reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej:-)
Ale mi się nie chciało wstawać:baffled:
Leyna kroplówki mam do czwartku natomiast jutro idę do doktora i zobaczymy, co zadecyduje
Aluś już w tym tygodniu laparo:confused:
Najeczko okropne są te niepokoje:no:Co poradzić skoro kobiety tak już mają:baffled:
Kochane udanego tygodnia Wam życzę

reklama
Hej, witam z rana:-)
Antilko - ja tez mam problemy ze wstawaniem, dobrze że mąz mnie cierpliwie budzi bo inaczej...szkoda gadac.:-D
Sorry ale nie potrafię wklejać tu zdjęc:no::zawstydzona/y:. Za to dobra energię postaram się roztaczać:tak:. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, daj znać proszę co Ci powie pan doktor.

Pozdrawiam cały wątek, życzę miłego dnia.

Dziewczyny, mam prośbę - może któras z Was mnie oświeci.
W jakich przypadkach należy sprawdzić drożnośc jajowodów?
Ja od pewnego czasu próbuję skierowac mojego lekarza w tym kierunku, ale on twierdzi, że u mnie nie ma najmniejszych wskazań do takiego badania i uważa że nie ma takiej potrzeby. Ja mam nadal wątpliwości.
Jak wygląda takie badanie? Czy jest bardzo inwazyjne?
Będę wdzięczna za ewentualne wskazówki.

Witaj Vonko:-)
Ja mam nadzieję, że doktor się zlituje i na tym się moje leczenie zakończy. Poczekałabym wtedy miesiąc, zregenerowała organizm porobiła jeszcze raz badanka na toxo, cytomegalię oraz wymaz.Od listopada mogłabym ponowić staranka:-)Muszę jeszcze zapytać ginekologa, czy może mi dać skierowanie na odczyn Coombsa przed ciążą. Chodzi o to, że ten antybiotyk może powodować przejściowe dodatnie odczyny. Będąc w ciąży nie wiedziałabym, czy jest dodatni od leków, czy coś się z dzieckiem dzieje:-(
Niestety na udrażnianiu jajowodów się nie znam:no:

witajcie po weekendzie...
ja wstalam o 2h20.... nie moge spac,bo troche meczy mnie przeziebienie i troche wyrzuty sumienia.... i chyba zadzwonie rano,ze jestem chora... po czesci prawda... potrzebuje dnia wolnego,zeby przygotowac moje konspekty z francuskiego -stad te wyrzuty sumienia,ze ich nie zrobilam podczas weekendu... troche mi sie nie chcialo,a troche na prawde zle sie czulam ( katar typu woda- leci jak szalona a jak kicham to nie ma konca ).... troche glupio dzwonic jak pracuje od dwoch tygodni... moze jeszcze sie przekonam,zeby jednak isc... poza tym w sobote bylam tak wsciekla jak juz dawno nie... chodzilo o naprawe mojej pralki... wyobrazcie sobie jaka jestem ciemna: myslalam,ze mi pralka sie popsula a okazalo sie,ze w jakis niewiadomy dla mnie sposob wlaczylam ja na "child proof" i dlatego nie dzialala... wystarczylo przycisnac jeden przycisk przez 3 sekundy ( przyciskalam,ale krocej...) i "naprawa" zajela technikowi az te 3 sekundy! policzyl sobie za to $77.95 - za fatyge,ze w ogole przyszedl i $40 za "pouczenie" jak funkcjonuje pralka - to przycisniecie... razem po doliczeniu podatkow wyszlo $134.... bylam zla caly dzien,tymbardziej,ze ta "usterke" powinni mi przez telephone powiedziec jak dzwonilam.... a on byl zupelnie nie przygotowany do naprawy - zglosilam usterke i powiedziano mi,ze czesc komputerowa pralki jest popsuta i trzeba ja wymienic- czyli on powinien ja juz miec ze soba,a nie mial i nie wiedzial co jest nie tak... na dodatek tak od niego jechalo alkoholem,ze pozniej musialam wietrzyc przez godzne dom... oj zla bylam....
Antilko- u ciebie juz prawie koniec antybiotyku... jestes bardzo dzielna... na pewno pytaj lekarza o badania i nie sadze,zeby ci odmowil przy rozsadnych argumentach ...
Vonko- mnie sie wydaja,ze niedroznosc jajowodow zawsze warto zrobic przy klopotach z zajsciem w ciaze... w ogole jestem za ogolnymi badaniami jednoczesnie u mezczyzny i kobiety,zeby nie leczyc jednego jak przyczyna moze byc po obu stronach... to badanie na niedroznosc to chyba jest wlasnie hsg - wprowadzenie przez pochwe kontrastu i sprawdzenie jak on przeplywa przez zdjecia rentgena - ja je mialam w czerwcu i w tym samym cyklu zaszlam w ciaze mimo,ze na badaniu wyszlo,ze mam jakas blokade,bo kontrast nie chcial przejsc i dlatego moj lekarz zalecil jeszcze laparoskopie i jeszcze cos podzczas tej laparoskopii,no ale juz nie byla potrzebna.... samo badanie nie nalezy do przyjemnych i mnie ciut bolalo,ale idzie wytrzymac....
Sensi-Kubus jest cudny ... zazdroszcze spacerkow,chociaz tez mam wokol przedszkola dwa koleczka po poludniu ;-):-)
Najko-dbaj o siebie i fasolke... dla mnie tez jest trudno teraz znowu klasc sie spac samej,bo Joe dopiero w domu po polnocy... twoj maz szybciutko wroci ,a fasolka na pewno rosnie pieknie :tak:
Lapis_Lazuli-
ja mysle,ze cierpliwosc moze i z wiekiem jest wieksza ale rowniez po kilku dzieciach.... przy pierwszym zawsze jest sie podswiadomie nerwowym i mniej cierpliwym,a przy kolejnym "juz to przerabialismy i poczekam,az sie uspokoisz..." przynajmniej u mnie tak dziala ;-):-)
Carioco-
jak sie czujesz?
moje 30-tki pozdrawiam was serdecznie :-)

jest 5h21 i wlasnie skonczylam przygotowywac konspekty lekcji na ten tydzien... nie oplaca mi sie isc spac juz... i pewnie pojde jednak do pracy choc bede padnieta... zawsze zostawiam wszystko na ostatnia chwile,ale wtedy mam najlepsze pomysly ...

a u nas cos puetki na watku...

Witajcie!

Jestem, jestem... mialam tydzien wyciety z zyciorysu ale jakos dalam rade. Wczoraj caly dzien odsypialam zaleglosci (przez tydzien moze 10 godzin udalo mi sie przespac). Ale to duzo moglabym opowiadac. W kazdym razie rajd juz za mna, starsznie sie ciesze bo ludzie bardzo zadowoleni z organizacji - a to byl moj pierwszy rajd gdzie z kolegom szefowalam zabezpieczeniem Os-u!!! W sumie to prawie cala robote odwalilam sama bo kolega sie wypiol. Nie wiem czy uda mi sie nadrobic zaleglosci na BB (bede czytala dzis w domku co u Was slychac)!

często o was myslę a zwłaszcza o początkach:-DAleż byłam cudnie przyjęta i taka się czułam-kurde prawie Kochana:zawstydzona/y::tak::-D
podobno po 30 ma się więcej cierpliwości do dzieci...hmmm... ja się nie zgadzam a Ty Sensi?

Lapisku
ja też często wracam do czasów "sprzedasolkowych";-) Pisanie tu, dzielenie się problemami i wątpliwościami dawało mi tyle energii i wiary..............:tak:

A odnośnie cierpliwości-czasem mi brakuje, bo faktem jest, że to na mnie spoczywa obowiązek 24-godzinnej opieki.Mąż stara się mi pomóc jak tylko może, ale ma bardzo dużo pracy i niestety nieczęsto w ciągu dnia bywa w domu:-(.Ale te moje złości szybko mijają kiedy popatrzę na Kubusia-przecież bez mojej pomocy nie da sobie sam rady, no i kocham go za to, że po prostu jest.:happy:

Sensi świetnie, że Kubuś juz pozbył sie wysypki. Dzięki wyrzeczeniom mamy:) i ślicznie wygląda!

Najeczko korzystaj kochana w ciąży ze wszystkich dobrodziejstw życia-zdawałoby się przyziemnych;-). Jedz na co masz ochotę, śpij kiedy chcesz (po po urodzeniu raczej szybko nie prześpisz całej nocy), bywaj tam gdzie lubisz i o jakiej lubisz porze (bo później to maleństwo będzie Tobą rządzić):-):-)

No a teraz dzień dobry trzydziesteczki!

Dziś rano znowu zabrałam małego na 80-kilometrową wyprawę samochodową. Pojechałam kupić sobie jakieś ubranie na chrzciny (30 września).:tak:Nie lubię spódnic, więc wybrałam kostiumik-spodnie+ krótki dopasowany żakiecik:happy:jestem zadowolona, bo szybciutko się uwinęłam, a Kubuś słodko spał (nosiłam go w foteliku samochodowym-ciężko niesamowicie, ale już zamówiłam sobie nosidełko-potem wkleję link to obejrzycie i ocenicie):happy:

Pozdrawiam Was Wszystkie i każdą z osobna:-):-)

reklama
Do góry