reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poród w Żeromskim

Dziewczynki drogie, temat kosmetyków dla maluchów mnie spędzał przez jakiś czas sen z powiek bo tyle się naczytałam o uczuleniach, brrr. Ostatecznie zdecydowałam się, na mydło w płynie Biały Jeleń (w rodzinie odżyły wspomnienia) i proszki do prania też tej firmy. Do mycia główki kupiłam szampon Hipp i oliwkę też mam Hippa. Podobno z tym szamponem to nie przesada bo pozwala uniknąć ciemieniuchy - zobaczymy. Dostałam też krem Penaten od koleżanki, bo dla jej synka był najlepszy.
Z tego co wiem pierwsze kosmetyki naszych dzieci to będzie seria NIVEA, bo takiej używają w Ż. No zobaczymy, mam nadzieję, że dzieciaki nie reagują alergicznie na zmianę kosmetyków.
A co do wyprawki - moja torba też już gotowa, chociaż cały czas mam wrażenie, że i tak czegoś mi zabraknie. Ja do waszych list dorzuciłam jeszcze wygodną poduszkę dla siebie i smoczek dla małej - bo mimo, że zamierzam karmić piersią, to bardziej doświadczone koleżanki mówią, że lepiej mieć jednak na wszelki wypadek jakby maluch chciał koniecznie popłakać bez większego powodu :)

reklama
A i waciki do przecierania dziecku buźki mogą się przydać :) Położna, z którą rozmawiałam mówiła też o pieluchach tetrowych minimum czterech, ja biorę 8 ;)

jeśli chodzi o smoczek to w szpitalu jest zbędny...jeśli chcesz karmić piersią to przez pierwsze doby przystawiasz malucha praktycznie cały czas do piersi bo inaczej nie pobudzisz laktacji...w nocy co 3 h musisz budzic dziecko zeby je przebrac i nakarmic w dzien tez..a w zasadzie wiekszosc dzieci wisi caly czas na cycku. Dzieki temu ja np nie mam problemow z mlekiem...mam dokladnie tyle ile trzeba zeby Mała się najadła.

Mi te próbki poprostu nie są dane, czekałam ponad miesiąc i napisałam im @, że nie otrzymałam próbek itp. Napisali, że przepraszają bla bla bla... i powtórka z rozrywki :no:

Właśnie zakupiłam te bella mamy 5 paczek z myślą że nie zaszkodzi mieć wiecej i cześciej zmieniać ...
CO do płynu też używam ziaji i nie wiedziałam czy po porodzie też ja wziąć bo część dziewczyn pisało, że zaleca się białego jelenia... Jednym słowem : Oczekująca idę w Twoje ślady :-)

Zaraz po porodzie przyszła Pani i powiedziała żeby broń boże nie zmieniać środka którego się uzywało bo może poprostu uczulić albo coś no a jednak przy nacinaniu jest tam rana a poza tym bardzo łatwo o infekcje to po co jeszcze narazac sie zmieniajac srodek do pielegnacji. a co do pieluch dla mam:D to ja w domu jeszcze przez kilka dni uzywalam ich szczegolnie w nocy bo w dzien uzywam juz normalnych podpasek

Oczekująca no to pogratulowac pokarmu:)
Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie. Bardzo mi zależy na tym, żeby karmić dziecko piersią. a nie MM.

Moim marzeniem jest karmić Małą piersią jak najdłużej. Niestety w mojej rodzinie to marnie wychodziło. Dlatego zdecydowałam się na poród w Ż, bo tam panuje "terror laktacyjny" i może mnie się uda :D

reklama
Do góry