reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Ja dzisiaj 5dpo i czuję... nic, boję sie testowania. Znowu tego zawodu a w sobote idę na rodzinnego grilla i zapewne usłyszę "no musicie sie postarać o drugie, dom juz jest to trzeba robić"...🫤
Mi ostatnio jak byłam z córką na mieście zjeść obiad, to obca baba zaczęła gadać głupoty, że już czas na drugie, bo jedynaczce to źle będzie 🤦‍♀️ nooo nie rozumiem po co takie durne testy...

@Pierwsze 🥰 poproszę o wpisanie - 14.07 testowanie 😁

reklama
Hejka! I ja wracam po lekkiej przerwie 🥰 potrzebowałam trochę wystudzić głowę i ogarnąć szalejącą tarczycę i hormony 😄 dzięki suplementacji zbiłam TSH z 2,98 do 1,37 i udało się uniknąć euthyroxu. Hormonów nie badalam, sprawdzę najwyżej w kolejnym cyklu - jak narazie proszę o zapisanie na 11.07, wierzę, że lipiec będzie tym szczęśliwym miesiącem! ❤️🌸

Hejka! I ja wracam po lekkiej przerwie 🥰 potrzebowałam trochę wystudzić głowę i ogarnąć szalejącą tarczycę i hormony 😄 dzięki suplementacji zbiłam TSH z 2,98 do 1,37 i udało się uniknąć euthyroxu. Hormonów nie badalam, sprawdzę najwyżej w kolejnym cyklu - jak narazie proszę o zapisanie na 11.07, wierzę, że lipiec będzie tym szczęśliwym miesiącem! ❤️🌸

A mogę zapytać co suplementowałaś, że obyło się bez euthyroxu? 🥹😃

To tak można? Zbić czymś tarczyce bez euthryoxu albo letroxu? 🤔

To tak można? Zbić czymś tarczyce bez euthryoxu albo letroxu? 🤔
Dodałam do swojego zestawu jod i selen - 3 krople dziennie(350 ug), selen 200ug. W dwa miesiące pięknie mi obniżyło tsh, czuję się lepiej więc ewidentnie miałam niedobory 😄
Jedyne co trzeba pamiętać to to, że na własną rękę selenu nie powinno się stosować dłużej niż 3 miesiące. Ja chciałam za wszelką cenę uniknąć euthyroxu i zaryzykowałam 😅

Dodałam do swojego zestawu jod i selen - 3 krople dziennie(350 ug), selen 200ug. W dwa miesiące pięknie mi obniżyło tsh, czuję się lepiej więc ewidentnie miałam niedobory 😄
Jedyne co trzeba pamiętać to to, że na własną rękę selenu nie powinno się stosować dłużej niż 3 miesiące. Ja chciałam za wszelką cenę uniknąć euthyroxu i zaryzykowałam 😅
A badałas poziom jodu? Czy tak w ciemno próbowałaś? Wygląda na to, że miałaś wysokie tsh z niedoboru jodu...

Okropność, wiem coś o tym. Mąż miał dwie operacje na te okolice. Najgorszy czas na leczenie w lato 😰
Tez miałam już kilka razy .. 😥 i powtórka z rozrywki.. także no .. mogę na pół roku zapomnieć o staraniach.
Chyba tak miało być.. stąd ten biochem.. to niestety duże zagrożenie dla ciąży z tego co lekarz mówił..

reklama
Ale przecież może być tak, że jak przestaniesz brać jod i selen to TSH znów może Ci wybić do góry.
A miałaś stwierdzoną niedoczynność tarczycy u endokrynologa ?

Do góry