reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

100 pytań do... :-)

Witam dziewczyny.
Mam pewne obawy ... nie mam uciążliwych mdłości, nie biegam do łazienki zwracać ... tzn odrzuca mnie od niektórych pokarmów i czasem mnie tylko zemdli ... ehh, przecież to główny objaw ciąży ... moja mama w ogóle nie miała mdłości, czyżbym to po niej odziedziczyła? Albo jest za wcześnie jeszcze? :-(

reklama
lokata - tylk osię cieszyć że cię nie gna do kibelka:-) mnie czasem też zemdli ale ogólnie to praktycznie nie czuję się jakbym była w ciąży :-) i z tego bardziej należy się cieszyć:-) po prostu pewne objawy wynikają z naszej wrażliwości na zmiany hormonalne które zachodzą w naszym organizmie ...a my widocznie jesteśmy mniej wrażliwe ... :-) choć nie cieszmy się na zapas...przy drugiej ciąży może się wszystko obrócić o 180 stopni :-D

Gdzieś mi się obiło o uszy, że to nawet dobrze kiedy Kobieta zwraca ... i pewnie stąd moje obawy ... ale dziękuje za wsparcie :*
Tak bardzo chciałabym już być po wizycie by dowiedzieć się że wszystko jest dobrze, a gdzie tam 20sierpnia :/

Lokata nie martw się na zapas, ciesz się tym, że nie masz tych okropnych mdłości, zwłaszcza, że jak piszesz Twoja mama również nie miała mdłości w ciąży :tak: Mdłości w ciąży nie są obowiązkowe, tak samo jak i wymioty:happy:

Taa ja tez w zeszłym tygodniu nie miałam juz mdłosci i fajnie sie czułam a od wczoraj cofa mnie po kazdym kesie jedzenia,bleee
Jeszcze na domiar złego moj maz siedzi własnie obok mnie i wcina smierdzaca kaszanke na sniadanie,mysle ze go za to udusze za raz....

Taa ja tez w zeszłym tygodniu nie miałam juz mdłosci i fajnie sie czułam a od wczoraj cofa mnie po kazdym kesie jedzenia,bleee
Jeszcze na domiar złego moj maz siedzi własnie obok mnie i wcina smierdzaca kaszanke na sniadanie,mysle ze go za to udusze za raz....
Duś wybaczy:-D
Niektóre dziewczyny nie mają żadnych objawów ciąży a mimo to wszystko jest ok:tak:
Mdłości to pikuś przy zgadze w 3 trym:eek:

lokata spokojnie, ja też w pierwszej ciąży nie miałam mdłości a dzidziol urodził się zdrowy i... okazały :-D nie mogłam tylko patrzeć na... ser ;-)
wszystko będzie dobrze, zobaczysz :-)

ostatnio zdecydowałam że kupię jakiś pierwszy ciuszek dla fasoliny z takich ostatnich smykowych przecen... i tak mnie naszło ... chyba znalazłam body o rozmiarze 56 czy coś takiego - strasznie maluśkie:-) no i tak się zastanawiałam...choć wiem że pewnie to nie reguła... jakiego rozmiaru rodzą się dzieci? :-) no bo czasem ważą 3000 a czasem 4000 no i jak te wagi mają się do rozmiarów? jak było u was? :-) jak szybko dzieciątko wyrosło z pierwszych ciuszków? :-)

mnie cały czas mówili żebym tych najmniejszych ciuszków 56 wcale nie kupowała, bo dzieci rodzą się duże po 4 kg i po 60cm i nawet ich nie ubiorę. Miałam wszystkie w rozmiarze 62, a synek zrobił nam psikus, bo urodził się straszną chudzinką( 2800 i 52cm) i we wszystkich ciuszkach mi się topił. ubierałam u na śpioszki skarpetki żeby to jako tako wyglądało:) i na szybkiego rodzinka po kupiła mi kilka par najmniejszej rozmiarówki. w rozmiarze 62 chodził dłuuugo.
Proponuje jednak kochana kupuj lepiej na 62, bo szkoda kasy na mniejsze, a tak to zawsze wykorzystasz dłużej. Ze sklepami u nas ok więc zawsze możesz wysłać kogoś z rodzinki po kilka najmniejszych sztuk jakby co;)
a jak urodzisz duże dziecko 60cm? to tych 56 w ogóle nie ubierzesz, a 62 będą prawie na styk:)

reklama
:-) dzięki:-) tak na prawde kupiłam jednego bodziaczka 52 a 3 pozostałe w rozm powyżej 60:-) bo jak zobaczyłam ten 52 to stwierdziłam..kurcze... wydać tyle pieniędzy np na 1 miesiąc noszenia...heh...może uda mi się od jakiś znajomych wyciągnąć jakieś używane patałaszki ...bo ileż kasy można na to wydać... :-)

Do góry