no ja napisałam że spadła bo chciała się na brzuszek obrócić ale że leżaczek się przechylił to poleciała na bok, chyba głównie ręka zamortyzowała i od razu obróciło ją na plecki więc jeszcze uderzyła tyłem główki :-(

Najważniejsze by dziecko nie spało do 2h po uderzeniu w główkę.

Dziewczyny maluchy teraz pewnie będą nabijać guzy i najlepsze na takiego guza jest posmarowanie zwykłą od zimnego często się krwiaki robią.
no to było tuż przed wieczorną kąpielą więc około 1,5h później już spała ale zaglądałam co 30 minut żeby sprawdzić czy wszystko ok i czy oddycha :sorry2: a i ponieważ zeżarło ci słowo to napisz czym zwykłym smarować ;-)

Kasia.natka wszystko dobrze ?
wygląda na to że tak bo o 2 w nocy pobudka i dwie godziny nie nasze :dry:

dzięki dziewczynki za wsparcie :tak:

Rysica najlepszego dla Moni!

reklama
Dziewczyny, ja tak na szybko z pytaniem, później nadrobię, bo za chwilę idziemy na szczepienie.

Skoro szczepiłam G 5w1 to dziś mamy tylko darmowe WzwB ?? bo nie wiem czy będę za coś płaciłam czy nie.... to się obudziłam...:-)

Do góry