reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przedszkole Warszawa

aga6

Fanka BB :)
Hej!
Wiecie jak to jest z zapisaniem w Warszawie do przedszkola dziecka które nie ma jeszcze 3 lat? Bo przez internet nie mogłam jak była rekrutacja bo nie ten rocznik jeszcze . Urodzone do końca 2016 można bylo... I jak ona jest z marca 2017 to dopiero we wrześniu 2020 może iść? Będzie miała 3,5 roku . A ja do pracy muszę iść wcześniej niż wrzesień2020...

reklama
Rozwiązanie
W sumie to obok ma się otworzyć przedszkole w marcu 2020 a córka akurat skończy 3 lata to może tam się uda ;-)
Syna będę musiała dać do żłobka prywatnego bo mimo że zapisałam go do państwowego to jest na 200miejscu..
Pytanie jeszcze czy przedszkole w takim wieku przysłuży się rozwojowi. Moim zdaniem tak małe dziecko nie powinno realizować programu przedszkolnego, który nie jest dopasowany do potrzeb i możliwości dziecka poniżej 3 rż. Inaczej ma się sytuacja w przypadku grup żłobkowych w przedszkolach czy po prostu żłobków.
Wiadomo że wszędzie ceny nie są takie same. Ja mieszkam w małym miasteczku tylko 25 tys mieszkańców więc zbyt duże nie jest ;)

reklama
U mnie płaci się miesięczne 700 zł z wyżywieniem od godziny 8 do 14 max do 15 można zostawić. Jest też żłobek niedaleko od 6 miesiąca życia dzieci przyjmują i płaci sie 800 zł. Bo ja wiem czy jakaś to gigantyczna suma jak wyboru się zbytnio nie ma? No chyba że w rodzinie to wiadomo że za darmo. Ja i tak nie posyłam jak narazie córki, nie mam takiej potrzeby skoro o tak siedzę w mieszkaniu
Wow to mega mało. Mieszkasz chyba w mniejszej miejscowości co? Bo u mnie to z wyżywieniem poniżej tysiaka nie będzie

W sumie to obok ma się otworzyć przedszkole w marcu 2020 a córka akurat skończy 3 lata to może tam się uda ;-)
Syna będę musiała dać do żłobka prywatnego bo mimo że zapisałam go do państwowego to jest na 200miejscu..

Rozwiązanie
Do góry