reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Wiesz, prawda jest taka, że człowiek ma niestety tylko jedną dobę. Czasem niepotrzebnie same wpędzamy się w poczucie winy, że robimy za mało, a wcale tak nie jest. Ja uważam, że każda z nas robi tu absolutne maksimum, nie każdy znalazłby tyle siły w sobie. ❤️
Tak, dokładnie i jak ktoś mówi, że wszyscy mamy te same 24 h to jest dla mnie głupota 🙂 sama wiem, że nie ma
co się nakręcać, u mnie dodatkowo same ciąże dookoła. Jak dzwonię i mówię, że muszę coś powiedzieć to pierwsze pytanie: w ciąży jesteś? A nie jestem i nie wiem, czy kiedykolwiek będę i jakoś mnie to dobija cholernie

reklama
Tak, dokładnie i jak ktoś mówi, że wszyscy mamy te same 24 h to jest dla mnie głupota 🙂 sama wiem, że nie ma
co się nakręcać, u mnie dodatkowo same ciąże dookoła. Jak dzwonię i mówię, że muszę coś powiedzieć to pierwsze pytanie: w ciąży jesteś? A nie jestem i nie wiem, czy kiedykolwiek będę i jakoś mnie to dobija cholernie
U mnie dokładnie to samo. 😔

Bo tyle sie mowi, zeby nie pytac, nie drazyc, a do ludzi i tak nie dociera :/
Ale dzien dobry, zapowiada sie u mnie dzis bardzo ladnie :)

Jak dzwonię i mówię, że muszę coś powiedzieć to pierwsze pytanie: w ciąży jesteś? A nie jestem i nie wiem, czy kiedykolwiek będę i jakoś mnie to dobija cholernie
Skoro ludzie wiedzą, że chcesz coś powiedzieć to powinni słuchać, a nie od razu sami mielić językiem. Niezależnie od tematu.
Ja od jakiś 1,5 roku dość regularnie jadąc w odwiedziny do kogoś z rodziny słyszę, że "myśleliśmy, że wpadacie z zaproszeniem na slub". Nawet mój własny brat nie rozumiał, że można po prostu wpaść do kogoś na kawę. Zabawne jest to, że my nawet nie jesteśmy zareczeni 🤔

Bo tyle sie mowi, zeby nie pytac, nie drazyc, a do ludzi i tak nie dociera :/
Ale dzien dobry, zapowiada sie u mnie dzis bardzo ladnie :)
Jak już masz dziecko, to pytają kiedy drugie :p

Mnie pytali w szpitalu na intensywnej przy wypisie syna. Czaisz, w wywiadzie przedwczesny poród zakonczony śmiercią dziecka, drugi przedwczesny poród z ekstremalnym wcześniakiem, ktory spędził 3m na oddziale, a one, że przy trzecim się na pewno uda 🤦‍♀️

Mnie pytali w szpitalu na intensywnej przy wypisie syna. Czaisz, w wywiadzie przedwczesny poród zakonczony śmiercią dziecka, drugi przedwczesny poród z ekstremalnym wcześniakiem, ktory spędził 3m na oddziale, a one, że przy trzecim się na pewno uda 🤦‍♀️
A przytyj trochę albo załóż luźniejsze ciuchy to sie głupie usmieszki i zerkanie na brzuch zaczyna 😒

Ikea kawa i jedziemy z tym weekendem. U kogo ładna pogoda a u kogo paskudna? Jest sierpień a jeszcze nawet nie bylo ładnej i ciepłej pogody by potaplac sie w jeziorze 🥲
My odjeżdżamy z naszego polskiego morza. Pogoda względna, ale bez szału, co roku jeździliśmy we wrześniu i było 100 x cieplej.
Matko dziewczyny, coś mi chyba na żołądku siadło albo to wirus. Od 23.30 jak zaczęłam to 6.30 skończyłam rzygać, co łyk wody wzięłam to wyleciał. Jestem trupem. A ja prowadzę zawsze całą drogę więc mąż będzie mnie musiał zastąpić aaaa jak nie urok to sraczka.

reklama

A jak masz trzecie I czwarte to jest " o wow, dajecie radę?!" 😆

Do góry