ola.80
Fanka BB :)
Patris co do szczepien to nie mam swojego zdania,jeszcze,wiec nie pomoge ale jesli chodzi o rozwoj Kacperka to powiem tak-jesli cos Cie niepokoi to rozmawiaj z pediatra ale moim zdaniem na wszystko przyjdzie czas,pemietaj ze Kacperek jest malutki,drobniutki i moze tez przez to niektore czynnosci go ''nie kreca'' lub sa na razie za trudne,moja Małgosia tez taki okruszek i ja zauwazyłam ze wiele rzeczy przez to robi pozniej np nie potrafi właczac zabawek dzwiekowych bo nie ma tyle siły by wcisnac ''guzik'' albo nie wrzucała klockow do sortera bo do niego nie siegała
kosi kosi potwornie nie lubiła jak ja uczyłam ale sama nauczyła sie robic brawo brawo
papa robi jak tylko widzi ze ktos sie ubiera (i tez dopiero od niedawna)ale na zawołanie nigdy
bedzie dobrze,zobaczysz
bo mi juz lekarka skorna mowila zeby na razie u malego odlozyc szczepienia, bo w tym stanie plus szczepienie to czeka nas szpital. No i on jest miedzy innymi uczulony na bialko i 1000 innych rzeczy
Teraz częściej bijemy brawo, robimy pa-pa. Kacperek ma jeszcze sporo czasu na naukę wszystkiego...i nie myśl tu nawet o autyźmie. Poza tym każde dziecko rozwija się według swojego rytmu i nie można nic przyspieszać, porównywać do innych dzieci itp. Spokojnie, a na wszystko przyjdzie pora. Jeszcze nie nadążysz za nowymi umiejętnościami małego:-)
Jak będę w przychodni to poproszę o zważenie