reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

A oczywiście ,że użyłam . Bo ja to ja. I jak mnie ktoś już wkur** na maxa (a powstrzymuje się) to nie ma zmiłuj.

Czasem powiedziałam , odwracałam głowę i szłam dalej. Nieraz w ostrą dyskusje wchodziłam, tak ,że pięści zaciskałam (więc reakcje możesz sobie wyobrazić).

Jednej nie zapomnę :
" Jezu, po co Wam jedynak , krzywdzie go , Postarajcie się o rodzeństwo " - znajoma z osiedla
" " Postaraj się nie otwierać mordy, kiedy Cię o to nie prosiłam albo nie zostałaś o to proszona" - to już ja odpowiedziałam.

Suka dobrze wiedziała ,że długo się staramy (ponad 7 lat) bo na placyku przewijał się temat. Także ten ...
Nie no, takich co wiedząc o sytuacji mówią takie rzeczy to już w ogóle nie rozumiem. Jak można byc tak bezczelnym...

reklama
Dziewczyny czy ze mną coś nie tak.
Ostatnio mówię do mojego Kurcze okres mam aż tak nie boli .był dyskomfort .
A jak mam ten latrezol plus na poprawę edometrium i duphaston. To mnie okres pokonał. Czuje się okropnie

Męża brat to powiedział
W domu mu powiedziałam trzeba było się odezwać. Powiedziałam masz zacofanego brata.
Mój teść jest spoko.
Wszyscy kiedy dziecko
Odpowiadam że nam jest nie potrzebne do szczęścia a prawda jest inna .
Mamy dom
Fajne pracę
Na nic nie narzekamy a dziecko jest dla nas nie osiągalne.

Futrzaku, masz już wyniki ? :)
Mam. Beta 0,1 ...
W sumie dobrze, że na listopadowe się nie załapię, bo moich dwóch synów urodziło się tego samego dnia, 14.11 w odstępie 8 lat 🤭🤭 trzeciego w tej samej dacie chyba bym nie ogarnęła 😂😂
Ale zauważyłam, że internety mi ryją banię. Tyle objawów sobie nawkręcać - mistrzostwo! A testy nie były felerne 🤦🤭

Męża brat to powiedział
W domu mu powiedziałam trzeba było się odezwać. Powiedziałam masz zacofanego brata.
Mój teść jest spoko.
Wszyscy kiedy dziecko
Odpowiadam że nam jest nie potrzebne do szczęścia a prawda jest inna .
Mamy dom
Fajne pracę
Na nic nie narzekamy a dziecko jest dla nas nie osiągalne.
A wy nie macie dzieci ? Bo ostatnio byłaś chyba z synem w szpitalu.czy coś mi się pomieszało i pomyliłam z kimś innym 😅

Hej Dziewczyny,

Poproszę o zapisanie na 24.03. @penguinlicious

W lutym już się nie odzywałam,bo test negatywny,ale odberaliśmy też wyniki męża i chyba musiałam przejść to sama i przepracować. Przepraszam! 😢

Co do badań, w listopadzie badaliśmy i wtedy:
Objętość 1,4ml
Lepkość: prawidłowa
Agregacja: brak
Koncentracja plemników: 13,84
Całkowita liczba plemników: 19,38
Ruch postępowy: 20,45
Ruch całkowity: 27,27%
Brak ruchu: 72,73%
Plemniki żywe: 67%
Morfologia: 3%

Teraz powtórzyliśmy badania:
Objętość 3,4ml
Lepkość: WZMOŻONA
Agregacja: brak
Koncentracja plemników: 99,68
Całkowita liczba plemników: 338,91
Ruch postępowy: 31,86%
Ruch całkowity: 36,76%
Brak ruchu: 63,24%
Plemniki żywe: 83%
Morfologia: 0%

Plemniki prawidłowe (%): 0,00
Plemniki nieprawidłowe (%): 100,00
Indeks teratozoospermii: 1,63
Wady główki (%): 99 %
Wady wstawki (%): 44%
Wady witki (%): 19%
Krople cytoplazmatyczne (%): 1%

Jak widzicie ilość i koncentracja poszły w górę, to samo z ruchem, a morfologia 0%. Zrobiliśmy też HBA i wyszło 57%, więc również obniżone. Stres oksydacyjny nie wyszedł, a także ujemne MAR IgG i MAR IgA, więc chyba te hormony mieszają.

Mąż wykonał też badania:
FSH: 2,76; LH: 1,42; Estradiol: <11; Prolaktyna: 7,36; Testosteron 301,46; SHBG: 17,67; Testosteron wolny 18,5.

@LadyCaro byłaby wdzięczna za info jakie leki zlecił androlog. U nas konsultacja będzie w połowie marca i pewnie skończy się na Clostilbegyt,bo już ostatnio o tym wspominał.

Nie będę ukrywać,że ta morfologia mnie dobiła,a muszę trzymać fason przed mężem,bo widzę jak go to zasmuciło, bo bierze suplementy, zdrowo się odżywia i trenuje regularnie, a tu taki wynik.

Przepraszam jeszcze raz,ale potrzebowałam to napisać tutaj i z siebie wyrzucić.

reklama
Do góry