reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

a dzisiaj u nas kolejny zbieg okolicznoscie ... zostawilam Nikosia w salonie a poszlam do jego pokoju, i wolam go a on krzyczy "ide" hehe no i po chwili byl w pokoju, oczywscie zanim doszedl to zaczal jeszcze zawodzic bo mama znikla ale coz tam ... rozwala mnie na lopatki czasami :D
Ten Twój Nikoś jest niesamowity !!!!!:-D
Zazdroszczę Wam (warszawianki) ze możecie się tak spotykać, bo wiem jak dla dzieci są ważne takie kontakty z innymi i muszę sama coś pomyśleć.
Aga ja też bardzo im zazdroszczę tych spotkan bo ja tu u siebie to tylko mam siostrzenicę 2.5 letnią a tak to nie ma dzieciów wkoło bo moje koleżanki to maja dzieci w wieku 12-16 lat :-D:-D:-D
no moja dziś zaliczyła pierwsze uderzenie, ale czołem...
moja niestety nosem uderza :-:)-:)-(

A z nowinek to kolezanka jest w ciazy sierpniowy dzieciaczek bedzie :-) Ale sluchajcie jaka akcje miala u gin w PL. Byla na USG w 9 tyg a ten jej powiedzial, ze dziecko ma flaczki na wieszku i nozek nie widac i ze ma duzo wad i na 90% urodzi sie z chore i pewnie z tymi flaczkami :szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: :wściekła/y:kumacie byla spr to u innego i tu w UK i okazalo sie ze z dzieckiem wszytsko dobrze rozwija sie prawidlowo a to normalane ze na poczatku wszystko jest na wierzchu po 13t.c sie to chowa. I przez tego pacana ta ryczala 2 tygodnie :wściekła/y::no::angry:
boże co to za konował a nie lekarz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
kurcze dziewczyny Misia mi spadła z leżaczka :( takiego niskiego fp, położyłam ją na sekundę żeby coś zrobić a ona chciała od razu się na brzuch obrócić a ten badziew niby ma tak szeroko rozstawione te nogi a jednak się przechylił i Kropka poleciał a najgorsze że na płytki więc dźwięk przerażający :((( płakała bardzo ale potem już było ok i nawet się śmiała - mogło jej się coś stać czego nie widać? :-(

Muńka najgorsze ze to hormonalnie... i nie przejdzie poki hmmm mojej mamie po menopauzie przeszlo czyli jeszcze u mnie raptem 20 lat ... chyba sie wykoncze

to witaj w klubie, u mnie też między innymi hormonalnie:baffled:

A z nowinek to kolezanka jest w ciazy sierpniowy dzieciaczek bedzie :-) Ale sluchajcie jaka akcje miala u gin w PL. Byla na USG w 9 tyg a ten jej powiedzial, ze dziecko ma flaczki na wieszku i nozek nie widac i ze ma duzo wad i na 90% urodzi sie z chore i pewnie z tymi flaczkami :szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: :wściekła/y:kumacie byla spr to u innego i tu w UK i okazalo sie ze z dzieckiem wszytsko dobrze rozwija sie prawidlowo a to normalane ze na poczatku wszystko jest na wierzchu po 13t.c sie to chowa. I przez tego pacana ta ryczala 2 tygodnie :wściekła/y::no::angry:

co za debil!!! to musi być okropne przeżycie, gdy słyszy się coś takiego. Chyba bym wróciła do tego lekarza i nieźle mu nawtykała.

kurcze dziewczyny Misia mi spadła z leżaczka :( takiego niskiego fp, położyłam ją na sekundę żeby coś zrobić a ona chciała od razu się na brzuch obrócić a ten badziew niby ma tak szeroko rozstawione te nogi a jednak się przechylił i Kropka poleciał a najgorsze że na płytki więc dźwięk przerażający :((( płakała bardzo ale potem już było ok i nawet się śmiała - mogło jej się coś stać czego nie widać? :-(

obserwuj ją i jeśli nie zauważysz nic niepokojącego, to na pewno jest ok. Podotykaj ją po całym ciele, pouciskaj delikatnie brzuszek i jeśli nie będzie żadnych oznak bólu, to nie ma co panikować ;-) Pewnie więcej strachu niż bólu, ale współczuję, bo na pewno stres duży.

Gabi dziś była mega marudna i padam na twarz.

A jutro mamy szczepienie i w końcu dowiem się ile to moje dziecię waży.

Dziewczyny, czym myjecie butelki?? zwykłym płynem do naczyń??

Dziewczyny ile mozna podawać znieczulających dzieciowi?? Jak podaje zgodznie z ulotka to pomaga na 2 h. A potem dalej krokodyle łzy lecą. I nie wiem ile to potrwa bo dziąseł spuchnietych nawet nie ma
aylin te z panadolem chyba 4 dawki na dobę nie częściej jak co 4godz i te z ibuprofenem podobnie, ale można jedno i drugie chyba w odstępie 2 godz podać
jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi:zawstydzona/y:
no żesz jego mać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to ma być lekarz??????!!!!!!!!!!! podstawowej wiedzy nie posiada i jeszcze dziewczynę do rozpaczy do prowadził, ciekawe ile takich ofiar ma na koncie??? przecież u ciężarnej to się może skończyć tragicznie taka trauma:no::no::no:

Kasia na pewno nic jej się nie stało... Sergiusz spadł z kanapy na brzuch właśnie, a dokładniej na kolanka i misia pewnie też kolankami walnęła stąd ten huk - u nas był podobnie - skończy się najpewniej na siniakach:happy2:

Sunshine - SZOK!!! Co za konował :szok: Dobrze, że wszystko ok!!!

Kasia.natka - z takiej niskiej wysokości to raczej nic się nie stało, chociaż ja to się zawsze boję jak jak to kafelki...

Muńka - to chyba jej od mojej przeszło :p Moja wczoraj taka marudna była :p

Kasieńka - hahaha Nikoś się udał z tym "ide" :D

Monika dzisiaj lepiej, może dlatego, że rano nurofen dostała (znaczy przed między 5 a 6) a potem smarowałam dziąsełka, wieczorem znów dostała nurofen, żeby nie męczyła się przy zasypianiu i zasnęła momentalnie na brzuszku, drugi raz już dzisiaj!
Ale ewidentnie ząbki ją męczą, bo wszystko pcha do buzi i ślini się na potęgę!!!!

Moje dziecko usnęło samo w łóżeczku! :-) Już drugi raz w tym tygodniu :tak:
Maćku udaly sie zakupy ?
No ba! Jeszcze chusteczki kupiłam, bo były w promocji ;-)

Zazdroszczę Wam (warszawianki) ze możecie się tak spotykać, bo wiem jak dla dzieci są ważne takie kontakty z innymi i muszę sama coś pomyśleć.
Ja też zazdroszczę. Mam w sumie 3 koleżanki i bratową co mają dzieciaczki w wieku Zośki, ale wszystkie młodsze, a teraz to niestety robi różnicę :sorry2:

macku- a no tak z buta :-D to sie oplacalo :tak:

Jasne. Jest kasa na piwo? Jest! ;-)

Szok z tym lekarzem! :szok:

Też myślę, że powinno być oki :tak:

Tak.

Szok- na takiego konowała trafić.

Aga ja też bardzo im zazdroszczę tych spotkan bo ja tu u siebie to tylko mam siostrzenicę 2.5 letnią a tak to nie ma dzieciów wkoło bo moje koleżanki to maja dzieci w wieku 12-16 lat :-D:-D:-D
Moja siostra ma latka, siostrzenica ma 1,5roczką córeczkę i raz w tyg spotykam się z koleżanką z którą rodziłam, ale brak mi takiej grupki dzieciaczków :)
Wiosna się zrobi i Was nawiedzimy- oczywiście jak busy do Was jakieś dojeżdżają :D no i nas będziecie chcieli :)

Najważniejsze by dziecko nie spało do 2h po uderzeniu w główkę.

Dziewczyny maluchy teraz pewnie będą nabijać guzy i najlepsze na takiego guza jest posmarowanie zwykłą od zimnego często się krwiaki robią.

Ja używam płynu tego co my do butelek i jego naczyń, ale ma osobną gąbeczkę, choć teraz coraz częściej wkładam do zmywarki.

Powiem Wam, ze uwielbiam teraz spędzać czas z moim synkiem :) włączamy muzyczkę i siedzimy na macie bawiąc się- tańcząc ogólnie na wygłupach :D ten jego śmiech :)

Aylin srodki przeciwbolowe mozna podawac 4 razy na dobe czyli mniej wiecej co 6 godzin, wiec naprzemiennie minimalnie co godziny, najlepiej podawac nie czesciej niz co 4 ale naprzemiennie raz nurofen a raz paracetamol np

Sunshine wspolczuje kolezance ... ja bym wytelepala takiego :| a Twoja cora widocznie poki co Zosia Samosia :p

Alijenka szkoda ze to jeszcze na nieswiadomosci :p

Aga tez lubimy tanczyc ale powyglupiac sie z nim ciezko bo leci wszedzie byleby wstac ... chcialam dzisiaj ksiazke poczytac to sie tylkiem obrocil i poszedl :D i posmarowanie zwykla co ?? :) chyba ucielo

Kasia.natka wszystko dobrze ?

Muńka oby Gabrysi przeszlo marudzenie, ja myje od jakiegos czasu ludwikiem tym co ma napisane na opakowaniu antybakteryjny

Zaza sprostowalam :p

Maćku moj dzisiaj na opak drugi raz w tygodniu zasnac nie moze sam ... :|:|:| ale gratuluje Zosia sie uczy :D no to jak jeszcze chusteczki na promocji to pochwal sie jakie piwko kupilas :p jakiego paulanera ?? :p

Rysica oby szybko wyszly :)

Ostatnia edycja:
MsMickey gratulujemy Gosi pierwszego ząbka ;-)
Iwon nic się nie martw moja A. tez jeszcze jest szczerbolkiem.

Sunshine w kwietniu jak byłam w ciąży trafiłam do szpitala i była tam taka dziewczyna której mówili że ciąża jej obumarła. Na drugi dzień miała mieć robiony zabieg wyłyżeczkowania ale tak jest że 2 lekarzy musi diagnozę potwierdzić. I na ten drugi dzień przez zabiegiem miała robione usg i okazało się że serduszko bije. Po prostu ciąża okazała się młodsza aniżeli z usg. Do dziś jesteśmy fumfelkami a w grudniu urodziła zdrowego syneczka :-)

Muńka ja tez butelki myję w zwykłym płynie do naczyń i dodatkowo tak co 2 dzień wyparzam
Kciuki prosze trzymac do jutra ;-) jutro będę wszystko wiedziała.

reklama
macku- a no tak z buta :-D to sie oplacalo :tak:
Kasienka- nie ma co zazdroscic nie zawsze tak jest :sorry2:

Dziewczyny juz pojechalay jedna z corcia nie dala rady przyjechac :-( A ta moja zolza jak ma gosci to taka niemiala sie robi i tylko do mamusi :sorry2: obserwowala Adasia jak sie bawi i tyle jak zaczal piszczec to ona tez. A teraz sama szaleje i gada do siebie no co za dziecko :confused2:

Współczuję tej koleżance. Chociaż nie słyszałam o tym, że na wierzchu wszystko jest ... jeśli drugi lekarz mówi, że dobrze to ja bym jeszcze poszła do jednego. A do tamtego wysłać meża/kogoś na pogadankę ;)

U mnie Gocha odwaliła to samo - gdy dziewczyny były to najpierw wolała u mamusi na rączkach, potem dopiero jakaś zabawa. A po wyjściu gości nadrabiała: szaleństwo na materacu, zabawki, śmiechy, gadanie ... musiała odreagować pewnie. No i muszą się spotykać częściej najwyraźniej: hallo dziewczyny reakcja jest na to potrzebna :)

Obserwuj. Ale nic nie powinno być. Jeszcze niejeden upadek;)

Muńka ja myję w normalnym Lui ;) nigdy nie miałam specjalnego. Gdy G piła tylko wodę to w ogóle płynem myłam raz na jakiś czas tylko płukałam często.

Rysica wiesz, że nie zwróciłam uwagi czy słonie czy co. Spojrzę później bo są w pokoju ze śpiącą Gochą. Ale są superaśne bawełenka mięciutka :)
Mam tu tesco niedaleczko tylko przy alejach jeroz nie ma jak dojść z wózkiem bo chodnika brak a zresztą przy ruchliwej ulicy nie będę z G chodzić i smrodu wąchać. Smyk megastore też niedaleczko i ten sam problem.
A wieczorem mi się nie chce zbytnio...

Pe dziś się udał. Chciałam skoczyć do Almy obok a on, "daj spokój, jutro sobie z Gosią skoczysz..." aż mnie zatkało. Z żalu nad głupotą oczywiście;) taki lajcik z tego zdania jego aż zionie...

Ciekawa jestem dzisiejszej nocy. Już po zębie, Gosia dostała tylko mm bez kaszki. Zobaczymy, no chyba nie powinna budzić sięz płaczem... liczę na to.Na razie śpi ładnie.

Muńka na co idziemy do kina w przyszłą środę??? Tak na 21 najbardziej by mi pasowało;)

Dziś byłyśmy na tym panelu, tzn pobranie krwi po prostu. Za 10 dni wyniki.
Oczywiście godzina na ip, dziecko kaszlące niedaleko...

Do góry