reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Właśnie zważyła mi się śmietana miksując.... masakra.
Jutro znowu będę próbować. Zwalam na to że mam @ i nie wyszło mi ;-)
Ale polazłam sobie z kuchni a mikser miksował aż wymiksował mi masło :confused2:
Dobrze, że chociaż mam biszkopt :laugh2: :laugh2: :laugh2: Mężu zrobił karpatkę i czekoladowca a bratowa męża ma dowieść snickersa oj będzie słodko będzie , kto to zje to nei wiem :-D

Dobrej nocy ALL.

reklama
Dzien dobry !!
poranna kawka pysznie mi dzis smakuje :-D
Ja za troche szykuje sie w miasto jade z mloda kupic jej sandaly bo goraco a ona w adidasach musi chodzic..
Mlodego zostawie z m w domu bo dzis ma wolne wiec pojedziemy we dwie :tak:

eZOJA ale slodko u was :-) mniam...uwielbiam karpatke :tak: snickers tez brzmi ciekawie nie jadlam nigdy ale to chyba takie troche podobne do 3 bita ? z ta masa taka toffi z puszki?..

Milego dnia dziewczynki !!:happy:

Cześć

Hmm... wiecie co ... miałam jeden dzień tylko @ i to plamienie- zaczynam się bać :baffled:
OK kolejne podejście do bitej śmietany robię dziś ;-)
madziarena hej hej
owca a nie wiem, nie robiłam nigdy, to bratowa męża robi go. Ale tak ma masę jak toffi.

Witam

ezoja- to ładnie dałaś z tą śmietaną:laugh2:ja zawsze pilnuje, a i tak czasem nie wychodzi.

apropo ciacho czy ty coś dodajesz do bitej śmietany w sensie żelatynę, albo np snieżki, fix? tak czytałam twój przepis i nigdzie nie podałaś. Ja już próbowałam z fixami- nie wyszło, z żelatyną na ogół wychodzi, ale bita robi się wtedy płynniejsza, nie jest taka gęsta i sama nie wiem jak to robić by dobrze było.

ezoja - 100 lat dla Michalinki

mycha- szkoda , że m stracił pracę, kurcze co teraz się dzieje, wszędzie słyszę, że ktoś pracę stracił, albo że szuka i nic nie ma, masakra. Powodzenia na rozmowie, trzymam kciuki. Może m na jakieś wakacyjne zbiory za granicę załapałby się?

aniołek- zdrowia dla mamy i dużo siły dla Was obu.

Mój m młodego bierze do galerii, za butami ma popatrzeć,może jakieś adidasy kupić. Ja w tym czasie posprzątam i ukąpie się. Pranie puściłam, ładna pogoda to poschnie szybko.

Miłej soboty

Ostatnia edycja:
Witam
My też nie dawno wróciliśmy z miasta, małe zakupy na weekend, m jutro na służbę idzie. Kupiłam truskawki i zrobię placka z galaretką i truskawkami. Po 8zł/kg u nas a jak w GW???
No i też sandały na koturnie sobie kupiłam bo cieplo mi w półbutach.
Wypije kawkę i idę za obiadek się brać i biszkopt piec.
Miłego dnia:-)

witam
my tez po czesciowych zakupach
ezoja no wlasnie ze slodka smietaa trzeba uwazac zeby sie maslo z niej nie zrobilo ale zawsze maslo ma sie swojskie:-D
aneteczka nie podaje nigdzie zagestnikow bo robie z 36% a do niej nie trzeba nic poza cukrem pudrem, do 30% trzeba dodać 'coś" bo sama sie nie nadaje do przelozenia ale to normalne ze jak dodasz plynna zelatyne to zrobi sie bita sietana rzadsza tylko ze zelatyne rozpuszcza sie w bardzo malej ilosci wody ja zazwyczaj daje na 500ml smietany 2 łyzeczki żelatyny i wtedy po jakiejs chwili robi sie sztywniejsza
mozna dodać smietanfixy ale dajesz podwojnie ich bo i naczej doop, sa fajnie kremy dr.oetkera to jest proszek malinowy i robi sie go wlasnie na smietanie 30% i sa rewelacyjne

My wrocilysmy z miasta z dupnym humorem
czy ona zawsze musi mnie wkurzyc??:baffled:
zadne sandaly jej sie nie spodobaly albo byly za szerokie i spadaly wrr...:angry:
jedne wybrala ale taki razacy zielony kolor ze nie kupilam ich bo do niczego nie pasuja takie..
wkurzylam sie i wrocilysmy z niczym...:angry:
Potem pojechalismy z m do sklepu jednego i tam kupilam takie jak miala rok temu tylko w innym kolorze , takie srednie one z wygladu ale wazne ze sa a nie w taki upal adidasy nosic...odrazu dla szymka tez kupilam :tak:
Teraz obiad sie robi , zjemy i na dzialke spadamy :tak:

Ciacho twoje corki tez takie wybredne na zakupach ?..:laugh2:
Megi narobilas smaka na ciacho truskawkowe ;-)

owca a musza do czegos pasować? to jeszcze dzieciaki wiec niech sie nosza kolorowo nawet oczojebiste kolory lato mamy:-D:-D
ja kupie im obojetnie jaki kolory byleby nosily i za rozsadna kase to im maja sie podobac, moja starsza juz nie nosi sandalow w adidasach pomyka cale lato albo w trampach dzieciaki tak maja:confused2:
co do ciuchow to czasem ciezka przeprawa z nimi i tez wychodzimy nieraz z niczym :confused2:

reklama
ciacho a no ja tak mam , ze i mi musze sie podobac haha :-D:-D
to wlasnie byl taki oczojebny kolor hehe...:-D

zjedzony obiadek , spadamy rowerkiem na ogrod :tak:

Do góry