reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

100 pytań do... :-)

patris, mój śpi ciągiem od 19.30 do 8-9, jutro spróbuję go obudzić, ale i tak wątpię, żebym zdążyła go umyć i założyć woreczek przed sikaniem, a dziś następne siku było dopiero o 12, a w międzyczasie 2 kupy :-D cóż, spróbuję, nie mam wyjścia, poranny mocz najlepszy, ale weź to przetłumacz niemowlęciu ;-)
a może go po prostu umyję nad wanną, M go przytrzyma i złapię do kubeczka ale ciężko zdjąć napletek i bez tego :baffled:

reklama
Eee co ? Ja tam żadnego napletka nie ściągałam a łapałam też na posiew. Po prostu umyłam odkaziłam ,octinosemptem skórę i napletek , dałam małemu butelkę z piciem i położyłam na podbrzuszu ciepłą pieluchę i poczekała jak zaczął siusiać to na łapałam :).Tyle że mój w tedy nie był taki ruchliwy teraz jak zaczął się turlać i tylko patrzy jak tu się na brzuch przewrócić , to pewnie nie było by tak łatwo :).

Ta to tak samo jak przetłumaczyć niemowlęciu że ma być na czczo , nie da sie i dlatego mój nie był na czczo :)

hmm, tak wyczytałam, że zdjąć napletek ile się da i przemyć. No i masz racje, wcale nie jest łatwo, my małego z tym woreczkiem trzymaliśmy w siadzie na kolanach, a on i tak nie nasikał:-p teraz wiem co robić, to dam radę ;-)

Patris niemowleta nie musza byc naczczo do badan krwi.

Ja mała sadzałam na brzegu wanny i trzymałam oparta o siebie.
Zycze Wam powodzenia bo wiem jakie to trudne;)

ja chyba najpierw pobiore mocz na zwykle badanie moczu, mam nadzieje, ze nic nie wyjdzie, bo z tym pobieraniem a posiew to ciezko widze :-)

Koncia to gratuluje! :-)

ja dzisiaj sobie darowałam, bo Gabi szalała do 3 rano, a potem od 6! koszmarna noc.. pierwsza taka od 8 miesiecy.

Mam pytanie, pod czym śpią wasze maluchy?
Moja Gabi spała pod grubszym kocem, ale uznałam, że za zimno.. skoro ja śpie pod kołdrą i marznę czasem to wyciągnęłam jej kołderkę, ale mnie tak wkurza, bo cholernie szeleści i chyba ją to budzi.. no i wróciłam znów do koca..
a wasze maluchy pod czym spią?
No i w czym? bo Gabi w samym pajacu i zastanawiam się, czy nie za cienko..

reklama
Do góry