reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród w Żeromskim

Moja córka ma straszne problemy ze skórą jest strasznie suchutka bo miała mało wód w brzuszku...i położna zaleciła kąpiele w krochmalu a później oliwkować maleństwo, i kąpię tak już tydzień i widzę dużą poprawę, ale jeśli dziecko urodzi się ze zdrową skórą nie wysuszoną to ja proponuję płyn do kąpieli 3 w 1 J&J...nie ma co od razu używać płynów typu oilatum bo one są dla dzieci z problemami skórnymi

reklama
Znaczna część dzieci - nie wiem czemu ma uczulenie na J&J i podobno równie dobre a mniej uczulające są płyny Hipp...

Dziewczyny otwarłam dziś oczy i pierwsze o czym pomyślałam to żurek :) Jakiego sobie smaka narobiłam na ten żurek,że zaraz popędze do sklepu albo kwaśniceeee z zeberkami. To chyba pierwsza taka moja zachcianka w okresie ciąży . Lepeij późno niż wcale :-D

Wesolutka - wchodze na forum i tylko patrze czy już są opowieści porodowe od Ciebie :)
Hmm... aninek - czy Twoja mała kruszynka postanowiła wyjść ??

Znaczna część dzieci - nie wiem czemu ma uczulenie na J&J i podobno równie dobre a mniej uczulające są płyny Hipp...

Też dużo słyszałam o tym, że J&J uczulają. Kupiłam trochę z Linomagu i trochę z Hipp a J&J mam próbki.

Dziewczyny otwarłam dziś oczy i pierwsze o czym pomyślałam to żurek :) Jakiego sobie smaka narobiłam na ten żurek,że zaraz popędze do sklepu albo kwaśniceeee z zeberkami. To chyba pierwsza taka moja zachcianka w okresie ciąży . Lepeij późno niż wcale :-D

To teraz mnie narobiłaś smaka na żurek!!! Mąż znowu będzie zły, bo nie lubi (nie wie co dobre) :D

Wczoraj byliśmy przypadkiem w Realu i oczywiście musiałam przejść przez dział dzidziusiowy :) Kupiłam sobie paczkę Pampersów i taki mały zestaw Huggies (23 pieluszki, chusteczki i bawełniane ręczniczki)...Mój tylko mruczal pod nosem, że kto to widział tak wcześnie pieluchy kupować, odwrócił się a za nim stała para z nieco mniejszym brzuszkiem jak mój i mieli cały wózek pieluch :D :D I już nie mruczał :D

Też dużo słyszałam o tym, że J&J uczulają. Kupiłam trochę z Linomagu i trochę z Hipp a J&J mam próbki.
Mój tylko mruczal pod nosem, że kto to widział tak wcześnie pieluchy kupować, odwrócił się a za nim stała para z nieco mniejszym brzuszkiem jak mój i mieli cały wózek pieluch :D :D I już nie mruczał :D

Ja zamówiłam sobie próbki J&J, ale coś dotrzeć do mnie nie mogą...

Mój mężulek też ostatnio mruczy coraz bardziej :p:p zwłaszcza jak wchodzi na swoje konto a tam tylko przelewy na Alllegro :-D:-D ale powoli oswaja się z myślą, że lepiej już nie będzie:-)

Do mnie próbki szły chyba 2 miesiące :/ Już myślałam, że nie dojdą.

A co do konta. W drugim miesiącu ciąży założyłam "fundusz dzidziusiowy" :D Mąż był zobligowany przelewać na fundusz określoną kwotę. Pieniążki leżą na moim koncie i się biedak nie denerwuje ile i na co schodzi :D :D W przeciwnym wypadku by już zawału dostał :D :D :D

próbki idą równo 30 dni:) też zamówiłam i moja córka nie jest uczulona...

podkłady używałam Bella mamma czy jakoś tak a do okolic intymnych używam od zawsze płynu do higieny z ziaji i kazali używać tego samego no i dodatkowa 2 razy dziennie podmywałam się tantum rosa

próbki idą równo 30 dni:) też zamówiłam i moja córka nie jest uczulona...

podkłady używałam Bella mamma czy jakoś tak a do okolic intymnych używam od zawsze płynu do higieny z ziaji i kazali używać tego samego no i dodatkowa 2 razy dziennie podmywałam się tantum rosa

Mi te próbki poprostu nie są dane, czekałam ponad miesiąc i napisałam im @, że nie otrzymałam próbek itp. Napisali, że przepraszają bla bla bla... i powtórka z rozrywki :no:

Właśnie zakupiłam te bella mamy 5 paczek z myślą że nie zaszkodzi mieć wiecej i cześciej zmieniać ...
CO do płynu też używam ziaji i nie wiedziałam czy po porodzie też ja wziąć bo część dziewczyn pisało, że zaleca się białego jelenia... Jednym słowem : Oczekująca idę w Twoje ślady :-)

reklama
Nie wiem czy komuś się to przyda, bo dla mnie to już będzie chyba za późno, wklejam link do darmowego badania USG 4D:
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1677996,1,bezplatne-usg-i-usg-4d,index.html
Moja znajoma skorzystała z tego w zeszłym roku i była zadowolona :D

Do góry