reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Aktywna mama

nie tak daleko - generalnie czy do warszawy , czy do lublina , czy do siedlec ta sama droga - w takim miejscu sobie mieszkam .
a o żadnych ułatwieniach nie słyszałam :o czyżby kobietki w ciązy miały jakieś przywileje ?! proszę uświadom mnie , bo niewiedza zaraz mnie zeżre !

reklama
no pewnie ze nie jezdzisz w pasach to napewno wieesz ze jest to teraz dla was zagrozenie a nie pomoc pozatytm nie wykonujesz hamowania awaryjnego jezeli bedzie prosil ciebie o jakies parkowanie powiedz ze ci tak jest nie wygodnie sie obrocic i czy mozesz z drugiej strony -bo np. tak bedzie latwiej powiedz po 5min. jazdy ze chce ci sie siusiu i czy mozecie zjechac w jakies miejsc .. mozesz kombinowac do woli.. moj byl przezemnie zatrajkotany nawet chyba nie zdazyl zobaczyc jak przjezdzam po podwojenj...a o ulatwieniach powiem szczerze ze myslalam czy nie masz jakiegos zanjomego czy znajomej kperty teraz to conajmniej w lodzi jest to chyba standart ja powiedzialam nie place bo nie mam czym?!!!!! ;D a i tak sie udalo a teorie masz juz za soba?

nie nie nie - takich ułatwień nie praktykuję !
ale dzieki Ci Kochana za pomysły z tym kombinowaniem - teraz to juz na pewniaka na ten egzamin pójdę . teoria też przede mną - ale wyuczona już na szczęsice .

Policzyłam, że zostało mi około 7 tygodni i wzięłam się za siebie, zaczęłam się ruszać, łączę ćwiczenia ze szkoły rodzenia, z tymi z książek i tai-chi, tańczę troszeczkę. Na razie dałam sobie spokój z masażem krocza, bo załapałam jakąś infekcję i wolę nie podrażniać, poza tym położna powiedziała, że to stanowczo za wcześnie, bo mogę pobudzić macicę do skurczów (książki zalecają taki masaż na 3 miesiące przed terminem). I bądź tu człowieku mądry. Zaczęłam popijać herbatki z pokrzywy i liści malin, na doła podobno można pić melisę.

góralka - herbatka z liści malin wywołuje skurcze macicy!!! takze jak masz jeszcze 7 tygodni to nie pij bron boze. to sie stosuje na wywolanie porodu, jak juz jest po terminie!!!

gufi dziękuję za troskę, ale jest wiele teorii na ten temat, właśnie po raz kolejny wyczytałam, że można ją pić przez całą ciążę, na ogólnym stworzyłam wątek o ziołach bezpiecznych w ciąży, jeśli chcesz to poczytaj :)

lucyann widze ze u ciebie takie problemy ze snem jak u mnie niestety :-( ja dzisiaj jak zwykle zle spalam i jeszcze katar do tego choc musze przyznac ze troszke lepiej niz wczoraj sie czuje :tak:
a faktycznie goralka jakos nam zniknela chyba to forum ja przerazilo ale naprawde mozna sie przyzwyczaic :dry:

Można przywuknąć do nowego forum... jednak wada jest ogromna, przynajmniej dostrzegana u mnie - wolno chodzi... - może to być jednak przez internet bezprzewodowy :-(

Dziewczynki! Co myślicie o baseniku w ósmym miesiącu ciąży? Moja pani doktor, która dotychczas zachęcała mnie do pływania, teraz mi odradziła... Tak strasznie mi będzie brakować pływania... :-(

Muszę chyba znaleźć sobie mniej wyczerpujące zajęcie, bardziej stacjonarne ;-)

reklama
hej

iwona- hmmm ja jestem tez jeszcze w osmym i chodze dwa razy w tygna basen od 1h do 1,5 plywam, pytalam sie mojej poloznej czy to nie przesada, ale powiedziala ze to bardzo wskazane i lywanie w ciazy jest bardzo rekomendowane, oczywiscie nie mowie tu o jakims wyczynowym, ale ja czuje sie swietnie po basene dotleniona zero skorczy i plywam zabka dzieki temu cwicze miesnie tam gdzie trzeba:-D , ale napewno kazda kobieta ma swoj wlasny przebieg ciazy i w sumie lekarz wie najlepiej co dla ciebie jest dobre

pozdrawiam

Do góry