reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A może Mamusie ze Świdnicy?

Bylam wczoraj na wizycie,,,Moja dzidzia rośnie, termin przesunął się na 6.09.2010 bo dzidzia troszkę większa. lekarz mierzył głowkę, brzusio, nózki, wszystko jest OK
wink.gif
ale jestem zawiedziona bo tak samo jak u Klarisyy nie chciało się ujawnić
frown.gif

Skało w brzuszku, ruszało się, ale nie chciało nic pokazać co ma lub nie ma między nóżkami .. nastepny termin wizyty 6.05 - to juz bedzie 6 miesiac.. a ja dalej nie bede znała płci
Ale mój męzus wymyslił, że tak za 2,3 tygodnie możemy iść na usg4D, jak myslicie w 20tyg będzie dobrze? czy za wcześnie?

reklama
Witam po długiej przerwie!
Ale dziś piekna pogoda:) Spedzamy teraz z Zosią tyle godzin na podwórku ze nie mam nawet jak wejsc na kompa.:-):-)
Co do Świąt to moja były okropne. Dzień w dzień straszliwie bolała mnie głowa. Czułam taki okropny ucisk. Czasem trzesły mi sie rece. Zaczeło sie we wtorek przed świetami. W końcu w pierwszy dzień świąt poszlismy do cioci męża a ona jeste pielegniarką. Zmierzyła mi ciśnienie i miałam 160/105 byłam w szoku, bo ja zawsze miałam niskie ciśnienie. Zabrała mnie o szpitala w którym pracuje i tam podali mi jakies leki na zbicie ciśnienia. Mieliśmy wrocić we wtorek ale postanowilismy wrócić w poniedziałek. Od tego czasu mierze cisnienie ale mam ok, zrobiłam podstawowe wyniki ale są ok. Cos mi sie wydaję ze to poprostu na tle nerwowym:eek:Tym bardziej ze od wczoraj głowa mnie już nie boli;-)No cuz jak widac nie powinnam jezdzic do tesciowej;-)Ja tez staram sie mówic jej co mysle ale ta baba jest niereformowalna. Teraz przez całe swieta wypominała mi ze przyjezdzam dwa razy do roku:eek:no i ledwie przyjechalismy to zaczeło sie gdzie to nie musimy isc bo trzeba Zosie pokazać. Ona liczy ze teraz jak młoda jest starsza to my co miesiąc bedziemy przyjezdzac. Chyba zwariowała ze bede sie tłukła taki kawał tylko po to zeby na weekend wpasc:eek: Podróz w jedna strone zajmuje nam ponad 4 godz. Jak policzyc w dwie strony to jest ok 9. A pobedziemy tam 2 dni z podróżą, bo przeciez Tomek nie moze brac ciagle urlopu. Bez sensu.
mpik82 ciesze sie ze dzidzia sobie zdrowo rosnie. A co do płci to ja dowiedziałam sie ze bedzie dziewczynka jakiś miesiac przed narodzinami. Mała wypieła sie na nas tyłkiem i juz:tak:Kupowałam ubranka w neutralnych kolorkach:-)i tak potem dostała mnóstwo różowych:tak:
Ja tez wczoraj byłam u Mierzejewskiego. Bardzo miły pan doktor. Wszystko u mnie ok, nic tylko rodzić kolejne dzieci:-):-):-)Trza o tym pomysleć.
A w sobote idziemy na wesele do koleżanki:-):-):-):-):-):-):-)Ale sie ciesze. Zoska zostanie z bacią a my sie wreszcie wybawimy. No i bede musiała sie ładnie ubrać, bo ostatnio to mi sie nawet pomalować nie chce. Zdziczałam w tym domu:eek::eek::eek:Jakaś odmiana na weekend sie przyda;-)
Milego dzionka:-)

Elo mamcie!!! A u nas chyba już po katarze, uffffff :-)... Swoją dorgą dziwna sprawa - ostatnio przez tydzień nas męczył, teraz nawet tygodnia nie, co to jest??? Ale cieszę się, że już za nami (mam nadzieję) no i z dwojga złego wolę już katar niż jakieś inne paskudztwa! Jeszcze tylko zmagamy się z wysypką :eek:, zupełnie nie wiem co to za cholerstwo - taka czerwona kaszka na prawej nóżce (wewnątrz uda). Zrobiła się jak daliśmy Młodej herbatkę z melisą (miała też na brzuszku, ale po odstawieniu tej herbatki Jej zeszło, a na nóżce zostało, hm... ) i już nie wiem o co chodzi... To już ponad tydzień jest i nie bardzo schodzi - macie jakiś pomysł? Jak tak dalej pójdzie to czmychniemy do lekarza... Póki co zaczęłam Ją wapnem poić i Sudocremem smarujemy, może pomoże...

Mpik82, super, że z dzidzią jest wszystko oki! No i nie przejmuj się tym, że jeszcze nie znasz płci - ważne żeby zdrowe było ;-)! No i mam pytanko, kto to jest Klarisa ??? Oj, po cichu Ci zazdroszczę tego kolejnego usg, ja musze jeszcze tyle czekać :zawstydzona/y:... Aż do czerwca. Tu nie chcą robić często takich badań, wrrr.... A żeby pójść prywatnie to tak troszkę drogo, więc muszę uzbroić się w cierpliwość! Ale zaraz po przyjeździe pędzę do Wróbla na usg 3D! A właśnie pytałaś o to badanie, więc robi się je od 20 tc do 25 tc, później już bez sensu je robić, bo kości nabierają grubości i coraz mnie widać... Widzę, że termin Ci się przesunął - może w tym samym czasie znajdziemy się w szpitalu ;-) (tylko miasta i kraje nie te...)

Kasikk, witaj spowrotem! Ale Ci się trafiło z tym bólem głowy, ale nie dziwię się, nerwów się Bidna najadłaś, ech... A gdzie Ci Twoi teściowie mieszkają? A macie jakieś konkretne plany co do powiększenia rodziny? No i pochwal się - Młoda już odstawiona od cyca? Zasypia sama? Czy jeszcze czekasz?

Spadam zająć się domkiem i obiadkiem, dziś mi się zachciało młodych ziemniaczków z mizerią, więc trzeba pyry do gara wrzucić ;-)! Miłego dnia życzę :sorry:

1_cmok.gif
Witajcie dziewczynki
WIosna coś o nas zapomina, na dworze szaro, buro i mokro.
Wkurza mnie ta pogoda. Ostatnio jest taki schemat, w tygodniu ładna pogoda a jak przychodzi week to już się psuje...
frown.gif

w tv wszystko odwołane, nie ma nic oprócz tragedii w smoleńsku, wszystkie sklepy, centra handlowe dziś zamknięte- okopna tragedia
prosi.gif

-w takich chwilach, człowiek zdaje sobie sprawę jakie kruche jest życie i że nalezy je szanowac, i kochać ludzi i również dla nich być życzliwym..

Mpik82, super, że z dzidzią jest wszystko oki! No i nie przejmuj się tym, że jeszcze nie znasz płci - ważne żeby zdrowe było ;-)! No i mam pytanko, kto to jest Klarisa ??? Oj, po cichu Ci zazdroszczę tego kolejnego usg, ja musze jeszcze tyle czekać :zawstydzona/y:... Aż do czerwca. Tu nie chcą robić często takich badań, wrrr.... A żeby pójść prywatnie to tak troszkę drogo, więc muszę uzbroić się w cierpliwość! Ale zaraz po przyjeździe pędzę do Wróbla na usg 3D! A właśnie pytałaś o to badanie, więc robi się je od 20 tc do 25 tc, później już bez sensu je robić, bo kości nabierają grubości i coraz mnie widać... Widzę, że termin Ci się przesunął - może w tym samym czasie znajdziemy się w szpitalu ;-) (tylko miasta i kraje nie te...)

orientowałam sie ile kosztuje usg 3/4 D i w świdnicy 180, 200zł , we wrocławiu 150zł . mowią, ze najlepiej około 22 tyg:) bo dzidzia jest na tyle duża, ze ładnie wszystko widać, buzie i inne narządy.. potem faktycznie już jest za duża:)
Super pamiątka będzie dla dzieciaczka, które będzie miało mozliwośc zobaczyc jak wyglądało u mamusi w brzuszku eheh:)

Witajcie! Nad Irlandią znów piękne słonko :-D:-D:-D Wczoraj ganialiśmy w krótkim rękawku, tak się ciepło zrobiło!!! Mam nadzieję, że taka pogoda się na dłużej utrzyma, jest tak przyjemnie...

WItam,

jestem z okolic Świdnicy ( jakieś 20 km od )
W lutym urodziłam córeczkę ;)
Pozdrawiam

Witamy wśród nas! Opowiedz nam coś więcej o sobie :tak:! Mam nadzieję, że się tu zadomowisz i będziesz z nami klikała w miarę możliwości ;-)

orientowałam sie ile kosztuje usg 3/4 D i w świdnicy 180, 200zł , we wrocławiu 150zł . mowią, ze najlepiej około 22 tyg:) bo dzidzia jest na tyle duża, ze ładnie wszystko widać, buzie i inne narządy.. potem faktycznie już jest za duża:)
Super pamiątka będzie dla dzieciaczka, które będzie miało mozliwośc zobaczyc jak wyglądało u mamusi w brzuszku eheh:)

Hm... Dziwna rozbierzność cenowa... A Ty gdzie będziesz robiła to badanie, zdecydowałaś już? Ja myślę, że i tak bujniemy sie do Wróbla, bo jak doliczyc paliwo do Wrocka i spowrotem to raczej na to samo wyjdzie :sorry:... A pamiątka jest super, to fakt! Ciekawe jak Oliwka zareaguje, jak już będzie kumała o co chodzi, jak Jej pokażę nagranie z Jej usg 3D ;-)

WItajcie dziewuszki
smile.gif

za oknem w końcu słonecznie i jakoś bardziej optymistycznie
1_cmok.gif

U mnie dziś 18tc6d wczoraj wieczorem, w łożeczku, moja dzidzia strasznie się wierciła i w końcu mężuś to poczuł. Ucieszył się ogromnie i stwierdził, że to takie uczucie jakby coś w worku siedziało i się w nim ruszało
smile.gif
Nie było kopniaków, ale takie przemieszczanie się w brzuszku- super
1_jupi.gif

Nie zdecydowałam jeszcze kiedy na usg i gdzie się wybiore. Męzus wyjezdza na 1,5 tygodnia 28kiwetnia a chcialabym z nim iść.. przemysle :-)

Na bb jestem, od dłuższego czasu.
Zadomowiłam sie z lutówkami 2010 ;)

Cos wiecej o mnie.
Mam 22 lata, jestem mężatką, Michalinka to mój pierwszy Skarbek.
Obecnie na urlopie dziekańskim, ale studiuje gospodarkę przestrzenna.
Zajmuje sie ręcznym tworzeniem biżuterii.

My 3d robłyśmy sobie w legnicy na tatrzańskiej. 150 zł kosztowalo, ale robił nam doktor do skutku, aż sprawdził ze cała jest zdrowa i az pokazała ze jest dziewczynkom.
Takie usg powinno sie robic miedzy 22 a 23 tyg wtedy mozna wykluczyc jakies tam ewentualne wady genetyczne.

Ostatnia edycja:
Hejka :-D! W końcu dotarłam, ufff... Cały dzionek gdzieś latałyśmy, ale teraz mam chwilkę, właśnie niezdrowa kolacja mi się smaży :szok:, ale nie mogłam inaczej :-p:sorry:... Normalnie jak sobie o frytach pomyślałam to mi jęzor do tyłka poleciał, hm... A z Olwiką nie miałam takich zachcianek :eek::-D

Mpik82, milej się robu na sercu jak już można poczuć Maluszka, prawda? A jak już tatuś czuje to już w ogóle... Ciąża przestaje być abstrakcyjnym zjawiskiem ;-) Cieszcie się tą chwila ile możecie! No i szkoda, że pod koniec ciązy to co teraz tak cieszy później okropnie irytuje i przeszkadza :baffled:...

MisiaM, no to jak się kręcisz po BB to będziesz do nas zaglądać ;-):-)... Ciekawą pracą się zajmujesz, może kiedyś wkleisz nam foty swoich dzieł? Jak Twoja córcia się miewa? Na jakim jest etapie? Pewnie słodka z Niej istotka, co :sorry:?

Z Oliwcią takie isg robiliśmy we Wrocławiu, w Corfamedzie, ale nie pamiętam za ile :zawstydzona/y:... Byłam i nadal jestem bardzo zadowolona z tego badania, lekarz miły, cierpliwy i skrupulatny, wszystko dobrze posprawdzał, poopowiadał, pomierzył i ponagrywał filmiki. Cudna chwila, poryczałam się jak bóbr, tez dlatego, że mój M nie mógł być wtedy ze mną i sam podziwiać naszego Maleństwa... Aha i robiłam je jakoś 23 - 24 tydzień ciąży. Teraz będzie to później, ale wierzę, że wszystko będzie oki i super widać :-D

No dobra, zmykam na ta swoją kolacyjkę bo mnie się zaraz spali :-p:-D:-D. Słodkich snów mamusie, pozdrawiam serdecznie, paaaaaaaaaaaaaaaaaaa

reklama

To mój Skarbek najdrozszy ;)
Zdjecie juz nie aktualne bo z przed 3 tyg chyba ;)
Michasia pieknie sie rozwija. Świadomie sie usmiecha i przesypia całe noce ;)

Moje prace postaram sie wkleić popołudniu.
Robie wszelką bizuteriie na zamówienie, oprawiam w srebro i srebro pozłacane krysztaly Swarovskiego ;)
DLa dziewczyn z bb przesyłka gratiss ;)

Do góry