reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

malinka, powodzenia dla Młodej:-)

Kurde, to moje dziecie jest wspaniałe, bezproblemowe, ale ona chodzi coraz później spać i zmianę czasu nie ma tu nic do rzeczy. Wczoraj spała tylko 50 min przed południem bo o 12 poszliśmy ze znajomymi i jej córeczką na kawę, potem pospała w samochodzie z 20 min. O 18 ją wykąpaliśmy i zasnęła na 2 h, potem wstała zjadła i szaleństwo do 23.30:no: Ja już zasnęłam, a M oglądał "Gre o tron" na HBO, a ona się bawiła jego myszką do komputera, jak chciał jej wziąć z kojca to histeria. Schemat jest taki próbuje ją usypiać, nic, zostawiam w łóżeczku to płacz i wspindranie, no to ja bierzemy do kojca wyłączamy tv u się tam bawi czasami nawet po 1,5 h!!!, jak się jej znudzi i my już musimy iść spać, idzie z nami do łóżka, a tam to jest dopiero szaleństwo, wspindranie się po przedniej framudze łóżka, wstawanie, ćwiczenia siadów, śmiechy, wręcz rechot itd, dopiero jak zaczyna trzeć oczka to ją przenosimy do łóżeczka. Może i butla by ją uśpiła ale ona jest i tak grubiutka nie będą ją paść żeby usnęła. Nie liczę, że to się zmieni, ale nich któraś mnie pocieszy, że ktoś ma podobnie:-);-)

Ostatnia edycja:
reklama
karolina, no inna, inna ale jeszcze kilkadziesiąt late temu wszyscy mieli min. 3, mniej kasy, nie mieli fotelików, nawet nie mieli samochodów i dobrze się mieli;-) Mój M mówi, że na 3 dzieci i dwa pasy to już musi kupić volxo xc90;-)

Asia my mamy ten samochód juz 2lata i powiem Ci ze teraz przy 3 fotelikach i przy 175cm małego Rafałka + dwoje rodziców to jest nam ciasno:szok::-D

za 4tyg jedziemy na majówke i juz myślimy co by tu zrobić... koniecznie musimy kupić bagażnik na dach a najlepiej przyczepke małą:-D

a ja właśnie sobie leże na łóżku i ryczę, dokładnie 4 lata temu zapadła decyzja o cesarce, za 19 minut wyjmą mi Majkę z brzucha... ja pierdziele kiedy to minęło???? A z drugiej strony już nie pamiętam życia przed nią, jak to było kiedy jej nie było??

Gosha ucałuj Majeczkę od nas :-D

ja właśnie piję kawkę po pracy, spoko 10h da się wytrzymać, zobaczymy jak dalsze dni, Laura do 17 w przedszkolu zachwycona, zjadła wszystko co jej dali, podobno była mega grzeczna i się super bawiła, a mnie powitała z pieśnią na ustach "stary niedźwiedź..", Ninka mamie zasnęła o 13 i spała do 16:30, więc mama zadowolona, bo nic się z dzieckiem nie umęczyła :tak: no sama jestem zdziwiona, ze tak dobrze poszło :-)

irrison no tak ty dziś pierwszy dzień w pracy, ale aż bije zadowolenie z twojego posta, fajnie że wszystko dobrze. Początki najtrudniejsze, a skoto już teraz tak gladko idzie, to byle tak dalej :)

gosha, sto lat dla córeczki :-)

irisson, szacun, ja nie wyobrażam sobie teraz takich wyjść na 10h z domu. Fajnie, że tak Ci się poukładało.

sempe, dokąd jedziecie? :-D

A my na Mazurach. Moja siostra i tata chorzy, mnie też gardło pobolewa. Mam tylko nadzieję, że Mały się nie rozchoruje. M wrócił wczoraj do Pabianic, boję się, że Kacper nie będzie miał dobrego kontaktu po takiej rozłące.

Ale mnie rozlozylo!!! Z krtania juz lepiej bo moglam dzisiaj jako tako mowic, ale kaszel mnie strasznie meczy. A wieczorem zatkalo mi ucho i zaczelo bolec. Zobaczymy jak bedzie rano, ale cos czuje ze wysle M z samego rana po antybiotyk, bo na razie boli coraz bardziej. Dobrze ze Tymek sie trzyma. Kurcze w taka noc przydalaby sie butla. Poszla bym spac do drugiego pokoju, zregenerowala sily. Mam nadzieje ze Tymek nie bedzie sie budzil w nocy n razy.

Gosha spelnienia marzen dla Twojej slicznotki!!!

Iriss gratuluje pierwszego dnia w pracy!! I podziwiam Cie, tyle godzin bez dzieci!! Ja bym nie dala rady.

Dobranoc wszystkim. Ide spac

reklama
Do góry