reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć i dzięki za powitania;p :)) Ja również trzymam kciuki za wszystkie które testują teraz i te które dopiero będą..:) Ja postanowiłam że już nigdy nie będę testowała przed miesiączką bo już dwa razy widziałam dwie wyraźne kreseczki(nie omamy wzrokowe)..a z miesiączką i tak wszystko się skończyło.. chyba wolę nie wiedzieć czy to test mnie oszukał czy jednak coś było..Ale mówie jedno a po inseminacji i tak pewnie zrobię tak jak zawsze;p.. Trzymajcie się cieplutko i nie traćcie nadziei..:) Ja to już nawet na tapetę ustawiłam sobie napis"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą ".. Nie wiem jak innym ale mi idealnie to pasuje i jakoś przypomina żeby wziąć się w garść kiedy zaczynam wariować..:)

reklama
Cześć dziewczynki :-)
Mój M rano: masz okres?
Ja: Jeszcze nie...
M: To jesteś w ciązy, czuję to:-D
Ja: Dziś na pewno nie będę mieć bo nic nie czuję i temp jest bez zmian ale mam kocioł po ivf więc nie nakręcaj się wariacie
M: No to w maju lecimy na Majorkę albo na którąś z greckich wysp, bo tylko Europa wchodzi w grę:-)

No poprosto oszalał:-D
W sumie kwota zbliza się do zamierzonego pułapu, chyba się umówię na połowę kwietnia do kliniki. Całości jeszcze nie mam i jak się prowadzi własną działalność zawsze może wyskoczyć jakiś spory koszt lub zastój no ale decyzja podjęta, choć mój M tego nie przyjmuje do wiadomości, więc czekam na @ bo tak nalega M.

Smerfeta bidulko to przeżyłaś swoje, w sumie utrata jajowodu lepsza od jajnika:zawstydzona/y: ale i tak pewnie masz dość.dobrze że to było laparoskopowo, ja miałam normalne cięcie i dłużej dochodziłam do siebie
kiedy wychodzisz do domu? wiesz już coś więcej o ciąży? To teraz będziesz mieć przerwę w staraniach?

Smerfeta przykro mi. Naprawdę nie myślałam, że aż tak to się skończy. Trzymaj się i dużo wypoczywać. Powodzenia w dalszych staraniach.

GizaS trzymam kciuki by było tak jak M mówi. :-)

Hope, ja robiłam jakiś płytkowy z apteki, chyba Pink Test Eco. Taki tylko mieli, więc nie wybrzydzałam :-D
Co do tego braku okresu i objawów ciążowych to przypomniała mi się jedna sytuacja :-) Mój mąż upierał się, że jestem w ciąży i koniec, on to wie, bo to widzi. Pytam: jak to widzisz??? On na to, że nic mi nie powie, bo się wstydzi :baffled: W końcu wydusiłam z niego o co chodzi. Nie wiem jak, nie wiem kiedy, ale zauważył, że mam obrzmiałe, ciemniejsze wargi sromowe. Pożałowałam, że zapytałam:zawstydzona/y:

ja się puregonuję.dziś 4 zastrzyk...brzuch znów wywalony...obrzęki...ale cóż trzeba wytrzymać...
jajniki bolą jak ruska mać...
w czwartek podglądanie...
Ewis...ile kosztuje owitrelle w Antrum?

trzymam kciuki mocno..bo coś to nadziejowo u Ciebie wygląda:)

chcę tej UIU ale juz nie mam nadziei:(
nie wiem co sie ze mną dzieje...

Smerfeta...przykro mi...zbieraj sie kobitko....

MIA..witaj:)

Dagna :*

Blue w takim bardz razie juz zaczynam zaciska &&&&& za piekne wartosciowe pecherzyki :-):-):-) u mnie Ovitrelle 150-160zl masakra....a nie lepiej choragon albo pregnyl zawsze taniej a dzialanie to samo tyle,ze to domiesniowy zastrzyk :-p moze mnie boli a ile w kieszeni. Pregnyl ref 8zl a choragon i pregnyl nie ref cos kolo 35zl :-)

ja żadnych leków nie dostaję na refundację.nie wiem czemu..moze dlatego że z prywatnego gabinetu:eek::confused:
clo tez miałam pełnopłatne wczesniej...

zapytam o pregnyl.dla mnie to bez różnicy czy domięśniowy czy podskórny.jestem pigułą..każdy jestem w stanie sobie sama zrobić..nawet dożylny.

Bule to zapytaj o ten pregnyl albo choragon to sa zamiennik. Jak jednego nie ma w hurtowni to drugi jest. Ja dostaje je tylko w aptece akademickiej :-) Zawsze 130zl w kieszeni, tylko ze ovitrelle ma chyba wiecej jednostek i jak prof mi przepisuje ovitrelle a mowie,ze wole pregnyl lub choragon bo tanszy to przepisuje mi dwie ampulki po 5000j. Zalezy ile bedzie pecherzykow bo jak wiecej niz dwa to lepiej wieksza dawka. Ja jak mialam ostatnio 3duze i 2 miejsze to wzielam 2x5000j :-) ale to tak czy siak taniej niz ovitrella....

reklama
Do góry