reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

ja przeszłam na mm od 8 miesiąca, tym razem mam nadzieję że jednak dłużej będę kp, ale jeśli nie to ten ekspress to też coś co planuje 🙈 mam tak zmasakrowaną szafkę od tego że w nocy po ciemku nie raz rozsyłałam to mleko a do rana to kamień się z tego robi 😳😳

A jeszcze z rzeczy na które dalam się “naciągnąć” to w uj ciężki fotelik cybexa… no dramat. Sam fotelik waży z 4 kg.. i ok bezpieczny i wgl. Ale ja po cc nosić tego nie mogłam.. koło 9 miesiąca już przeszliśmy na Sirone (bo mam bazę rozwojową) więc teraz się zastanawiam czy sprzedać to nosidło i kupić inne, lżejsze czy już się przemęczyć .. ale raczej sprzedam nosidło i kupimy nowe 🙈
Jesli chodzi o lekkie nosidła to fajny jest avionaut Pixel. Niestety nie do końca byłam zadowolona z tapicerki bo się odbarwiła no ale wagowo fajny, bezpieczny i dobra pozycja dziecka.

reklama
my mielismy chicco next to me magic (w sumie nadal mamy, bo lezy w garażu), ale raczej nie bede chcialadrugi raz tej dostawki. Jest bardzo duża, i ten mechanizm bujania zajmuje sporo miejsca, a i tak z tego nie korzystaliśmy i w dodatku strasznie skrzypiało to łóżeczko. Aktualnie mały śpi w łóżeczku, ale ma je przekształcone już na tapczan. Mamy małe mieszkanie, w najbliższym czasie nie zapowiada się, żebyśmy wzięli coś większego, więc jakoś musimy się pomieścić. Póki co nie chce rezygnować z sypialni na rzecz pokoju dla dzieci, więc jakoś muszę wcisnąć drugie łóżeczko 🙈 pewnie na początek pójdziemy w dostawkę ale chyba poszukam czegoś mniejszego. Nasz syn i tak głównie śpi z nami 🙈 czasami się uda, że prześpi noc w swoim łóżku, ale zazwyczaj i tak trafia do nas 😅
ja też nie korzystałam z bujania. Przy synu odjebalam pokoik…. Po co? Bo mogłam i chciałam…. Ale teraz, drugie…🤣🤣🤣 i wiem że nie miało to sensu…..tak jak mówię nawet łóżeczka nie kupię, wstawimy odpowiednie łóżko do pokoju syna jak przyjdzie czas, chyba że będzie córka( na co liczę) i przeprowadzimy się już. Jednak miałam łóżeczko i dostawkę, ta dostawka była fajna, na kółkach, drewniana jak normalne łóżeczko tylko ciut mniejsza i węższa. Zdejmowany bok miała. Nie potrzebowałam bujaczka bo ta dostawka jeździłam po
Całym mieszkaniu 🤣🤣🤣 toaleta kuchnia salon…. Była super.

ja przeszłam na mm od 8 miesiąca, tym razem mam nadzieję że jednak dłużej będę kp, ale jeśli nie to ten ekspress to też coś co planuje 🙈 mam tak zmasakrowaną szafkę od tego że w nocy po ciemku nie raz rozsyłałam to mleko a do rana to kamień się z tego robi 😳😳

A jeszcze z rzeczy na które dalam się “naciągnąć” to w uj ciężki fotelik cybexa… no dramat. Sam fotelik waży z 4 kg.. i ok bezpieczny i wgl. Ale ja po cc nosić tego nie mogłam.. koło 9 miesiąca już przeszliśmy na Sirone (bo mam bazę rozwojową) więc teraz się zastanawiam czy sprzedać to nosidło i kupić inne, lżejsze czy już się przemęczyć .. ale raczej sprzedam nosidło i kupimy nowe 🙈
ja sprzedałam wszystko. Dużo opinii jest ze te nosidełka- foteliki po kilku latach przestają spełniać swoją funkcję.

Ja po wizycie z nfz troche sie stresowalam ze mnie wyrzuci z kwitkiem jak na dzien dobry powiem ze chodze prywatnie ale Pan doktor niczym sie nie przejol, zlecil badania wszystkie i dostalam zaraz na prenatalne. Podszedl mega powaznie bylam 1 raz u niego i zrobil mega wrazenie na mnie takze fajnie ze sie udalo mi🙈 serduszko bije, kropek rosnie 💪🏻

Też miewam takie momenty...
ja również… zastanawiam się jak to będzie wyglądało, jak dam radę z 2, jak będę się psychicznie czuła po drugim dziecku. Mam nadzieję że nie dopadnie nas taki kryzys z partnerem jak dopadł przy córce.. trochę musiało zająć czasu aż doszliśmy do porozumienia.. nie potrafię sobie na razie tego nawet wyobrazić 🙈🙈

reklama
Ja wczoraj po nocy oglądałam na Bonprix. 🤣
Ja kupiłam taką długą ciążową kurtkę (z wkładką na dzidziusia i rozpinanymi bokami) z Bonprix na allegro za ułamek ceny 😁 Polecam poszukać, bo kupiłam u jednego sprzedawcy kilka ciążowych ubrań po kilka-kilkanaście złotych. One są nowe, różnica jest tylko taka że nie mają metek bo najczęściej to są po prostu zwroty/końcówki kolekcji które się nie sprzedały

Do góry