reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Alergie

A+T popros o Elidel.a jak alergolog ma doswiadczenie to spytaj o Protopic.
Ewe Zyrtec podaje sie profilaktycznie on ci z dnia na dzien nie pomoze.
My podajemy juz 2 miesiace i podajemy tez Cropoz G.
Ja mam AZS od najmlodszych lat i wiem ze Jud faktycznie ma.cierpi juz na zatkany noc...wsumie od malego...przeleweanie...zreszta niema tu co wymieniac trzeba wczesniej profilaktyke wprowadzic.
Ja wam powiem dziewczyny ze mi czesto wstyd z domu wyjsc jak mnie na buzi sypnie....
A+T Judi nawet przy stanach zapalnych skory sie nie drapie.

reklama
A ja dzisiaj byłam u lekarza i pytałam kiedy mogę Ani spróbować dać nabiał i wyobraźcie sobie, że pozwolił nam dać 2-3 łyżeczki serka homogenizowanego jednego dnia i przez 2-3 dni obserwować czy nie pojawi się wysypka (oczywiście nic nowego nie dawać). Z jednej strony się ciesze, bo chciałabym spróbować. W sumie Ania nie jest na nic innego uczulona i nie wydaje mi się, żeby miała takie skłonności. Ale z drugiej strony jeśli taka próba przedłuży jej diętę (tzn. jeśli będzie wysypka i np będzie musiała dłużej byc na diecie) to trochę boję się spróbować. Co o tym myślicie?

abryz, w ogole zapomnialam podziekowac za info - DZIEKUJE skarbnico wiedzy! :-) :tak:

lilith - to mnie nie pocieszylas z tym drapaniem :-(

trini sprobuj! Moze akurat sie okaze, ze juz wszystko ok i Anulka moze jesc wszystko!

A ja dzis polecialam rano po proszek i plyn do plukania (wszystko jak kiedys) i wypralam kilka jej ciuszkow. Jak do jutra wyschna, to jutro juz jej je zaloze i bede obserwowac.
Zauwazylam tez, ze wysypka zmienila wyglad - teraz sa to drobne, porozrzucane krostki (wcale nie takie suche jak wczesniej, ale to moze przez smarowanie 2 razy dziennie), a nie suche krostowate plamy.

a nie pomaranczowieja np?jak juz robia sie suchawe?

ja bym sprobowala.na tym to wlasnie polega.

Glowa do gory dziewczyny!wszystko musi byc dobrze!!!! ja ciagle wierze ze mloda z tego wyrosnie.....

Lilith dzięki, nie mialam pojęcia o tym Zytecu że podaję się go profilaktycznie hmmmmmm lekarka mi nie powiedziala :wściekła/y:

Tzn wiesz napewno trzeba przez dluzszy czas.na mnie np na poczatku tez nie dzialal jak bylam mala potem nagle zaczol.teraz biore (ale jutro ide do dermatologa po cos mocniejszego) bylo super naprawde w momecie sie poprawilo.teraz przez stresy zas sie pogorszylo i tak ogolnie jak to od czasu do czasu i zobaczymy co ona powie.ale nam kazala alergolog dawac nawet jak rezultatow nie widac.bo jak pisalam lepsza profilaktyka i to jak najszybciej!

pozatym ci lekarze to tez sa smieszni.jedni mowia jedno drudzy drugie i tak w kolo....najlepiej isc do 2-3 i porownac opinie!

No A+T Pola jak ma wysypkę taką atopową- to też się nie drapie, więc to nie zawsze towarzyszy AZS.

Moja Ania ma od jakiegoś czasu krosteczki na policzkach, występują z różnym nasileniem, raz są bardziej raz mniej różowe. Zamieszczę dwa ujęcia tych krostek. chciałabym poznać Wasze zdanie co o tym sądzicie. Czy to na mleko może być alergia?
policzekxn9.png

policzek2ri9.png

reklama
agnes moja tez ma krosteczki na policzkach wlasnie dzis obakalam,ze mniejsze niz twoja i mniej,nie takie zaognione,ale nie wiem warum
trin na pewno jej nie zaszkodzisz jednorazowa próbą..,.kinia uwielbia serek homo danio waniliowy

Do góry