• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

7tydz+5d - CRL 0.45 brak bicia serca

Witam jestem tutaj nowa ostatnio byłam u ginekologa w sobotę wg miesiączki 7tydz+5dz 13.06 CRL 0.45 brak bicia serca wcześniej 10.06 CRL 0.25

BHCG
  • 15.05 → 84
  • 20.05 → 572
  • 26.05 → 7107
  • 09.06 → 88 000 15.06 - 101 000

Czy ktoś miał podobnie >? Czy można mieć jeszcze nadzieje na prawidłową ciąże ? ide do ginekologa w czwartek .... umieram z niepewnosci pierwsza upragniona ciąża

reklama
Witam jestem tutaj nowa ostatnio byłam u ginekologa w sobotę wg miesiączki 7tydz+5dz 13.06 CRL 0.45 brak bicia serca wcześniej 10.06 CRL 0.25

BHCG
  • 15.05 → 84
  • 20.05 → 572
  • 26.05 → 7107
  • 09.06 → 88 000 15.06 - 101 000

Czy ktoś miał podobnie >? Czy można mieć jeszcze nadzieje na prawidłową ciąże ? ide do ginekologa w czwartek .... umieram z niepewnosci pierwsza upragniona ciąża
Przy takiej becie już raczej powinno być akcja serca :/
Nie ma sensu już bety robić.

Eh zdaje sobie sprawę zastanawiam się czy istnieje jakakolwiek szansa na pojawienie się serduszka czy ktoś miał jakąś pozytywną historię czy już się pożegnać z nadzieją

Jeśli dokładnie wiesz kiedy była owulacja i faktycznie jest 7+5 to pęcherzyk ciążowy powinien mieć już najmniej 2 cm i powinien być już zarodek z akcją serca przy tak wysokiej becie.
@Smolna, Ty chyba miałaś podobny przypadek? Albo się mylę. Z tym, że ta beta u Ciebie nie była taka duża prawda?

4maja tak orientacyjnie powinnam mieć tą owulację a zagnieżdżenie szacowałabym na 10/11.05 przeżywam tą cała sytuację bardzo:(
Musisz czekać niestety na wizytę. Rozumiem ten stres i współczuję :(
Generalnie na ten moment ciąży, w którym jesteś, powinno już być serce i większy zarodek. Dlatego pytałam o owulację, bo jakby się przesunęła np o tydzień to wszystko byłoby w normie. Ale patrząc na pierwszą betę no to faktycznie możesz być blisko tego 8tc. Nie trać jeszcze nadziei, może lekarz miał słaby sprzęt

No to masz pozytywną historię:
Ja bety na początku ciąży nie badałam, więc nie wiem ile wynosiła...
Na przełomie 7/8tc (licząc od OM) trafiłam do szpitala z krwawieniem. I dopiero wówczas zrobili mi betę - wynosiła coś ok 9000. Na porządne USG musiałam poczekać przez weekend - na USG był pęcherzyk z zarodkiem, ale bez bicia serca... Lekarz powiedział, że jest za mały na ten wiek ciąży, ale za 2 tygodnie mam się zgłosić do lekarza prowadzącego. No i u swojego lekarza byłam zdecydowanie szybciej - mniej więcej po tygodniu - a na USG ciąża idealna - wszystkie wymiary zgodne z OM i pięknie bijące serduszko.

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry