reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

Byłam dziś u endokrynologa. Co to była za wizyta. Bałam się w ogóle oddychać. 🫣 Od tygodnia mam wprowadzony Euthyrox 25 przez ginekologa z kliniki. Endokrynolog na dzień dobry mnie zjebał, że ginekolodzy nie potrafią leczyć tarczycy i że mogę sobie te ich wszystkie bzdurne suplementy z jodem wyrzucić. Dał mi Letrox 75 i jod na receptę. A w zeszłym tygodniu wysłałam męża do apteki po Puerię Uno, bo mi się skończyła, a w międzyczasie sama do niej dotarłam i zapomniałam mu o tym powiedzieć, więc mam dwie paczki Puerii. 🫣

Jakie bierzecie suplementy bez jodu, ale żeby kwas foliowy był metylowany?
Jeśli się nie mylę aliness jest bez jodu- prenacare i zawiera wyłącznie metylowane formy folianow i b12

reklama
Jak tam się dziś czujecie? Czy ktoś ma jakieś wizyty? ☺️

Ja dzisiaj słabo - jestem już w domu i znowu mocniejsze mdłości. Stwierdzam że to faktycznie kwestia tego że w domu nie siedzę, nie leżę. A na działce większość dnia odpoczywałam bo dziadkowie latali za małą, moja babcia obiadek robiła.. i dlatego też samopoczucie było lepsze 🙈

Zapisałam się do mojego lekarza na 16 w czwartek w razie gdybym dzwoniła rano i okazało się że jednak nie ma tej wolnej godziny dla mnie na NFZ 🙈

@kami1094 na kreskach widziałam że pisałaś o detektorze tętna, ale nie chciałam się wpitalac w wasz wątek wypowiedzią 🙈 ja miałam w poprzedniej ciąży po tym jak w pierwszej miałam poronienie zatrzymane. Nauczyłam się jak serduszko rozróżnić od pępowiny i dopóki nie czułam ruchów to codziennie korzystałam z niego 🙈🙈 pomogło mi to przetrwać od wizyty do wizyty która i tak miałam co 2 tygodnie bo bałam się większych przerw 🙈🙈

@kami1094 na kreskach widziałam że pisałaś o detektorze tętna, ale nie chciałam się wpitalac w wasz wątek wypowiedzią 🙈 ja miałam w poprzedniej ciąży po tym jak w pierwszej miałam poronienie zatrzymane. Nauczyłam się jak serduszko rozróżnić od pępowiny i dopóki nie czułam ruchów to codziennie korzystałam z niego 🙈🙈 pomogło mi to przetrwać od wizyty do wizyty która i tak miałam co 2 tygodnie bo bałam się większych przerw 🙈🙈
Na pewno go kupię, ale no - jeszcze za wcześnie ;)

Moja krewetka z dzisiaj 🤩 1,87 cm
B9C10401-8D32-453F-9A56-0D6E25213F4A.jpeg

reklama
Nie wiem czy kupowałyście może, ale dałam się naciągnąć na ten segregatorek mamaginekolog i wydaje mi się serio fajny. 🙈
Jeśli macie problem z organizacją jak ja to fajna opcja. Można tam sobie wpisywać terminy wizyt, różne informacje z badań, info o położnych, przydatne numery, jest masa zakładek też. 🧐

Do góry