reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

100 pytań do... :-)

Futrzak ja robię mm na wodzie nie gazowanej żywiec ale podgrzewam ją tylko jakieś 20 s jest idealna do mleka czyli jakieś koło 40 stopni ma :) Jak mój synek był malutki to robiłam mm na przegotowanej z kranu :).

reklama
Futrzak - od samego początku robimy tak jak Asco, najpierw filtrujemy a potem gotujemy. Wrzątek do termosu a schłodzoną do dzbanka. I tak to sobie mieszamy do temperatury odpowiadającej Jasiowi:-)

a ja mam takie pytanie... w zasadzie bardziej z ciekawości:-) ostatnio byłam u koleżanki która ma rocznego synka, no poprosiłam o przygotowanie wody do mm; nalała do butelki wodę żywca...podgrzała w podgrzewaczu i dodała mleko... byłam zdziwiona ale stwierdziłam że skoro nic nie jest jej synkowi to i mojemu nie zaszkodzi:-) (my zawsze dajemy mocno przegotowana i potem ostudzoną wodę z kranu). Teraz przejrzałam sobie fora i widzę że jest dużo osób które robią mm na bazie wody mineralnej bądź źródlanej... a wy jak przygotowujecie mm? :-)

Ja używam tylko wody żródlanej butelkowej. Gotuję,a potem chłodzę. Firma nie ma znaczenia. Kiedyś gdzieś przeczytałam,że dla małych dzieci lepsza od mineralnej jest źródlana, ponieważ właśnie zawiera mniej minerałów. W mm jest ich wystarczająco dużo. Ich nadmiar podobno może powodować biegunki i dolegliwości związane z nerkami.

łoł to ja jestem jakas inna;) bo uzywam zwykłej kranowy,swiezo przegotowanej w ''Gosiowym'' mini garnuszku;)po ugotowaniu przelewam do butelki i wstawiam w podgrzewacz.

Spring dobrze pisze :tak: Jeśli chcemy używać dla maluszków wody butelkowanej, to należy wybierać tylko takie, które mają poniżej 300 jednostek składników mineralnych

Spring dobrze pisze :tak: Jeśli chcemy używać dla maluszków wody butelkowanej, to należy wybierać tylko takie, które mają poniżej 300 jednostek składników mineralnych

a to też wiem...czasem jak jakiś sok rozcieńczam to w zasadzie albo przegotowaną kranówka albo źródlaną...(źródlane nie mają tyle minerałów...)

reklama
mojej znajomej mama pracuje w sanepidzie więc obydwie gotujemy dla swoich dzieci wodę butelkową... ;-) a co do kranówy (u nas do mleczka, kaszki) - gotuję, przefiltrowana wcześniej w Bricie, w normalnym czajniku elektrycznym :-)

Do góry