reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

100 pytań do... :-)

No waśnie moja pije tylko z trójprzepływowego.
mam kilka, jeden do wody/soku wtedy daje jej na 1
drugi mam do mm i daje na II lub mm z kaszką to wtedy III
może ja to źle robię.

reklama
Ostatnia edycja:
wredniak ta butelka wygląda ciekawie, ale w takim wypadku może wystarczy zwykła łyżeczka? :tak: a dla Gabrysi szacun, ze jest w stanie wypić zwykle płyny przez smoczek trójprzepływowy, bo u nas, jak u konci, jedno wielkie krztuszenie (nawet jak trochę zagęszczałam mleko)

:-) no z łyżeczkami to próbowałam już kilkanaście hehe
zastanawiam się nad tym zakupem, a nóż widelec.. (to znaczy łyżeczka :-p) się uda..

Moja Gabi nie krztusi się z trójprzepływowego, no dobra.. zdarzyło jej się dwa razy może, jak sok piła.. ale ja matka nieświadoma byłam tego, bo mi panie w sklepie taki doradziły, w sensie, że zastępuje zwykłe smoki I-2. II-3, III=4. a tu dzisiaj czytam, że nie prawda.
I tak sobie myślę, może ona nie chce tak pić soku/wody bo jej za szybko leci..
może nie chce pić dużo samego mm bo też za szybko? może musi szybko połykać, przy tym łapie dużo powietrza i się zapycha?
sama nie wiem główkuje. chyba kupię zwykły smok "3" do soku i mm, a trójprzepływowy zostanie do kaszek

nam trójprzepływ słóży do wszystkiego oprócz kaszki, kaszke pije z krzyżyka ale musiałam uciąć jednen narożnik bo młoda nie umiała z niego pić ale chyba 2bede musiałą uciąć bo coś sie przytyka ta kaszka jak gestą robie a wiekszego smoka od kaszki już nie ma wiec a akcie desperacji nożyczki poszły w ruch

Wiecie co, tak sobie myślę, że to chyba jeszcze zależy jakiej firmy są te smoczki. Papcia pewnie pisze o TT, ja o Avencie. I u nas trójprzepływowy jest właśnie do kaszek, nie ma innego jak np. ten "krzyżyk". Z niego naprawdę solidnie leci. Testowałam na sobie.. Więc z Aventu, wredniaczku, zdecydowanie polecam kupić 3 :)
Papcia, a dlaczego nie dajesz kaszki łyżeczką, jak taka gęsta?

Pabela my mamy nuka smoczki butelki tt wylądowały w śmieciach bo sie zasysały i młoda wogóle nie chciała z nich pic a kaszki nie tknie na gesto łyżeczką

Ja mam trój przepływowy z Lovi i mały ładnie z niego pije ale tylko mm i mm z kaszką jedno na jedynce a drugie na dwójce albo trójce (zależy jak gęste wyjdzie ), do herbatek ma osobną butelkę w której jeszcze smoczka nie wymieniałam :)Ja nie narzekam na ten smoczek co prawda mały się na początku krztusił więc odczekałam i teraz już sobie radzi :) Mój kaszkę na gęsto tylko łyżeczką jada :) Nie mam smoka do kaszki i jakoś mi się nie chce kupować :)

Wredniak
ale to tak właśnie jest że na 1 płynie naj wolniej na 2 średnio a na 3 szybko , zależnie który znaczek jest przy nosku :)

Ostatnia edycja:
reklama
wredniak, u nas to było tak z krztuszeniem, że jadł chętnie, ale się nie najadał, bo za szybko leciało (do mózgu nie dotarł sygnał, że jest pełny ), a jakbym mu dała smoka z 1 dziurką, to byłoby tak jak u Was, czyli jadłby mało i się nie najadał :p bo by mu się nie chciało ciągnąć

Do góry