reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
a ja porządki z fotkami robię, wykupiłam 300 do wywołania i teraz nie ma totamto...wybieram, poprawiam i wreszcie będziemy mogli album założyć:-p

i oglądam też wczorajsze fotki z szaleństw na podwórku i kilka perełek udało się zrobić :)

Rozia haha patrz jaka spryciara, wyczuła że o Niej gadamy i panienka musiała pokazać na co ją stać :-) Brawo!!:-)
dobranoc Ewirut :)
Lor jeszcze trochę nogi zaciskaj ;)
aa co do gadania, młody też przekręcał wyrazy różne, teraz już dobrze mówi, ale z logopedą pracujemy, bo np "r" nie mówi jeszcze. Ja "r" zaczęłam mówić dopiero w podstawówce..no ale w tamtych czasach o logopedzie to se mogłam pomarzyć haha

Ostatnia edycja:
Witam wieczorowa pora.
Ewirut,rada ode mnie,odpoczywaj i nie wyglupiaj sie z tym chodzeniem i przyspieszaniem.korzystaj z ostatnich chwil odpoczynku,bo nie wiadomo jak pozniej bedzie.a i na porod duzo sil sie przyda.ja latalam po schodach w szpitalu jak wariatka,a jedyny efekt byl taki,ze mialam zakwasy i brakowalo mi sil na rodzenie,bo zamiast drzemac,to lazilam i lazilam.a bejbi wyjdzie jak bedzie na to gotowy,nie wczesniej.wiem,ze koncowka sie dluzy i ze chcialoby sie miec dzidzie przy sobie jak najszybciej,ale uwierz mi,ze bedziesz miala dosc czasu zeby sie nacieszyc Synkiem.

Rozia,powodzenia z zakupami.mam nadzieje,ze jednak uda ci sie cos znalezc.

Roza,szkoda,ze sie nie dowiedzialas kto sie kryje u ciebie.czekamy do polowkowego w takim razie :-)

ewirut ja miałam przez weekend takie lekkie bóle krzyżowe, w poniedziałek zgłosiłam sie na patologię, bo byłam 9 dni po terminie i na wtorek miałam zaplanowane wywoływanie, a w nocy mi się rozkręciły te bóle i rodziłam sama we wtorek :-) A tez na początku miałam tylko jak leżałam i to trwało tak jak skurcz, ale nie były widoczne na ktg...

Truskaffka no chyba tak :-D:-D:-D

Lori mnie lekarka jak leżałam na patologi ( tez była w ciąży;-)) powiedziała,że to wsyztsko to bzdura,że działa tylko seks, bo wydziela się oksytocyna ;-)

Rozia - z drugiej strony karzą leżeć jeśli jeszcze jest za wczesnie na rodzenie. Niektóre mają całkowity zakaz chodzenia żeby się szyjka nie skracała.

Ale to w sytuacjach, gdy masz problemy... A jak masz wszystko normalnie, nic sie wczesniej nie skraca, to lekarka mówiła,że tylko seks :-)

reklama
Lori - nic z tych rzeczy, ponieważ podjęłam decyzje o drugim dziecku po bardzo wielu latach i miałam już też trochę lat, a boję się latać, więc postanowiłam, że absolutnie nie będę stresować siebie i dziecka. Gdyby mi się coś stało lub maleństwu, miałabym wyrzuty sumienia i nie wiem czy bym się zdecydowała zaryzykować jeszcze raz. Z pracy wtedy też odeszłam, bo nie chciałam niepotrzebnie ryzykować. Zresztą co by mi dało wcześniejsze USG?? Nic bym nie dała rady zmienić.

Do góry