reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

ehhhh leb mnie tak boli ze az wymiotowalam... jak zaczelo wieczorem tak cala noc bolalo... tabletke wzielam rano ale tylko przygasilo ale nie przestalo calkowicie bolec... a w ciazy bylo tak pieknie bolalo raz a pomogl paracetamol ...

do tego ten maly Grzyb postanowil o 4 wstac i nie chcial zasnac ... oczy jak 5 zł noc ciemna a ten patrzy jakby conajmniej wszystko widzial... jak go wzielam na rece bo sie juz wkurzylam chcialam go ukolysac ... to ten mlody zaczal sie smiac w glos... ale chyba po godzinie w koncu zasnal i co... wstal 6:23 ... wyslalam meza coby ponosil ale kazde wlozenie do lozeczka konczylo sie rykiem wiec dostal butle i spal ale tylko do 8 i zawodzenie bo mamy nie ma .... poszlam tam z kocem i poduszka i co zawodzenie bo mama sie z nim nie bawi ... nieczule dziecko ...
a teraz wariuje i jak raczkowal, tak szybko chcial gdzies dojsc ze sie przewrocil :D

Rysica musialam kupic bo juz nie mamy bodziakow ... a my tylko w bodziakach :p

Mlodak sto lat dla Szymusia .... ahhhh za miesiac i nas to czeka :p:p

Muńka mi sie wydaje ze takie male jeszcze nie rozumie stad tak sie zachowuja :) ale lepiej zeby sie dziec nie bal niz bal wszystkiego :p super ze wyjazd sie udal

Pamka wspolczuje nocki, ja uciekam od meza do salonu bo on chrapie tak ze kaszlec nie musi a i tak zasnac nie moge :p, mam nadzieje ze w pracy sie ulozy wszystko

Iwon kazdy dziec jest inny :) jeszcze Cie zaskoczy :D jak zacznie mowic majac roczek :p

MsMickey &&&&&&& na taxi mnie nie stac chyba ze maz mnie wozi :p:p 13 zł za 3 pajace to przeciez jak za darmo...

Alijenka z czasem oduczy sie przybijac gwozdzia :p zazdroszcze spania

Kasia.natka kleiki raczej nie bo cukru nie maja

Aylin takich nie widzialam ale moj to duzy chop wiec nie powinno spadac,

a wlasnie wiecie ze w bodziakach sa innaczej wyprofilowne kolnierzyki dla dziewczynek a inaczej dla chlopcow ?? ja zauwazylam to wczo`ra bo kupilam tez takie zolto szare dla dziewczynek i chlopcy maa bardziej zabudowane a dziewczynki mniej ...

reklama
Kasienka ja też nie zauważyłam różnicy w bodziakach :sorry2: współczuję bólu głowy ale ja też jak tak mam że zaczyna mnie boleć wieczorem to lepiej wziąć tabletkę bo rano może być jeszcze gorzej :tak:

Uhh dziewczyny wrocilam do zywych. Na razie na pozyczonym lapku, ale juz niedlugo bede miec swoj. Tamten padl i juz sie nie podniosl. Jaka to byla meka bez internetu, bez bb.

Z nowosci: mlody raczkuje (zasuwa wszedzie i wszedzie wtyka paluszki), siada samodzielnie bez najmniejszego problemu i staje przy czym tylko moze. Oczy trzeba miec dookola glowy... Poza tym daje o sobie znac charakterek :sorry2: (na pewno po tatusiu ;-)). Na wszelkie formy "zniewolenia" (ubieranie, przewijanie, zabieranie zabawki) reaguje wrzaskiem. Ale nie daje sie, niech wie, ze mamusia wie najlepiej co dobre ;)

Zeby mamy juz 3 - dwie dolne jedynki, i gorna dwojke (ida nastepne) i juz nauczyl sie nimi zgrzytac. Aghrrr jak sobie przypomne ten dzwiek to az mnie ciary przechodza.

Co do jedzonka - z checia je papki, natomiast obiadki z grudkami raczej niechetnie. Po kilku lyzeczkach sie buntuje. Nie zmuszam go za bardzo, oferuje kilka lyzeczek, a jak nie chce to zabieram - daje mu kawalki warzyw, owocow i chrupki w miedzyczasie.

No i niestety jestesmy chorzy. Tata przyniosl jakies chorobsko i zarazil mnie i Tomka :/ Dzisiaj do lekarza.

Wybaczcie, ze tylko o sobie, ale jeszcze nie nadrobilam. Pewnie zajmie mi troche zanim sie wkrece ;) Buziole dla Was i milego dnia.

Kasia.natka moj bol glowy to migrena :( wczoraj mialam nadzieje ze wlasnie w nocy przestanie ale zludnie ... moglam wziac wczoraj bo jak zabijam w powijakach bol to zniknie, a dzisiaj to po ptokach bo kolejne dwa - piecu dni mnie bolu czeka ... juz taka glupia na przyszlosc nie bede ze moze to zwykly bol

na gorze chlopiece body na dole dziewczece
DSCF4005.jpg

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
U nas nocka znowu super :-) Zaraz lecę do Rossmana e drugi koniec miasta, coby 2,60 zaoszczędzić ;-)
A za 8 godzin i 40 minut Szymek skończy 8 miechów!!!!! Ale ten czas mi zleciał. Te 8 miesięcy temu o tej porze leżałam pod ktg i skurcze miałam konkretne, a najlepsze, że ich nie czułam. Tylko sprzęt na to wskazywał. Bałam się jak cholera, że zacznę rodzić w nocy, a cc na rano zaplanowana była.

Sto lat! :tak:

Kasienka współczuję bólu głowy :-(
A w bodziakach to nie zawsze jest taka różnica. Widocznie ten producent nie chciał, żeby chłopcom włosy z klaty wystawały ;-)

Hej,

Oczy mam na zapałkach, Leni dzisiaj spała lepiej, bo na noc dostała nurofen i zbiliśmy gorączkę do 37, ale i tak się wierciła strasznie, a ja co chwilę się budziłam, eh.. Nie chce pić, nie chce jeść, a jak mnie widzi z czymkolwiek w ręce to krzyczy, więc możecie sobie wyobrazić jak kończą się próby podawania leków lub odciągnięcia katarku :confused:

Tyle na już, bo nie mam siły..:-(

Dziewczyny a ma któraś z Was podróbkę garnuszka fishera?? bo się zastanawiam czy kupować oryginał czy wystarczy ta podróbka

Niezapominajka witaj
:-D i gratuluję postępów Tomka, a choróbsko niech szybko ucieka :-D

claudette też to przeżywałam także współczuję :-:)szok:

Kasieńka ten podkrój inny wynika pewnie z tego z jakiego modełka akurat kroili.

Alijenka nie mamy jeszcze garnuszka ale oglądałam przed świętami i wydaje mi się,że te fp mówią po polsku a te drugie tylko mają jakieś melodyjki i chyba porusza się po podłodze.

claudette współczuję niedawno też przez to przechodziłam :( skończyło się na zastrzykach i boję się bo właśnie wydaje mi się,że Antoś chyba znowu dostaje katarek wrrrrrrrrrrrrr

o jezu padam :/ znowu późno się położyłam a Monika od 5 z kawałkiem płakała - dałam jej nurofen, ale zanim zaczął działać 3 razy jej musiałam posmarować dziąsełka, jak już nurofen zaczął działać, to już miała oczy jak 5 złotych i spać nie chciała... Dzisiaj jej mąż da w nocy nurofen jak się będzie kładł, ma powiedziane, że jak jej nie da bo zapomni to sam do niej wstaje :p

reklama
mOJA nuna jak nic ząbkuje. Podanie nurofenu o 5 rano pomogło na tyle ze bawi się podobno radośnie....
A nie smęci. Szkoda tylko że w nocy nie śpi.... Ja mam oczy na zapałkach. Masakra

Do góry