reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

100 pytań do... :-)

Uczulenie w sumie na twarzy tylko mam. A na slonku tez lubie siedziec, szczegolnie na Teneryfie mi sie podobalo, bo w Szkocji to bardzo malo go niestety :(

reklama
wlasnie sprawdzilam dokladna nazwe i mam wlasnie colorstay:) fajny jest zadowolona jestem ale i tak jak sie skonczy to rimmla ponownie kupie bo jakos mi ladniej sie prezentuje choc tak jak mowie na obecny nie narzekam:) to co na ten brzuch tylko cwiczenia? a ja slyszalam ze masazre podobno sa dobre bo tak ta skora jakos na swoje miejsce wraca - widzialam kiedys w tv taka babke po ciazy na sesji takich masarzy po ciazowych... kurcze mowie wam laska jakby ciazy nie bylo po tym masarzu:-p

Pastela- to ja sie dołączę do kłopotów na brodzie. choćbym nie wiem co robiła to mam takie czarne kropki nawet 3 w kupie a potem bum i czerwona kropka z tego gotowa:) bleeeeee i to wszystko teraz się mi tak w ciąży porobiło!!!!!!!!

Jesli chodzi o skore na brzuchu to ponoc cuda działa smarowanie sie czyms i owijanie na noc zwykła folia sniadaniowa;) pod tym wydziela sie duze ciepło co przyspiesza np spalanie tłuszczu.
Ja zawsze miałam problemy z cera,tłusta i wysypana;) w ciazy zupełnie mi sie odmieniło,juz sie nie przetłuszcza a syfki to pojedyncze,okazjonalne;)Jesli chodzi o kosmetyki to tez moge polecic kremy Normaderm Vichy ale np mi podkład pasuje tylko z LaRochePosay(super kryje i nie spływa i jest tanszy od Vichy)
Milutku zaskorniki Cie atakuja;)tez je miewam i przyznam sie ze je wyciskam i pomaga tez piling.

Olus- no własnie nie zawsze się to udaje (wyciskanie) :( i potem mam bomby na brodzie...a peeling nie zawsze sobie z tym daje rade....bo hormony szaleją !!!!!!!!

Milusia bo zanim zaczniesz je wyciskać to trza skóre rozmiękczyć np po kąpieli dobrze wychodzą albo naparówke sobie na brode zrobić i wyjdą do końca ja i bez ciąży mam tego dziadostwa pełno na brodzie i nosie :( mnie za to opryszczka dopadła gdzie indziej oczywiście nie omieszkałam tego wycisnąć bo ja to mam na tym punkcie hopla mam nadzieje że więcej mi tego nie wyjdzie

Ja dzisiaj rano wlasnie mialam akcje wyciskanie,ale powiem Wam, ze to wlasnie trzeba umiec (nie chwale sie), bo za gowniarskich lat to sobie takich blizn na czole narobilam, ze do tej pory przebarwienia mi zostaly.

Ja gdy mialam jeszcze czas i pieniadze to sobie zrobilam kurs, co prawda bardziej w strone makijazu etc,ale podstawy takie tez mielismy. I bardzo sie ciesze z tego :)

Aha, a w UK to moge poradzic marke Lush. Tak, to to z mydlami i innymi bajerami do kapieli, ale oni robia bardzo fajne peelingi i kosmetyki tez.

Ja to Wam powiem ze na początku ciąży do ok 5 miesiąca skora na buzi mi pękała jak po solarium- a nos peelingowalam prawie codziennie choćby cukrem w mlekiem bo mi skóra płatami schodziła. Teraz mam na odwrót świece się jak psie kuleczki i tu potem przy wyciskaniu pojawia sie problem bo mam albo za krótkie pazurki albo tłusta skore i nie mogę się za nią zabrać.

Za to koniecznie skorzystam z Waszych rad odnośnie przygotowania wcześniej skory i zajmę się tym w poniedziałek:) będę wygladac na pewno jak pole minowe ale mam nadzieje ze coś wyskrobie z tej wrednej brody:) Mam chyba nawet rumianek wiec sobie nad nim parówkę zrobię:)

reklama
tylko uwazaj, zeby nie trzymac twarzy zbyt blisko, ani zeby nie za dlugo.
I co do peelingow to ja tez sobie zawsze robie,kiedys wlasnie z kawy, a teraz to co znajde haha :)

Do góry